Νέα περίοδος του περιοδικού Φανταστική Λογοτεχνία

Όπως είχαμε ανακοινώσει πριν λίγες ημέρες το περιοδικό της λέσχης μας, η Φανταστική Λογοτεχνία, μετά από δέκα χρόνια κυκλοφορίας ολοκλήρωσε την πρώτη του περίοδο και περνά στην δεύτερή του φάση. Η οικονομική στενότητα της εποχής είναι τέτοια ώστε να καθιστά ανεπαρκείς τις συνδρομές των μελών της Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ, προκειμένου να καλύψουν τα έξοδα ενός περιοδικού ελευθέρας διανομής (free press).

Πλέον το περιοδικό μας θα κοστολογείται με την τιμή των 3,40 ευρώ, προκειμένου να καλύπτει τα έσοδά του και να μας επιτρέπει να κυκλοφορούμε το εκάστοτε νέο τεύχος του. Γι αυτό και η διεύθυνση της Φανταστικής Λογοτεχνίας αποφάσισε να προσθέσει τέσσερις σελίδες στην ύλη και να ανοίξει νέες θεματικές ενότητες.


Έτσι, από το επόμενο τεύχος, θα περιλαμβάνονται στις σελίδες του περιοδικού μας μουσικές στήλες που πέρα από το heavy metal θα αφορούν επιπλέον ρεύματα όπως το psychobilly, το Oi! και το παραδοσιακό rock, στήλες με κείμενα για τον δημόσιο βίο τα οποία θα αναδεικνύουν την ρομαντική κριτική στην (μετα)μοντέρνα νεωτερικότητα, αφιερώματα σε συλλεκτικά επιτραπέζια παιχνίδια και άλλα πολλά. Ασφαλώς, θα συνεχίσουν να περιλαμβάνονται στις σελίδες του περιοδικού μας ιστορικές μόνιμες στήλες όπως η War Flag του Sun Knight, καθώς επίσης και άρθρα γνωστών μας συντακτών όπως ο Σταμάτης Μαμούτος, ο Flammentupp, ο Δημήτρης Αργασταράς, ο Ευστράτιος Σαρρής, ο Batlle Angel, ο Βλάσης Λύρας και ο Αριστείδης Χριστοφοράκης.

Μια ακόμη τομή θα είναι και η αναδημοσίευση στις σελίδες της Φανταστικής Λογοτεχνίας παλιών comics της δεκαετίας του ’80, που θα ολοκληρώνονται μετά από έναν αριθμό τευχών. Πιστοί στις παιδικές αναμνήσεις αλλά και σεβόμενοι τις εικονογραφημένες νουβέλες που άνδρωσαν παλιότερες γενιές, τα μέλη της Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ ετοιμαζόμαστε να προσφέρουμε στους αναγνώστες μας την απόλαυση του να διαβάζει κανείς εκείνα τα ξεχασμένα αριστουργήματα.

Τέλος, επαναφέροντας μια συνήθεια που υιοθετούσε ο Νίκος Βλαντής ως αρχισυντάκτης του περιοδικού Litteraterra, θα δίνουμε έναν τίτλο στο κάθε νέο τεύχος. Ο τίτλος θα συνδέεται ασφαλώς με τα περιεχόμενα του περιοδικού. Θα περικλείει, όμως, και συμβολικά νοήματα, τα οποία θα εκφράζουν την κατάκριση της νεωτερικότητας μέσα από την ρομαντικά παραδοσιοκρατική οπτική των μελών της Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ.Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται, μετά από προσωπικές θυσίες κι έπειτα από χρονική καθυστέρηση, η κατάθεση των συνδρομών από τα μέλη της Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. Των συνδρομών που θα δαπανηθούν προκειμένου να κυκλοφορήσει το πρώτο τεύχος της νέας περιόδου του περιοδικού μας. Επειδή, λοιπόν, θεωρούμε ότι δεν θα ήταν σωστό να κυκλοφορήσει το περιοδικό αυτή την εποχή, που οι φοιτητές και οι μαθητές βρίσκονται σε εξεταστική περίοδο, η λέσχη μας οργανώνει τις επόμενες δράσεις της και προγραμματίζει την κυκλοφορία της Φανταστικής Λογοτεχνίας για το ερχόμενο φθινόπωρο. Μείνετε συνεπείς στην ανάγνωση του ιστολογίου μας, προκειμένου να ενημερωθείτε για την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας του εντύπου των Ελλήνων ρομαντικών.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Που μπορουμε να βρουμε το περιοδικο εμεις οι εκτος Αθηνων;

Ο Τελευταιος Ρομαντικος

Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής Λογοτεχνίας είπε...

Από το επόμενο τεύχος το περιοδικό θα πωλείται και στη Θεσσαλονίκη. Οι υπόλοιπες πόλεις μπορούν να εξυπηρετηθούν ταχυδρομικά