Αντίο Αντώνη Τουρκογιώργη

                                                                                                Σταμάτης Μαμούτος

Θα παρέλθει άραγε ποτέ αυτή η ερεβώδης εποχή στην οποία ζούμε; Θα έχει ένα, πρόσκαιρο έστω, τέλος ο εφιάλτης που ροκανίζει με μεθοδική βουλιμία τις μέρες μιας αποπνικτικά δύσκολης καθημερινότητας; Κάποιες φορές αισθάνομαι ότι πρέπει να λάβω υπόψη στα σοβαρά τους αστρολόγους όταν μιλούν για πλανητικές ανισορροπίες του σύμπαντος που μετατρέπουν σε χάος την ζωή στην γη μετά το 2008. Άλλοτε, πάντα με σεβασμό, ανατρέχω στις λαϊκές προκαταλήψεις ως συμπυκνωμένες ανορθόλογες εκδοχές σοφίας και αποδίδω στην κακοδαιμονία που συνδέεται με το επώνυμο της κυβερνητικής μαφίας μια γενικότερη αρνητική ροπή των πραγμάτων. Το σίγουρο είναι ότι εδώ και δεκαπέντε χρόνια η πατρίδα και οι ζωές μας έχουν δεθεί σε έναν πάσαλο μαρτυρίων. Γύρω μας χορεύουν οι δαίμονες και μας φτύνουν κατάμουτρα. Γελούν με την ανικανότητα που επιδεικνύουμε να υπερασπιστούμε το καλό. Διατάζουν τα νεοφιλελεύθερα σκουπίδια να ορίζουν τις ζωές μας στην ανέχεια, την ίδια ώρα που εκείνα απολαμβάνουν υλικές ανέσεις αρκετές για να θρέψουν την μισή χώρα. Σπρώχνουν οργανώσεις της οικονομικής και πολιτικής μαφίας σε ένα όργιο ανεξέλεγκτου θράσους και αχαλίνωτης δύναμης. Υποκινούν ανίερες δυνάμεις της ιστορικής παρακμής να γενοκτονούν πληθυσμούς και να σαρκάζονται χαιρέκακα κάθε ηθικό ενδοιασμό. Μετατρέπουν την Ελλάδα σε κλοτσοσκούφι και καρπαζοεισπράκτορα των χυδαιότερων κατακαθιών της Βαλκανικής.


Δεν ξέρω αν ορισμένοι βλέπουν στο πεδίο της προσωπικής τους ζωής κάποιες πιο θετικές πτυχές. Εγώ, μάλλον όχι. Περιφέρομαι σε ένα βασίλειο παρακμής. Σε τέτοιες συνθήκες η αναδρομή στις ευχάριστες, θετικές και σημαντικές στιγμές του παρελθόντος αποτελεί κάτι σαν θεραπευτήριο της ψυχής. Η θύμηση προσώπων που ξεπέρασαν την μετριότητα της αστικής κανονικότητας και άφησαν ένα ιστορικό ίχνος, δρα σαν ένεση ηθικού. Με κάνει να αναλογίζομαι ότι εφόσον κάποιοι κατάφεραν να κυνηγήσουν ένα όραμα, ας δοκιμάσουμε κι εμείς. Όμως αυτή η εποχή δεν δείχνει κανένα έλεος. Παίρνει από κοντά μας ακόμη και τα σημεία των αναμνήσεων που τροφοδοτούν την ψυχή των ρομαντικών με ενέργεια. Και μάλιστα πρόωρα. Το αδηφάγο κτήνος του κακού μας καιρού σβήνει με αδίστακτη βαναυσότητα οτιδήποτε θα μπορούσε να κάνει την Ελλάδα υπερήφανη και τους ρομαντικούς να θυμούνται και να πιστεύουν.


Ο Αντώνης Τουρκογιώργης άρχισε να αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα υγείας κάπου στα 2010, με την έλευση του μνημονίου. Όταν η πατρίδα και η καθημερινή μας ζωή είχε άμεση ανάγκη τους μικρούς της θεούς, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν παραδείγματα τρόπων και αξιών διαφορετικών από εκείνα που επιβάλλουν καθημερινά τα σκυλιά της νεοφιλελεύθερης λογιστικής αποκτήνωσης με τα ΜΜΕ τους. Δεν ήταν μεγάλοι σε ηλικία ο Σπάθας και ο Τουρκογιώργης. Τα συγκροτήματα του εξωτερικού δίνουν ακόμη τακτικές συναυλίες στην ηλικία τους. Και πόσο χρειαζόμασταν την παρουσία των Socrates.. Μια πιθανή συναυλία, ακόμη περισσότερο ένας νέος δίσκος του συγκροτήματος, θα μπορούσαν να φέρουν στην καταχνιά του παρόντος λίγες από τις ηλιαχτίδες του παρελθόντος. Να σώσουν δέκα πιτσιρικάδες από την μαφία του τραπ και τα ανθρωποειδή της σκουπίδια. Να μας βοηθήσουν ώστε να φωνάξουμε πώς υπάρχουν διαφορετικοί δρόμοι πολιτισμού και άλλα σχήματα ζωής, με αξίες και τρόπους αντίθετους από εκείνους της τραπ καγκουριάς, του Mad Tv και του πολυπρόσωπου συστημικού νεοφιλελευθερισμού της παγκοσμιοποίησης.  Αλλά φευ!


Ο Τουρκογιώργης πέρασε πλέον στο πάνθεον των ηρώων του ελληνικού rock. Μάλλον κάπως ξεχασμένος. Χωρίς την αίγλη και την φροντίδα που θα άρμοζε στην μουσική του παρακαταθήκη. Ήταν ίσως η ελληνόφωνη δισκογραφία του που έδωσε την αφορμή σε ορισμένους να τον στείλουν σε μια σχετική αφάνεια. Παραδόξως αποτέλεσε έναν από τους ελάχιστους Έλληνες της εποχής του που μπορούσε να τραγουδά καλύτερα τον αγγλικό στίχο απ’ τον ελληνικό. Η προσωπική του ελληνόφωνη δισκογραφία ακουγόταν σαν απλό τζαμάρισμα μπροστά στα έπη των Socrates. Ωστόσο, συντήρησε την αξία της παλιάς πεζοδρομιακής rock κουλτούρας. Ακούς τους ελληνικούς στίχους που τραγούδησε ο Αντώνης και η μνήμη τρέχει στην παλιά εποχή του rock που χάθηκε. Όχι μόνο ως ήχος. Αλλά ως κουλτούρα και σύστημα αξιών. Ως κουλτούρα που άφηνε με επιλεκτική αυστηρότητα εκτός των χωραφιών της όλους τους δήθεν και τους φλώρους.


Κάποτε ο Τουρκογιώργης είχε πει ότι δεν του άρεσε το heavy metal γιατί τα τραγούδια του είναι μπαλάντες παιγμένες δυνατά ενώ του άρεσε το rock γιατί κουβαλούσε την μαγκιά του blues και του αμερικάνικου νότου. Στην ουσία είπε εμμέσως ότι το heavy metal δεν είχε καταβολές στο blues, αλλά αντλούσε από είδη της παραδοσιακής και της κλασικής μουσικής. Οι true metalheads τον ευχαριστούμε για αυτή την δήλωση. Μας δικαίωσε σε δύο αράδες. Αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίο αρέσει σε εμάς το heavy metal. Ασχέτως αν αυτό δεν μας εμποδίζει  να αξιολογήσουμε θετικά και να υιοθετήσουμε την παλιά μαγκιά του rock. Ας είναι καλά το New Wave Of British Heavy Metal που συνέδεσε στον τρόπο ζωής μας το γήπεδο, τον πεζοδρομιακό βίο και την λογοτεχνία του φανταστικού. Που μας έμαθε να είμαστε μάγκες. Μάγκες, όπως ο Αντώνης….              


250 σχόλια:

  1. Ακόμα δεν έχουμε δει το κουβάρι να ξετυλίγεται πλήρως.
    https://www.2045.gr/thematologia/politismos/oi-theoi-menoun-stin-silicon-valley-ena-techno-evangelio-epeigontos/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό είναι σίγουρο. Πάντα θα υπάρχει προοπτική για κάτι μελλοντικό γιατί πάντα θα γεννιούνται νέες προκλήσεις. Τα φιλελεύθερα καθάρματα ελέγχουν την εξουσία. Δεν ελέγχουν την ιστορία και την φυσική τάξη πραγμάτων.

    Το παραδέχεται εμμέσως και ο συγκεκριμένος αρθρογράφος, ασχέτως αν πλασάρει ως δέλεαρ τον στόχο για το οριστικό "τέλος της ιστορίας" μέσω της διαχείρισης της τεχνολογικής προόδου από τα δίκτυα του εξουσιαστικού φιλελευθερισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χριστός Ανέστη! Μιας και οι διαχειριστές της σελίδας έχουν πολυετή επαφή με το heavy metal θα ήθελα να ρωτήσω, μπορεί ένας Ορθόδοξος να ακούει Iron Maiden, ενώ ο Bruce στα live στο τέλος του Fear of the dark, πετάει ως δείγμα ασέβειας έναν σταυρό ή μήπως αυτό είναι κάποια παρανόηση;
    Μπορεί ένας Ορθόδοξος να ακούει black metal συγκροτήματα σαν τους summoning που στιχουργικά δεν έχουν αντιχριστιανικές αναφορές αλλά το λογότυπο τους παραπέμπει σε πεντάλφα;
    Μπορεί κάποιος Ορθόδοξος να ακούει Septic Flesh που δεν έχουν παρατηρηθεί ευθέως βλάσφημες αναφορές στους στίχους αλλά και πάλι υπάρχουν αναφορές σε ανατολίτικες θεότητες και διφορούμενοι στίχοι που μπορεί να θεωρηθούν αντιχριστιανικοί;
    Θα ήθελα την απάντηση σας, γιατί και εγώ ακούω πολλά χρόνια metal και πολλά παρακλάδια του, αλλά στη πορεία για δογματικούς λόγους -και όχι μουσικούς- σταμάτησα να ακούω πολλά συγκροτήματα(ελληνική black met σκηνή, Emperor, Immortal, Kreator, etc).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής ΛογοτεχνίαςΔευτέρα, 06 Μαΐου, 2024

      Φαίνεται από αυτά που γράφεις ότι δεν ακούς πολλά χρόνια. Όπως και να έχει, μπορείς να τα συμπληρώσεις στο μέλλον. Έχεις ακόμη χρονιά μπροστά σου. Στο ευχόμαστε. Να έχεις υγεία και χρόνια πολλά.

      Παρανοϊση είναι ότι ο Ντίκινσον πετά σταυρούς. Ποτέ δεν έγραψαν αντιχριστιανικούς στίχους οι Iron Maiden. Το αντίθετο μάλιστα. Πήραν πάντα το μέρος των δυνάμεων του Only the good die young...Στο fear of the dark διαμορφώνουν μια ατμόσφαιρα ταινίας ή βιβλίου τρόμου. Μην μπερδεύεσαι. Δεν υπάρχει θρησκευτικό υπόβαθρο.

      Μην μπερδεύεσαι με τα λογότυπα, επίσης. Οι Summoning βασίζονται στον Τόλκιν που ήταν αυστηρά θρησκευόμενος καθολικός.

      Οι αναφορές σε ανατολικές ή αρχαίες θρησκείες είναι εκφράσεις καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος. Ορισμένα συγκροτήματα έχουν όντως τέτοιες θρησκευτικές αντιλήψεις. Αυτά μπορεί ασφαλώς ένας θρησκευόμενος να μην τα ακούει. Ή ακόμα καλύτερα να ακούει το ηχητικό τους περιεχόμενο αλλά να μην υιοθετεί τους στίχους ή τα μηνύματά τους.

      Κι εμείς μπορεί να διαφωνούμε με τις ιδέες του ύστερου Βάρναλη ή ακόμη και με εκείνες ελευθεριακών ρομαντικών, αλλά δεν γίνεται να μην δεχτούμε την ποιότητά τους ως λογοτεχνών.

      Σίγουρα ένας Έλληνας πρέπει να ακούει με ευλάβεια ορισμένα τραγούδια των Socrates και των Aphrodite's Child για να μάθει πώς η ελληνική δημοτική μουσική μπορεί να προσφέρει υπέροχους ήχους μέσα από rock φόρμες.

      Διαγραφή
    2. Φίλε τέτοιο μίσος για την Ορθοδοξία δεν είχε ούτε ο Μωάμεθ ο Πορθητής. Να φανταστώ όλη αυτή η φυσική κακία ξεκινάει από τις καρπαζιές που σου τράβαγαν οι παπάδες όταν ήσουν μικρός; Λέω για τότε με το καρβουνάκι. Να αγιάσει το χέρι τους. Έβλεπαν μπροστά οι άνθρωποι. Στάρετς!

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ για την απάντηση σας. Ακούω metal πάνω απο 20 χρόνια, στην αρχή ξεκίνησα με Iron Maiden και μετά πήγα στο thrash και στο black.
      Μέχρι το 2016 η οπτική μου ήταν αυτό που γράψατε να επικεντρώνομαι στο κομμάτι της μουσικής και να μην δίνω σημασία στους στίχους. Βέβαια κάποια συγκροτήματα όπως οι Gorgoroth, οι Deicide, κλπ τα απέρριπτα εξαρχής γιατί θεωρούσα ήταν εξόφθαλμες περιπτώσεις, που ήταν ανοιχτά αντιχριστιανοί. Απο το 2016 όμως άρχισα να έχω πιο σωστή δογματική προσέγγιση και εκεί ήταν που είπα σε θέματα Πίστης δεν πρέπει να υπάρχουν εκπτώσεις με αποτέλεσμα να σταματήσω να ακούω τα αγαπημένα μου συγκροτήματα, όπως π.χ. ένα γνωστό ελληνικό black metal με -δυστυχώς- βλάσφημο όνομα, όσο και αν μέχρι τότε έλεγα "μόνο το όνομα είναι", "δεν έχουν πρόβλημα με την θρησκεία αλλά με κάποιους ιερείς", και λοιπά...Γι‘ αυτό και σας ρώτησα γιατί ήθελα να δω το σκεπτικό απο ανθρώπους που δεν έχουν επιφανειακή προσέγγιση της Ορθοδοξίας.

      Διαγραφή
    4. Αχ ανώνυμε, είσαι ψυχούλα. Ευαίσθητη και παρεξηγημένη. Και τι σπουδαίος Ορθόδοξος που είσαι! Βέβαια μην επικοινωνείς τόσο παθητικά. Θέλει γερό στομάχι η καθημερινότητα. Να αποβάλεις οποιαδήποτε μορφή παθητικότητας. Δεν σκύβουμε ποτέ το κεφάλι. Καλές ακροάσεις! https://youtu.be/pRQjjEOChXs?si=0KEvpxzdsRuofbo7

      Διαγραφή
    5. Μην ξεχνάς ότι ο μοναδικός άνθρωπος που έχει φάει ξύλο από παππά σε όλη την Ελλάδα είσαι εσύ "ανώνυμε μεταλλά". Ο παππάς που σε χαστούκισε έδωσε νέα σημασία στην φράση "τίμιο ξύλο".

      Διαγραφή
  4. Ρε Μαμούτε, το 1979 δεν γεννήθηκες; Για ποιό NWOBHM μας τσαμπουνάς; Πότε πρόλαβες να το βιώσεις και να το κατανοήσεις; Εκτός αν υιοθέτησες το συγκεκριμένο ύφος το 2000.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα περίμενα να μου πεις ότι δεν γεννήθηκα στην Αγγλία. Αλλά είσαι τόσο μαλάκας, παρά την ηλικία σου, ώστε να αγνοείς ότι το heavy metal σχηματίστηκε στην Ελλάδα ως κοινωνική τάση ξεχωριστή από το υπόλοιπο rock , κάπου στα 1985-86. Υπήρχε και παλαιότερα, από το 1981-82, αλλά ως προέκταση των μουσικών γούστων των ροκάδων. Η αποκοπή, η κυκλοφορία εξειδικευμένου περιοδικού και το ξέσπασμα έγινε στην Ελλάδα από το 1985-86 κι έπειτα (όταν έπεσε το punk).

      Τρία χρόνια αργότερα άρχισα να ακούω εγώ. Μολονότι η γενιά μου ήταν προσανατολισμένη προς το thrash εγώ άκουγα απ' την αρχή κλασικό και διάβαζα Πρασούλα.

      Περαστικά σου ανώνυμε και ξαναδιάβασε το παρακάτω για να μην ξεχνάς πότε ήταν οι εθνικιστές metalheads.

      http://flefaloarticles.blogspot.com/2015/09/blog-post.html

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε που λογοκρίθηκες, έγραψες λάθος το επώνυμό μου. Ναι αυτό που γράφεις εννοώ. Σε τέτοια ηλικία ξεκινήσαμε να ακούμε heavy metal. Και σήμερα ακόμη, όσοι απέμειναν, σε τέτοια ηλικία ξεκινούν να ακούνε. Όσον αφορά τους σκινάδες εφόσον διάβασες το τελευταίο τεύχος της Φανταστικής Λογοτεχνίας δεν έχω να απαντήσω κάτι περαιτέρω. Με εμένα έκαναν παρέα. Κάποιους άλλους σας έδερναν. Έχετε ακόμη τραύματα;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμε, μην επιμένεις. Οι πρώτοι Έλληνες skinheads έχουν άλλη άποψη. Διάβασε την σχετική συνέντευξη στο τελευταίο τεύχος. Δες τις φωτογραφίες στο σχετικό άρθρο που παρατέθηκε πιο πάνω. Μην κρίνεις από τα δικά σου χάλια. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι σαν τα μούτρα σου.

      Διαγραφή
  5. Ποια ειναι η γνώμη της λέσχης για τον Martin Wieland;Παρατηρώ ότι ως συλλογικότητα δεν μιλάτε καθόλου για αυτόν ενώ κατέχει σπουδαία θέση στο πάνθεο της ιστορίας του Ρομαντισμού.Δεν δικαιούται κατάταξη δίπλα σε Χέρτνερ,Χάμαν,Φίχτε και άλλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην κόπτεσε τόσο για την λέσχη Λάουρα. Όλα σου τα σχόλια θυμίζουν επικοινωνία δεξιάς Ελληνίδας γιαγιάς. Ο πηγαία κομπλεξικός άνθρωπος δεν μπορεί να κρυφτεί. Ακόμη κι εάν αλλάζει περούκες. Βάλε σε κάποιον από τους μάγους φίλους σου να σε υπνοτήσουν έτσι ώστε να μπορέσεις να αλλάξεις τρόπο γραφής.

      Διαγραφή
    2. Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής ΛογοτεχνίαςΔευτέρα, 06 Μαΐου, 2024

      Στον Ρομαντισμό με κάποιο στριμωγμα μπορεί να μπει, στον συντηρητικό αντιδιαφωτιστικό Ρομαντισμό δεν μπορεί να μπει. Τώρα θα μάθεις τις ιδεολογικές προτιμήσεις της λέσχης; Εσύ που παρατηρείς...

      Διαγραφή
    3. Τρόπο γραφής πρέπει εσύ να αλλάξεις με τα ανορθόγραφα "κόπτεσε","υπνοτήσουν"....μάλλον η οποιαδήποτε "Λάουρα" ίσως είσαι εσύ και πετάς στάχτη στα μάτια ανώνυμε.

      Διαγραφή
    4. Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής ΛογοτεχνίαςΔευτέρα, 06 Μαΐου, 2024

      Εφόσον κανείς δεν είναι η "Λάουρα" , ο "Αλκιβιάδης", ο "Γ.Σαιντ" ή ο "μάγος" και κάποιος άλλος χαρακτήρας του πολιτικού κόσμου της εθνικιστικής φανταστικής λογοτεχνίας, δεν χρειάζονται διαξιφισμοί.

      Διαγραφή
    5. Θα έρθω να μου κάνεις μαθήματα ορθογραφίας επάνω στο άλογο. Αλλά θα φέρεις και την φίλη σου με τα τατουάζ.

      Διαγραφή
    6. Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής ΛογοτεχνίαςΔευτέρα, 06 Μαΐου, 2024

      Τότε θα θέλαμε να έρθουμε και εμείς...χαχαχαχ.

      Ελάτε μάγκες. Ας χαλαρώσουμε. Είναι για νεκρό η ανάρτηση.

      Διαγραφή
    7. Ο μέγιστος Βίλαντ με "στρίμωγμα" χωράει στον Ρομαντισμό αλλά όχι στον "συντηρητικό αντιδιαφωτιστικό",αλλά ο ομοφυλόφιλος Μπάιρον που άνοιξε τον πρώτο οίκο ανοχής στην Ελλάδα και είχε βιάσει έναν μικρό Σουλιώτη είναι το απόλυτο πρότυπο Ρομαντικού ας πούμε...

      Διαγραφή
    8. Έχετε προσέξει ότι τα καλιαρντά που εντοπίζονται σε κάθε του σχόλιο, ανώνυμο ή επώνυμο, είναι πάντοτε ομοφυλοφιλικά;
      Παντού σφιγκτήρες, ανδρικά μόρια, σωματικά υγρά. Αυτά έχει στο μυαλό του και αυτά εκφράζει.

      Διαγραφή
    9. Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής ΛογοτεχνίαςΔευτέρα, 06 Μαΐου, 2024

      Σου έχει κάνει μεγάλη ζημιά η λέσχη, "ανώνυμε". Δεν θα σταθούμε στα περί βιασμών, γιατί ενδέχεται να αποτελούν φαντασιώσεις βαθύτερων πόθων σου. Γράφεις αυτές τις αθλιότητες σε μια ανάρτηση για νεκρό άνθρωπο. Ο μόνος λόγος που δημοσιεύουμε τις χυδαιότητες που γράφεις είναι για να φανεί ποιοι είναι οι αντίπαλοι της λέσχης στον χώρο.


      Κατά τα άλλα δεν είπε κανείς μας ότι ο Βύρωνας είναι ρομαντικός αντιδιαφωτιστής. Δέκα φορές το έχουμε απαντήσει αυτό το ερώτημα. Ελευθεριακός ρομαντικός ήταν. Αλλά σπουδαίος συγγραφέας. Τι να κάνουμε τώρα; Να αρνηθούμε την αξία λογοτεχνών, καλλιτεχνών κλπ επειδή δεν ήταν ομοϊδεάτες μας; Έχει υποστεί μεγάλη νοητική βλάβη. Χρειάζεσαι ισχυρή φαρμακευτική αγωγή.

      Διαγραφή
    10. If you see it, you cannot unsee it

      Διαγραφή
    11. Αυτά από τον Χάρη της αντικαθεστωτικής τα άκουσε ο ανώνυμος και τα αναπαράγει.Τα έλεγε όλο καμάρι στην τελευταία του εκπομπή με τον Χατζηγώγο ο καράφλας.

      Διαγραφή
    12. Πραγματικά δεν λέει ποτέ τίποτε πρόστυχο για γυναίκες. Ακόμη και αυτά που γράφει με το όνομα του είναι γεμάτα gay σεξουαλικές αναφορές. Δεν σας κάνω πλάκα, κάποτε είχαν κάνει ντου οι αναρχικοί στα γραφεία της Λεπέν και είχαν ανοίξει μια τρύπα στον τοίχο με σφυριά. Μαντέψτε τι σχολίασε ο Αλκιβιάδης στην σελίδα του δημοσιεύοντας τις φωτογραφίες.

      Διαγραφή
    13. Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής ΛογοτεχνίαςΤρίτη, 07 Μαΐου, 2024

      Το θυμόμαστε το ντου και την τρύπα στον τοίχο του συγκεκριμένου -ας το πούμε με επιείκεια - κόμματος. Τι είχε γράψει ο "Αλκιβιάδης" όμως δεν θυμόμαστε. Μήπως θυμάσαι εσύ ανώνυμε;

      Τι είπαν σε αυτή την εκπομπή; Ότι ήταν ο Βύρωνας ρομαντικός εθνικιστής και αντιδιαφωτιστής;

      Διαγραφή
    14. Εγώ πάντως είπα και ελάλησα και αμαρτίαν ουκ έχω. Αφού τέθηκε οριστικά εκτός μάχης ο Λιάκος ο Κασιδιάρης, το μεγαλύτερο ταλέντο που έχει γεννήσει ο εθνικιστικός χώρος εδώ και πενήντα χρόνια, η δεύτερη καλύτερη λύση είναι μία τριαρχία Τέλη, Γκέκα, Περίανδρου. Ευχής έργον θα ήταν να συνεργαζόταν μαζί τους και ο Γιώργος Μάστορας. Όσο δεν βάζουν νερό στο κρασί τους και συνεχίζουν τα νάζια ο ένας στον άλλο η μόνη λύση είναι ψήφος στον Πατριάρχη του ελληνικού εθνικιστικού χώρου Κώστα Πλεύρη. Τον Ιούνιο ψηφίζουμε Πλεύρη για να στείλουμε στην Ευρώπη τη φωνή των Ελλήνων εθνικιστών.

      Διαγραφή
    15. Όχι.Τις σόκιν λεμούριες αθλιότητες έλεγαν και ο Χατζηγώγος χαχάνιζε και συμφωνούσε.

      Διαγραφή
    16. Εσύ που είπες και ελάλησες χρειάζεται να αρπάξεις μερικές κλωτσιές για να έρθεις στα ίσια σου.

      Διαγραφή
    17. Ο τρελοθόδωρος προτείνει συνεργασία Τέλη, Στέφανου και Περίανδρου; Το ακούσαμε και αυτό!

      Διαγραφή
    18. Τρελοθόδωρος εξ Αμπελοκήπων

      Διαγραφή
  6. κοπριτης (και παλι) εδω...οι iron maiden μας λεει η ΦΛΕΦΑΛΟ δεν εγραψαν ποτε αντιχριστιανικους στιχους απευθυνομενη σε αυτιστικους θρησκοληπτους πιτσιρικαδες. δηλαδη ο δισκος τους the number of the beast που μιλα και για 666 ειναι χριστιανικος; δηλαδη ενα χριστιανοπουλο μπορει χωρις κανενα προβλημα να τραγουδα ενα τετοιο τραγουδι; μαντεψτε ποσες φαπες θα σας δωσει μετα ο πνευματικος του παπας...και οχι γιατι πηρατε αντιδωρο με αριστερο χερι! το ξεφτιλισατε παλι Μαμουτε...

    -Λεμουριος τρολιστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας έκανες ένα ωραίο δωράκι με αυτό το σχόλιο. Στο έχω γράψει και στο παρελθόν. Όταν υπερεκτίθεσαι στον δημόσιο διάλογο χωρίς να διαθέτεις σοβαρό μορφωτικό υπόβαθρο, είναι μονόδρομος η γελοιοποίηση.

      Αυτό το σχόλιο για το number of the beast το έκανε, πριν τριάντα χρόνια, η Λουκά στα μεσημεριανάδικα. Μέχρι εκεί φτάνει η μορφωτική σου εμβέλεια, παγανιστή. Μέχρι το επίπεδο της Ελεύθερης Ώρας.

      Μάθε, λοιπόν, ότι το συγκεκριμένο τραγούδι είναι εμπνευσμένο από την ποίηση του Σκωτσέζου ρομαντικού Ρόμπερτ Μπερνς και από την ταινία Omen II. Η ρίζα της ιδέας ήταν η Αποκάλυψη του Ιωάννου. Περιλαμβάνει και σχετική εισαγωγική αναφορά η αρχή του τραγουδιού. Πιο ρομαντικό και χριστιανικό δεν γίνεται...
      Χαχαχα

      Αλλά το χειρότερο ξέρεις ποιο είναι, αφελή μου Κάλιμπαν; Ότι αυτή την ανοησία που σκέφτηκες εσύ την σκέφτηκαν και κάτι αμερικανικοί παραθρησκευτικοί σύλλογοι!!! Όπως και να το φέρεις, δεν μπορείς να αποτινάξεις την προτεσταντική αμερικανική μασονίλα, κύριε παγανιστή.

      Πάρε τώρα σε αφιέρωση και τους στίχους του τραγουδιού Alexander the Great του ίδιου συγκροτήματος.

      "My son ask for thyself another kingdom
      For that which I leave is too small for thee"
      Near to the east
      In a part of ancient Greece
      In an ancient land called Macedonia
      Was born a son
      To Philip of Macedon
      The legend, his name was Alexander
      At the age of nineteen
      He became the Macedon King
      And he swore to free all of Asia Minor
      By the Aegean Sea
      In 334 B.C
      He utterly beat the armies of Persia
      Alexander the Great
      His name struck fear into hearts of men
      Alexander the Great
      Became a legend amongst mortal men
      King Darius the third
      Defeated fled Persia
      The Scythians fell by the river Jaxartes
      Then Egypt fell
      To the Macedon King as well
      And he founded the city called Alexandria
      By the Tigris river
      He met King Darius again
      And crushed him again in the battle of Arbela
      Entering Babylon
      And Susa, treasures he found
      Took Persepolis, the capital of Persia
      Alexander the Great
      His name struck fear into hearts of men
      Alexander the Great
      Became a God amongst mortal men
      A Phrygian King had bound a chariot yoke
      And Alexander cut the 'Gordian knot'
      And legend said that who untied the knot
      He would become the master of Asia
      Hellenism he spread far and wide
      The Macedonian learned mind
      Their culture was a western way of life
      He paved the way for Christianity
      Marching on, marching on
      The battle weary marching side by side
      Alexander's army line by line
      They wouldn't follow him to India
      Tired of the combat, pain and the glory
      Alexander the Great
      His name struck fear into hearts of men
      Alexander the Great
      He died of fever in Babylon

      Πρόσεξες τι λένε; Άπλωσε τον ελληνισμό στην ανατολή, άνοιξε τον δρόμο για τον χριστιανισμό. Ούτε ο Παπαρρηγοπουλος να είχε γράψει τους στίχους αυτού του.... αντιχριστιανικού για εσένα συγκροτήματος.

      Είστε όχι για κλάματα. Είστε μόνο για φτύσιμο και για σφαλιάρες.

      Διαγραφή
    2. Στην Ελεύθερη Ώρα ήταν υπάλληλος για χρόνια, μια χαρά δούλευε με τον Μιχαλόπουλο μέχρι που τα χάλασαν για τα φράγκα και πήγαν στα δικαστήρια. Κατά τα άλλα ο Λεμούριος δεν έχει σχέση με ακροδεξιούς. Μέχρι και σήμερα μένει στην ίδια πολυκατοικία με τον γιο του Γρηγόρη και τον κατηγορεί ότι δεν πληρώνει τα κοινόχρηστα.

      Διαγραφή
    3. Προς τον Λεμούριο : Όσο και να με βρίζεις ή να γράφεις ψυχανώμαλα σχόλια, το μόνο που κερδίζεις είναι μια πρόσκαιρη ικανοποίηση των διαστροφών σου. Αυτό δεν σημαίνει ότι γλιτώνεις τον εξευτελισμό. Είναι σαν να αυτο-ικανοποιείσαι σε δημόσια θέα. Οι αισθήσεις σου μπορεί να λαμβάνουν μια ικανοποίηση, αλλά, ταυτόχρονα, ως πρόσωπο γίνεσαι κοινωνικός περίγελος.

      Σήμερα ξύπνησα με καλή διάθεση για αυτό θα σε προστατεύσω από τον κυριακάτικο καθιερωμένο εξευτελισμό. Δεν θα δημοσιεύσω το σχόλιο που έγραψες. Στο ερώτημα αν ο Eddie , η μασκότ των Maiden, αποτελεί σατανιστικό σύμβολο η απάντηση είναι ότι σατανιστικό μοιάζει το πορνόβιο μυαλό σου. Ένα ανέκδοτο των συνοικιών του ανατολικού Λονδίνου στα μέσα της δεκαετίας του '70, συνδυασμένο με αισθητική λογοτεχνίας horror fantasy, είναι η πηγή έμπνευσης του Eddie.

      Διαγραφή
    4. Γενικότερα ο Λεμούριος έχει πολλά δικαστήρια αλλά και πολλά χαρτιά. Τα χαρτιά της "αριστοκρατικής" του καταγωγής μας τα δείχνει. Το ποινικό του μητρώο θα μας το δείξει;

      Διαγραφή
  7. Ρε αυτός ο ψυχάκιας έχει γράψει παραπάνω από 100 σχόλια σε δύο σελίδες του χώρου μέσα σε δύο ημέρες. Και γράφει ότι γράφει κάτω από αφιέρωμα για νεκρό άνθρωπο. Αυτή είναι η σπουδαία "αισθητική" του; Και τα γκαρσόνια και ο Γιάννης ήρθαν και έφυγαν. Φάνηκε να έχουν σώας τα φρένας. Αυτός είναι κανονικός τρελός ρε. Μπορεί να δίνει στοιχεία συναγωνιστών στο ιντυ για το μεροκάματο αλλά όλη αυτή η παράνοια είναι λόγω της τρέλας του. Προφανώς πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν παρακμιακό στοιχείο. Μουρλόγρια κανονική. Άραγε ταΐζει και τις γάτες της γειτονιάς του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως η προσπάθεια να χρεωθεί όλα τα σχόλια ο Καλέντζης δείχνει ότι ορισμένοι (αντιφασίστες) θέλουν σώνει και καλά να του φορτώσουν ακόμα και τις δικές τους πομπές; Τι έχει να πει για αυτό ο χοντρός ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης ψηφιακών δίσκων της heavy metal σκηνής;

      Διαγραφή
    2. Ρε φίλε δηλαδή είναι όλοι τόσο ηλίθιοι που δεν καταλαβαίνουν πότε γράφει; Μπαίνει η αντίφα και κράζει τον Καλέτζη; Τον ίδιο Καλέτζη που τους δίνει πληροφορίες; Ωραίο το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο.

      Διαγραφή
    3. Καλά Αριστοτέλη. Μην εξάπτεσαι. Δεν θα σου πάρει κανείς τη δόξα. Εσύ είσαι ο μεγαλύτερος ρουφιάνος.

      Διαγραφή
    4. Διαμαρτύρομαι. Διεκδικεί μερίδιο της ρουφιανιάς όλος ο αντιφασιστικός χώρος. Ο ευτραφής δισκοπώλης θα διαρρήξει τα ιμάτιά του με το διαφαινόμενο μονοπώλιο του Αριστοτέλη.

      Διαγραφή
    5. Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής ΛογοτεχνίαςΤρίτη, 07 Μαΐου, 2024

      Παιδιά σε ανάρτηση για νεκρό άνθρωπο ασχολείστε με καραγκιόζηδες. Θα σταματήσει αυτή η συζήτηση του συγκεκριμένου νήματος.

      Διαγραφή
  8. Μεσα στο καλοκαιρι,μετα την πρωτη κυκλοφορια του Μαιου που υποσχεθηκατε,θα κυκλοφορησετε αλλα εργα?Η για μετα τον Σεπτεμβριο παει η δουλεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής ΛογοτεχνίαςΤρίτη, 07 Μαΐου, 2024

      Ή έχεις μεγάλη όρεξη για διάβασμα ή έχεις μεγάλη περιέργεια;

      Πάντως να έχεις κατά νου ότι ένα καλό βιβλίο θα σου καλύψει περισσότερα ερωτήματα από αλλεπάλληλες μεταφράσεις Google translate υποτιθέμενων εκδοτών.

      Άσε που θα χρειαστείς χρόνο για να αφομοιώσεις το περιεχόμενό του. Μην βιάζεσαι. Η μελέτη θέλει υπομονή.

      Διαγραφή
    2. Δεν το ρωτησα με κακη προδιαθεση,απλα ειχατε τονισει πως οσο ο Σταματης τελειωνε το διδακτορικο τα υπολοιπα μελη της λεσχης ειχαν κανει πολλες μεταφρασεις εργων τα οποια θα εκδιδατε μετα το περας αυτης της ακαδημαικης δοκιμασιας..ισως ειναι λαθος μου που διαβαζω και εγω γρηγορα τα βιβλια τι να πω.Παντως βγαζω το καπελο και για το περιοδικο σας και για τα βιβλια σας και για την ιντερνετικη αρθρογραφια σας.Ειστε η φωνη που δυστυχως λειπει απο τον κομματικο εθνικισμο...

      Διαγραφή
    3. Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής ΛογοτεχνίαςΤρίτη, 07 Μαΐου, 2024

      Υλικό υπάρχει μεταφρασμένο. Αλλά μην ξεχνάμε ότι χρειάζονται και χρήματα για να εκδοθεί. Αν κυκλοφορήσει ο Ράσκιν τέλη Μαϊου ή αρχές Ιουνίου, χρειάζεται ένα διάστημα για να δούμε πώς θα πάει στα βιβλιοπωλεία και αν θα καλύψει τουλάχιστον τα έξοδα της κυκλοφορίας του. Δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να επενδύσουμε σε δύο ή παραπάνω βιβλία ταυτόχρονα.

      Μετά τα μέσα Ιουλίου συνήθως δεν έχουν μεγάλη κίνηση τα βιβλιοπωλεία. Άντε το πολύ να τρέξει λίγο η κίνηση Αυγούστο, όταν αγοράζουν βιβλία για τις διακοπές οι παραθεριστές. Αλλά σπάνια υπάρχει μεγάλη κίνηση εκείνη την περίοδο. Συνεπώς αν κυκλοφορήσουν βιβλία μετά τα μισά του Ιουλίου υπάρχει ο κίνδυνος να πάνε άκλαφτα.

      Εντάξει, αν τρελαθεί το σύμπαν και αγοράσει τόσο μεγάλη μερίδα του αναγνωστικού κοινού τον Ράσκιν, θα κυκλοφορήσουμε κι άλλα άμεσα. Αλλά στην Ελλάδα ζούμε. Με το γνωστό μικρό αναγνωστικό κοινό. Δεν βλέπουμε πολλές πιθανότητες να αλλάξει άμεσα αυτή η δυναμική προς το καλύτερο. Μάλλον αντίστροφα κινείται η τάση.

      Μιλούσαμε με έναν από τους πλέον ιστορικούς και ισχυρούς εκδότες της Αθήνας πριν λίγες μέρες. Ακόμη και αυτός κόβει τιράζ ανάλογο με των εκδόσεων Κλέος. Κυκλοφορεί νέα βιβλία σε κόπιες των διακοσίων τεμαχίων και σε ακόμη μικρότερες. Δεν υπάρχουν αναγνώστες πλέον. Ήταν που ήταν λίγοι, με το internet έγιναν ακόμη λιγότεροι. Συνεπώς εμείς να βγάζουμε βιβλία. Αλλά να τα αγοράζουν και κάποιοι χωρίς να χρειαστεί να μπαίνουμε οικονομικά μέσα.

      Ο αργός ρυθμος κυκλοφοριών δείχνει πιο καλός για την διαχείριση. Αρκεί βέβαια να μην είναι τόσο αργός όσο ο δικός μας. Σε αυτό συμφωνούμε.

      Μέχρι στιγμής πάντως έχουν ξεπεράσει τα διακόσια τεμάχια οι πωλήσεις σε όλα τα βιβλία και στα δύο τελευταία περιοδικά μας. Το ταμείο είναι στα ίσια και λίγο συν. Πάμε αργά αλλά καλά. Και συνεχίζουν ακάθεκτα να πωλούν αργά αλλά σταθερά. Είναι κλασικά κομμάτια όσα έχουμε κυκλοφορήσει. Ας ελπίσουμε να πάμε έτσι και καλύτερα στο μέλλον. Αλλά χρειάζεται πειθαρχημένη διαχείριση.

      Διαγραφή
  9. Μιας και έχει ξεκινήσει μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για μέταλ μπάντες και το θρησκευτικό ζήτημα, θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος απο τους διαχειριστές, αν θα μπορούσε κάποιος παραδοσιοκράτης Χριστιανός να ακούει μπάντες σαν τους Satyricon, τους Burzum, τους Immortal
    χωρίς να θίγονται τα θρησκευτικά του πιστεύω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής ΛογοτεχνίαςΤρίτη, 07 Μαΐου, 2024

      Εμείς πάντως ακούμε χωρίς να θίγονται οι θρησκευτικές πεποιθήσεις. Εξαρτάται, σίγουρα, με ποιους μιλάς. Αν είναι κάποιος του κατηχητικού μπορεί να είναι περισσότερο ευαίσθητος σε τέτοια θέματα. Αν και έχουμε γνωρίσει πρόσφατα μια συμφοιτήτρια που έχει μεγαλώσει στο κατηχητικό (και ακόμη ασχολείται, πηγαίνει, προσφέρει βοήθεια σε γεύματα απόρων κλπ) η οποία ακούει πολύ power metal. Ποτέ δεν ξέρεις.

      Όταν γίνεται ένα metal φεστιβάλ και έχει μερικές χιλιάδες θεατές, εσύ τι νομίζεις; Όλοι αυτοί είναι άθεοι ή παγανιστές; Η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άνθρωποι καθημερινοί, που υιοθετούν το κυρίαρχο εθνικό θρησκευτικό πλαίσιο.

      Ή απ'την άλλη, οι παγανιστές πώς και δεν αισθάνονται δυσφορία όταν ακούνε τους Warlord ;

      Δεν υπάρχουν αυτά τα δογματικά στεγανά στην πρόσληψη της τέχνης, ανώνυμε. Και δεν εννοούμε τα δογματικά στεγανά της θρησκείας. Η εκκλησία εμμέσως πλην σαφώς τα έχει ξεπεράσει αυτά. Όσοι προσπαθούν να τα ανασύρουν για να προκαλέσουν ρωγμές στον εθνικιστικό χώρο να ξέρεις ότι ανήκουν ήδη στο παρελθόν. Έχουν τελειώσει. Ποτέ δεν θα βρουν απήχηση.

      Όπως διαβάζουμε και γράφουμε λογοτεχνία χωρίς στρατευμένα στεγανά (οι μαρξιστές το έκαναν αυτό), κατά τον ίδιο τρόπο ακούμε και παίζουμε μουσική. Ο Τόλκιν ήταν άριστος γνώστης των αρχαίων ευρωπαϊκών παραδόσεων. Ταυτόχρονα ήταν βαθύτατα θρησκευόμενος χριστιανός καθολικός (καθολικός στην Αγγλία, σκέψου τι σήμαινε αυτό). Τα έργα του περιλαμβάνουν φανταστικούς συνδυασμούς και των δύο γνωστικών πεδίων που κατείχε. Τόσο εκείνο της θρησκευτικής του πίστης όσο και το άλλο της μορφωτικής του επαφής με την αρχαία ιστορία και τους αρχαίους πολιτισμούς. Έτσι γίνεται η τέχνη και έτσι απολαμβάνουμε την τέχνη.

      Μέσα από μια τέτοια τέχνη μπορούν να ξεπηδήσουν νοήματα που έχουν και πολιτικό περιεχόμενο. Αν ξεκινήσεις με την προϋπόθεση ότι μια καλλιτεχνική έκφραση πρέπει να προσαρμοστεί σε ένα πολιτικό πλαίσιο, πάμε στην στρατευμένη τέχνη και τότε αυτό που παράγεται είναι μόνο για να το ακούμε ή να το διαβάσουμε πριν από καμιά συγκέντρωση. Δεν έχει περαιτέρω αξία.

      Άσε λοιπόν τους δογματικούς προβληματισμούς και άκου ελεύθερα. Η θρησκεία έχει στόχο να μας προφυλάξει από το κακό και να μας δείξει έναν δρόμο ηθικής συγκρότησης που οδηγεί στην βασιλεία των ουρανών. Η μουσική, η λογοτεχνία και η τέχνη του Ρομαντισμού είναι διαποτισμένες από την αύρα του ουρανού. Εμπεριέχουν μόνο καλό στον πυρήνα τους, ακόμη και αν το περιτύλιγμα είναι σκοτεινό, σκληρό και γεμάτο σιδερένιες αιχμές πολλές φορές.

      Διαγραφή
    2. Είναι κάπως σύνθετο το ζήτημα. Στο Power Metal υπάρχουν συγκροτήματα(Stratovarius, Angra, Kamelot, Blind Guardian) που είναι χριστιανικά ή τουλάχιστον δεν προσβάλλουν το χριστιανικό δόγμα. Eνώ στο black metal αν και υπάρχουν συγκροτήματα όπως οι Borknagar που δεν προσβάλλουν τον Χριστιανισμό, παρόλα αυτά οι Satyricon που αναφέρθηκαν πιο πάνω έχουν κάποιες αντιχριστιανικές αναφορές(π.χ. εναρκτήριο κομμάτι του Shadowthrone ή το άλμπουμ, τίτλος 6ου studio album). Οι δε Immortal φαντάζουν σαν πιο σοβαροί που αν δεν είχαν κάποιες αναφορές (demons, demonthrone) και διαφορετικό λογότυπο στα πρώτα 3 άλμπουμ θα μπορούσαν να είναι αποδεκτοί από κάποιο Χριστιανό. Τώρα το αν μπορεί κάποιος να επιλέγει απ'όλα αυτά να ακούει συγκεκριμένα κομμάτια ή άλμπουμ που δεν θίγονται δογματικές αρχές και πρόσωπα δεν ξέρω.
      Είναι εύκολη λύση να λες ακούω μόνο την μουσική και όχι τους στίχους αλλά δεν μπορεί να ακούς κάποιον που προσβάλλει την πίστη σου.

      Διαγραφή
    3. Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής ΛογοτεχνίαςΤετάρτη, 08 Μαΐου, 2024

      Δεν είναι καθόλου σύνθετο. Οτιδήποτε έχει ρομαντικό υπόβαθρο το λαμβάνουμε υπόψη. Κάποια μας αρέσουν περισσότερο άλλα λιγότερο. Απλά είναι τα πράγματα. Δεν μιλάς με ανθρώπους της θεοκρατικής Δεξιάς. Με ρομαντικούς εθνικιστές συζητάς. Έλα τώρα. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις την διαφορά. Υπάρχει από τον 19ο αιώνα. Άλλο Παπαρρηγόπουλος και Ζαμπέλιος (Ρομαντισμός) και άλλο Νικόδημος, Αθανάσιος Πάριος και Κωνσταντίνος Οικονόμου (εκκλησιαστική λογιοσύνη). Χριστιανοί ήταν και οι ρομαντικοί. Αλλά όχι της λόγιας παράδοσης του Πατριαρχείου.

      Διαγραφή
    4. Ο Κωνσταντίνος Οικονόμου και η Φιλορθόδοξος Εταιρεία νομίζω θα έπρεπε να είναι σημεία αναφοράς για τον ελληνικό εθνικισμό.

      Διαγραφή
    5. Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής ΛογοτεχνίαςΤετάρτη, 08 Μαΐου, 2024

      Σημείο αναφοράς ενώ υποστήριζε (η Εταιρεία) ότι οι ετερόχθονες Έλληνες δεν έπρεπε να έχουν την ίδια πρόσβαση στην εξουσία; Υπερβολικό ακούγεται.

      Διαγραφή
  10. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του Αντώνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προς Λεμούριο: Για να βρεθεί στο πρόσωπό σου αυτός που θα μας βάλει στην θέση μας, πρέπει πρώτα να φανεί το πρόσωπό σου. Θα το δείξεις επιτέλους ή φοβάσαι ότι μοιάζεις με τσατσά της οδού Φυλής;

    Σου το έχουμε πει. Εδώ δεν είμαστε Νέα Ακρόπολη, ούτε NΓΜ-Golden Dawn. Αυτά που ξέρατε αλλού. Μια χαρά ιστορική σημασία έχει η ινδουιστική θρησκεία. Μπορεί, κάλλιστα, να αποτελέσει έμπνευση και να συνδυαστεί με την λογοτεχνία του φανταστικού. Ο πιστός θρησκευόμενος χριστιανός Τόλκιν δημιούργησε έξοχη λογοτεχνία χρησιμοποιώντας στοιχεία των παγανιστικών παραδόσεων. Το έργο τέχνης έχει αυτόνομη υπόσταση.

    Μην μπλέκεσαι με θέματα που δεν γνωρίζεις. Κουράζεις άδικα το άδειο κεφάλι σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς ανώνυμο που ρωτά για Γράβιγγερ. Κανένα ενδιαφέρον δεν έχει το θέμα που σε απασχολεί, ούτε είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τους διαμεσολαβητές για αυτό που ζητάς. Τέλος εδώ το συγκεκριμένο θέμα και άντε στο καλό.

    Προς τον Λεμούριο που γράφει ότι παρακολουθεί τηλέφωνα και ξέρει ποιες γκόμενες πάει να ρίξει ο Σταμάτης. Αυτό είναι γνωστό εδώ και καιρό, αλλά έγινε σίγουρο από τότε που έστειλες το παγιδευμένο sms. Ακόμη και σε αυτό το σύντομο spam βρώμαγε πουστιά παλιού Ομονοιάκια το ύφος σου. Όπως βλέπεις, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα. Χαιρετισμούς στην κρατική ασφάλεια.

    ΥΓ. Εντάξει, άμα χαρίσουμε λίγες στιγμές χαράς και σε καμία παγανίστρια δεν σημαίνει ότι κάνουμε κάτι κακό. Ζηλεύεις εσύ, έτσι; Είναι επίπονη πραγματικότητα αυτή της γυναικείας συντροφιάς για σένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν νομίζετε ότι πρέπει κάποτε να αποφασίσετε με ποιούς είστε; Δεν μπορεί να είστε, και με τον Περικλή Γιαννόπουλο, και με τους χεβυμεταλλάδες, δηλαδή τους εκπροσώπους τού “ΛΥΚΩΔΟΥΣ φραγκοβαρβάρου πνεύματος” κατά την έκφραση τού Περικλή Γιαννόπουλου. Εσείς ως δηλωμένοι ορθόδοξοι ρομαντικοί θα έπρεπε να προτείνετε βυζαντινούς ύμνους, δημώδη άσματα, Καλομοίρη, και κανένα ρεμπέτικο – άντε και έντεχνο λαϊκό. Αυτό είναι το συμβατό πλαίσιο σας. Πότε επί τέλους θα ξεφύγετε από τις αγεφύρωτες αντιφάσεις σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής ΛογοτεχνίαςΤετάρτη, 08 Μαΐου, 2024

      Δεν νομίζεις ότι χάνεις τον προσανατολισμό σου λόγω του κέρατου που ξεφυτρώνει στο μέτωπό σου; Δηλωμένοι ρομαντικοί εθνικιστές είμαστε. Με τον Παπαρρηγόπουλο και τον Ζαμπέλιο. Όχι δηλωμένοι πατριαρχικοί με τον Κωνσταντίνο Οικονόμο και με τον Νικόδημο (κάνουμε την ιστορική αναδρομή για να σου θυμίσουμε πόσο ανιστόρητα είναι ανθρωπάρια τύπου Τελίτσας και να μην σας μπερδεύουν).

      Οι βυζαντινοί ύμνοι έχουν εμπνεύσει μουσικούς από τον Τσάμη των Warlord μέχρι τον Πολυδούρη (που αποθέωσε το μουσικό στερέωμα των ΗΠΑ πολύ δικαιολογημένα - λες να έγιναν και οι ΗΠΑ ανατολίτικες;)

      Κατά τα άλλα τόσο η ερμηνεία που κανείς στον Γιαννόπουλο είναι ερμηνεία τραβεστί, όσο και η εμμονή να πιστεύεις ότι επειδή τιμάμε έναν διανοητή πρέπει να ταυτιζόμαστε μαζί του είναι σύμπτωμα ανθρώπου ανίκανου να σκεφτεί. Και ο Έβολα είχε ένα ενδιαφέρον ως διανοητής αλλά διαφωνούμε σε πολλές προσεγγίσεις. Το σημαίνει αυτό; Ότι δεν θα τον διαβάσουμε; Ο Φίχτε με τον Μύλλερ διαφωνούσαν για την οικονομική θεωρία του εθνικιστικού κράτους. Το σημαίνει αυτό; Ότι δεν ήταν και οι δύο του δικού μας πολιτικού πεδίου και έξοχοι διανοητές;

      Έλα μονόκερε, πάρε τον Κένταυρο και πήγαινε για έναν καλπασμό στο Μαρκόπουλο. Μην χάνεις τον χρόνο σου με πεδία που δεν θα καταλάβεις ακόμη και αν ζήσεις τρεις ζωές.

      Διαγραφή
  14. Χρόνια πολλά και καλά παιδιά. Χριστός Ανέστη! Καλή Ανάσταση και στον Τουρκογιώργη. Από ότι βλέπω οι παλιοί φεύγουν. «Κοιμούνται». Και δεν θα ήθελα να φανταστώ μία Ελλάδα η οποία θα έμενε μόνο με άτομα του δικού μου ηλικιακού γκρουπ. Η κατάσταση θα ήταν ακόμη πιο απελπιστική. Καλό Παράδεισο Αντώνη Τουρκογιώργη.

    Και δύο σχόλια από χρήστες του YouTube.

    Τα σχόλια μάλιστα είναι γραμμένα πολύ πριν συγχωρεθεί ο Τουρκογιώργης. Το ένα γραμμένο κάτω από το βίντεο «Η ροκιά θέλει μαγκιά».

    Το τραγούδι: https://www.youtube.com/watch?v=8faBx2wQqI8

    Το σχόλιο: «Ευχαριστώ ρε Αντώνη για την τραγουδάρα σου το έχω χορέψει άπειρες φορές με τα παιδιά μου.»


    Και το άλλο σχόλιο, κάτω από το τραγούδι «Mountains» των Socrates.

    Το τραγούδι: https://www.youtube.com/watch?v=QNFEZRYVOMU

    Το σχόλιο: «Από τους τρελούς της εποχής μου Τουρκογιώργης μαζί με τους Γ. Σπάθα και Ηλία Μπουκουβάλα αλλά και άλλους υπέροχους μουσικούς έφτιαξαν το καλύτερο (κατ' εμέ) Ελληνικό και όχι μόνο ROCK συγκρότημα. Με αυτούς έμαθα να ακούω μουσική όταν μια μέρα σε μια συναυλία τους στο ιστορικό ΚΥΤΤΑΡΟ ο Γιάννης Σπάθας ξεκίνησε με ένα σόλο το οποίο για εμάς τους πιτσιρικάδες μας παραξένεψε. Δεν ήταν τόσο Rock, η κιθάρα του έβγαζε έναν ήχο περίεργο, κάτι σαν κλαρίνο κάτι σαν Ηπειρώτικο μοιρολόι κάτι που εμείς οι "Rock" είχαμε μάθει να απεχθανόμαστε, τι βλάχικα θα ακούγαμε.... Θυμάμαι, τελειώνοντας το κομμάτι (Mountains) ο Σπάθας το αφιέρωσε στον μεγάλο δάσκαλο τον Τάσο Χαλκιά. Κοιταχτήκαμε συνωμοτικά για να μην καταλάβουν οι άλλοι ότι δεν γνωρίζαμε αυτόν τον μεγάλο ροκά Τάσο Χαλκιά... Την επομένη κατέβηκα στο Μοναστηράκι στα δισκάδικα να ψάξω κάτι για τον Τ Χαλκιά και ο πωλητής με παρέπεμψε στην μεριά που ήταν οι δίσκοι των δημοτικών. Βρήκα δίσκους με τον Τάσο Χαλκιά, μα αυτός ήταν ένας παππούς με ένα κλαρίνο, δεν ήταν ο ροκάς που είχαμε στο κεφάλι μας. Αγόρασα έναν δίσκο και γύρισα τρέχοντας σπίτι να τον ακούσω... Αυτό ήταν, από τότε άλλαξε η θεώρηση μου όχι μόνο για την μουσική, αλλά και το πως έβλεπα την ζωή. Έφυγαν τα κουτάκια από το κεφάλι μου που μέσα σε αυτά είχα τακτοποιήσει τόσο όμορφα τα θέλω μου... Αισθάνομαι ότι πρέπει να τους πω από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ!!!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να φανταστώ αυτό το σκουπίδι της ασφάλειας που κόπτεται για τις δήθεν “αντιφάσεις” του Ρομαντισμού (ενώ ας πούμε η ανθρωποκτόνος δεξιά δεν είναι γεμάτη με πραγματικές αντιφάσεις) δεν έχει διαβάσει τον Καβάφη. Από τον Καβάφη ο συγκεκριμένος κράτησε μόνο την “αισθητική” του; Δεν λέω ότι ο Καβάφης ήταν Ρομαντικός. Αλλά το ποίημα του “Μύρης· Αλεξάνδρεια του 340 μ.Χ.” δεν το έχει διαβάσει ο εν λόγω “κύριος”; Λέω για το κομμάτι των αντιφάσεων και για το πως, εφόσον οι άνθρωποι είναι καλοπροαίρετοι και όχι κυπατζήδες, μπορεί να υπάρξει κατανόηση, αλληλοσεβασμός αλλά και σύμπραξη. Συνάνθρωποι, των οποίων οι κοσμοθεάσεις αλληλοσυμπληρώνονται και δεν πολυδιασπώνται. Όπου η διαφωνία είναι καλοπροαίρετη και φορέας υψηλού πολιτισμού και όχι απαίσιο ρουφιανιλίκι. Συγγνώμη παιδιά που κάνω τέτοια παρέμβαση κάτω από άρθρο για άνθρωπο που απεβίωσε αλλά ο συγκεκριμένος είναι αξιομίσητος (το αντίθετο του αξιαγάπητου). Καλό ταξίδι Αντώνη. Μακάρι να μπορούσαμε να ασχοληθούμε μόνο με τον χαμό σου και όχι με τις αλογόμυγες που περιτριγυρίζουν τον εθνικιστικό χώρο. Τα ξαναλέμε στα Ηλύσια Πεδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής ΛογοτεχνίαςΤετάρτη, 08 Μαΐου, 2024

      Κοίταξε Παλαμικέ, πέρα από τους γραφικούς τους ή κακοπροαίρετους και τις στοχεύσεις τους, στο θέμα της σύμπραξης πρέπει να διευκρινιστεί κάτι. Εφόσον μιλάμε για πολιτική και για ιστορία πολιτικών ιδεών πρέπει να υπάρχουν ορισμένες αυστηρές προϋποθέσεις. Και γινόμαστε περισσότερο σαφείς.

      Τι είδους κατανόηση και σύμπραξη μπορεί να υπάρξει ανάμεσα σε κανονικούς (ρομαντικούς) εθνικιστές, με κάποιους οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει ελληνικό έθνος με ιστορική συνέχεια από την αρχαιότητα στον μεσαίωνα και από εκεί στην σύγχρονη εποχή, ότι ο Φαλμεράυερ είχε δίκιο κλπ;

      Τι είδους κατανόηση μπορεί να υπάρξει προς ορισμένους οι οποίοι θεωρούν πολιτικούς πρόδρομους ή έστω σημεία αναφοράς τον Γύπαρη και τον Βενιζέλο;

      Ποια σύμπραξη μπορεί να πραγματοποιηθεί με ανθρώπους που δηλώνουν ότι πατρίδα τους είναι η Ευρώπη και όχι η Ελλάδα, ή ότι μια ένωση των ευρωπαϊκών εθνών αποτελεί κάτι αξιολογικά σημαντικότερο από την ελληνική εθνική ανεξαρτησία, ή ότι είναι υπέρ του ευρώ, ή ότι είναι υπέρ της (φιλ)ελεύθερης αγοράς και του "εθνοκαπιταλισμού", ή ότι ο εθνικισμός έχει πεθάνει ως ιδεολογία, ή ότι οι Αλβανοί είναι φίλοι και σύμμαχοι, ή ότι ο Χίτλερ δεν ήταν εθνικιστής, ή ότι πρέπει να δεχτούμε τους διαφωτιστές ως ιδεολογικούς προδρόμους και όλα τα υπόλοιπα εξωφρενικά που έχουμε ακούσει κατά καιρούς;

      Ας λένε οτιδήποτε θέλουν. Ομοϊδεάτες και συναγωνιστές μας δεν μπορούν να είναι. Το λένε και μόνοι τους εξάλλου. Δεν είναι εθνικιστές και ασφαλώς δεν είναι ρομαντικοί. Καμία σύμπραξη δεν μπορεί να υπάρξει με ανθρώπους που χρησιμοποιούν εθνικιστικά σύμβολα και συνθήματα για βιτρίνα δεξιών πολιτικών προτάσεων.

      Σε αυτό το σημείο πρέπει να υπάρχει αυστηρότητα στα κριτήρια.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ απολύτως. Δεν εννοούσα αυτό. Προφανώς και τα κριτήρια θα πρέπει να είναι αυστηρά. Αλλιώς δεν θα γίνει ποτέ τίποτα το ουσιαστικό. Όπως και δεν γινόταν μέχρι να έρθετε εσείς στο προσκήνιο. Ανέφερα το συγκεκριμένο ποίημα για το θρησκευτικό του περιεχόμενο. Έχω παρατηρήσει ότι όταν υπάρχουν "θρησκευτικές" διαφωνίες (συνήθως ανάμεσα σε χριστιανούς και παγανιστές) ανάμεσα σε "εθνικιστές", είναι πάντα εκ του πονηρού. Κάποιοι οι οποίοι αρέσκονται στο να βάζουν τρικλοποδιές έτσι ώστε να μην υπάρξει ποτέ ένα μαζικό εθνικιστικό κίνημα βρίσκοντας γελοία επιχειρήματα. Βέβαια οι παραπάνω δεν έχουν κανένα θέμα με τα ακροδεξιά (απο)κόμματα. Το λες και περίεργο. Λες και για να υπάρξει ένα εθνικιστικό κόμμα πρέπει να υπάρχει απόλυτη ταύτιση στις θρησκευτικές απόψεις! Λες και υπάρχει εθνικιστικό "θρησκευτικό δόγμα". Λες και ο εθνικισμός είναι θρησκεία! Αυτό καυτηρίασα παιδιά. Συνεχίστε την εκπληκτική σας δουλειά!

      Διαγραφή
    3. Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής ΛογοτεχνίαςΠέμπτη, 09 Μαΐου, 2024

      Ναι, απλώς συμπληρωσαμε όσα σωστά ανέφερες. Για να μην δώσουμε στους εκάστοτε Λεμούριους ελπίδες ότι θα τους επιτραπεί να παρεισφρήσουν ανάμεσα στους αληθινούς εθνικιστές.

      Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια.

      Διαγραφή
  16. Μάγκες ποια είναι η γνώμη σας για την δημιουργία της 4Ε? Στο site του λόχου αναφέρουν ότι είναι εθνικιστές που θα ασχοληθούν με συνδικαλιστικές ενώσεις κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής ΛογοτεχνίαςΤετάρτη, 08 Μαΐου, 2024

      Κάτσε να την δούμε. Τώρα ιδρύθηκε.

      Διαγραφή
    2. Λαμπρέ συνέλληνα μη τα γράφεις εδώ. Στο indymedia γραψτα

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμε που λες για το ιντυ να ξες είσαι τυχερός που γράφουμε κάτω από ένα άρθρο για έναν από τους μεγαλύτερους ροκάδες της Ελλάδας αλλιώς άλλη θα ήταν η απάντηση... Ανυπαρκτε που θα με πεις και ρουφιανο

      Διαγραφή
    4. Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής ΛογοτεχνίαςΤετάρτη, 08 Μαΐου, 2024

      Ήρεμα παίδες. Είναι προφανές ότι η ανωνυμία μπερδεύει και ότι μάλλον έχετε άλλο πρόσωπο κατά νου. Ένα ψευδώνυμο είναι πάντα χρήσιμο για τις συνομιλίες. Μην φοβάστε ότι μπορεί να το καπηλευτεί κάποιος. Θα τον βγάλουμε αμέσως.

      Διαγραφή
  17. Λεμούριο σκουπίδι, οι Αριστεροί μπορεί να οργανώνουν συγκεντρώσεις εναντίον των εθνικιστών αλλά οι Δεξιοί τους βάζουν στην φυλακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κάποιος άθλιος σερβιτόρος ή εστιάτορας, μπορεί και μαρξιστής, έγραψε ένα σχόλιο για τις πολιτικές ιδέες του εκλιπόντα. Εμείς τον ρωτάμε το εξής. Θυμάσαι ποτέ τον Τουρκογιώργη να συνδέει την μουσική του με το ΚΚΕ; Τον θυμάσαι ποτέ να κάνει δηλώσεις υπέρ του συγκεκριμένου μορφώματος; Τον θυμάσαι να είναι καλεσμένος στο κλασικό προεκλογικό γεύμα του ΚΚΕ με τους καλλιτέχνες; Τον θυμάσαι ποτέ να εμπλέκεται σε αντιφασιστικά μέτωπα και άλλες τρίχες κατσαρές;

    Το ότι έστειλε το ΚΚΕ συλλυπητήρια για την κηδεία του δεν σημαίνει τίποτε απ' όλα τα παραπάνω. Δεν γνωρίζουμε καν αν ήταν όντως υποστηρικτής του συγκεκριμένου κόμματος. Και να ήταν το έκανε εντελώς ιδιωτικά, χωρίς αν το συνδέει με την μουσική του. Αλλά, επαναλαμβάνουμε, αμφιβάλουμε ακόμη και για αυτό. Μπορεί απλώς να ήθελαν οι ΚΚΕδες να το παίξουν φιλότεχνοι ή να διάβασαν εμάς (παρακλάδια τους μας διαβάζουν).

    Ασφαλώς το ΚΚΕ, κατά την εποχή που οι Socrates μεσουρανούσαν, έδινε μάχες κατά του rock γιατί το αξιολογούσε ως λούμπεν, κρυφοφασιστικό, αμερικανοκίνητο κλπ. Μην τα ξεχνάμε αυτά. Μόνο κατά την δεκαετία του '80 επιτράπηκε στους ΚΝΙτες να καταπιαστούν με την rock.

    Πέρα απ' όλα αυτά εκείνο που κρατάμε είναι ότι πέθανε ένας από τους Μεγάλους της ελληνικής μουσικής κοινότητας του rock. Αυτό αρκεί. Τα υπόλοιπα είναι για τα αρρωστημένα λεμούρια και κενταύρεια μυαλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. --Τι είδους κατανόηση και σύμπραξη μπορεί να υπάρξει ανάμεσα σε κανονικούς (ρομαντικούς) εθνικιστές, με κάποιους οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει ελληνικό έθνος με ιστορική συνέχεια από την αρχαιότητα στον μεσαίωνα και από εκεί στην σύγχρονη εποχή, ότι ο Φαλμεράυερ είχε δίκιο κλπ;--

    κοπριτης εδω...διαστρεβλωνετε αυτα που δεν σας αρεσουν για να αποκτηστε λογο υπαρξης, ποιος ειπε οτι δεν αποδεχεται την ιστορικη συνεχεια των ελληνων; αυτο που λεγεται απο διαφορους σαν τον Τελη και απο εμενα και πολυ σωστα, ειναι οτι ο ελλαδικος πληθυσμος κατα πλειοψηφια ΔΕΝ ειναι ελληνικος πια οπως στην αρχαιοτητα και ποτε κανενας δεν ειπε οτι επαψαν να υπαρχουν τελειως ελληνες! εχει τεθει δηλαδη ζητημα ΠΟΣΟΣΤΟΥ ελληνικοτητας που υπαρχει σημερα στην Ελλαδα και οχι οτι δεν υπαρχει πια κανενας ελληνας. που το διαβασατε αυτο; δειξτε το παλιοψευταραδες. αλλα αυτο που σας ενοχλει ξερετε ποιο ειναι; οτι θελετε να παραβλεψουμε αυτη τη φυλετικη διαφορα προς χαρη του αντιρατσισμου σας (σαν να δινετε διαπιστευτηρια ετσι σε αντιφα και παγκοσμιοποιητες) για να δημιουργηστε ''εθνικισμο'' ανεξαρτητου φυλης εντος ελλαδικου χωρου αρκει να γραφει ''ελληνας'' μια ταυτοτητα, για να φτιαχτει πολυεθνικο κρατος σαν του Βυζαντιου ή της ιδιας αντιφυλετικης λογικης του Διαφωτισμου

    -Λεμουριος τρολιστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής ΛογοτεχνίαςΤετάρτη, 08 Μαΐου, 2024

      Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν θα δημοσιεύσουμε τέτοια ανεπανάληπτα σχόλια; Έτσι σε θέλουμε. Να είσαι ειλικρινής. Τέτοια σχόλια στα οποία γράφεις όντως αυτό που πιστεύεις ασφαλώς και θα τα δημοσιεύσουμε.

      Για να δούμε τι γράφεις, λοιπόν.

      "αυτο που λεγεται απο διαφορους σαν τον Τελη και απο εμενα και πολυ σωστα, ειναι οτι ο ελλαδικος πληθυσμος κατα πλειοψηφια ΔΕΝ ειναι ελληνικος πια οπως στην αρχαιοτητα και ποτε κανενας δεν ειπε οτι επαψαν να υπαρχουν τελειως ελληνες! εχει τεθει δηλαδη ζητημα ΠΟΣΟΣΤΟΥ ελληνικοτητας που υπαρχει σημερα στην Ελλαδα και οχι οτι δεν υπαρχει πια κανενας ελληνας"

      Μάλιστα. Καταρχάς η λέξη πλειοψηφία έχει να κάνει με πρακτική καταμέτρησης. Προϋποθέτει συγκεκριμένα ποσοστά ή αριθμούς. Σταμάτα να την χρησιμοποιείς για να περιγράψεις αυτό που εννοείς ως μεγαλύτερο και περισσότερο. Ανελλήνιστε "αρχαίε Έλληνα".

      Ας πάμε όμως στο περιεχόμενο του επιχειρήματος που παραθέτεις. Σύμφωνα με εσένα υπάρχουν ελάχιστοι σήμερα γνήσιοι στην καταγωγή Έλληνες, αλλά υπάρχει ταυτόχρονα και ελληνικό έθνος. Πώς γίνεται αυτό; Έχεις δει ποτέ έθνος μη γνήσιας εθνικότητας; Τα ψέματα είναι τόσο τρανταχτά που δεν μπορείς να τα κρύψεις. Ούτε να τα καλύψεις με ορισμούς του φιλελεύθερου Διαφωτισμού. Πιστεύεις ότι δεν υπάρχει ελληνικό έθνος παρά μόνο κάποιοι γνήσιοι απόγονοι του αρχαίου ελληνικού έθνους (κατά Άντονυ Σμιθ, για να είμαστε και με την σύγχρονη κοινωνική ανθρωπολογία συνεπής στους όρους) οι οποίοι ζουν ανάμεσα σε έναν χυλό ανθρώπων διαφορετικής καταγωγής που απλώς μιλούν ελληνικά και νομίζουν ότι είναι Έλληνες. Αυτή είναι η θέση σου και πολύ απλά αυτό δεν είναι εθνικισμός, ούτε; ασφαλώς εθνικοσοσιαλισμός. Μπορεί να είναι φυλετικός ελιτισμός ή κάτι άλλο. Εθνικισμός ή εθνικοσοσιαλισμός δεν είναι πάντως.

      Πάμε τώρα και στο πιο ωραίο!! Οι γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων είναι λίγοι σήμερα, αλλά ανάμεσα σε αυτούς είσαι εσύ και ο Τέλης.. χαχαχαχ

      Ρε μαλάκες έχετε δει τις φάτσες σας σε καθρέφτη; Δεν βάζω τον Τέλη στον λογαριασμό γιατί, όπως μας είχε γράψει ο "Αλκιβιάδης" σε παλαιότερη ανάρτηση, για αυτόν γνήσιος Έλληνας και γνήσιος χιτλερικός είναι μόνο όποιος γεμίζει με "ψητό λουκάνικο" την απόληξη του παχέος εντέρου του. Έχει μια δική του προσέγγιση περί ελληνικότητας και χιτλερισμου ο άνθρωπος. Εντάξει, μπορεί να αποτελεί προϊόν ενός διεστραμμένου νου αυτή η προσέγγιση. Όμως τουλάχιστον έχει ένα θετικό. Δεν προκρίνει ως κριτήριο εθνικής γνησιότητας τα ανθρωπολογικά του χαρακτηριστικά. Γιατί αν το έκανε θα έπεφτε μεγαλύτερο γέλιο απ'όσο πέφτει τώρα με το σχόλιο που έγραψες... χαχαχα

      Αλλά και οι υπόλοιποι που τα λέτε αυτά, κάτι παλιά αγαπημένα παιδιά του ΝΓΜ, υπαρχηγοί του και δεν συμμαζευεται, κάτι νυν φίλοι του, εσύ και οι πέντε δέκα μαλάκες που έχετε σαλέψει και πιστεύετε αυτές τις μαλακίες, έχετε δει ποτέ τις φάτσες σας σε καθρέφτη; Για αυτό θέλετε τους Αλβανούς για συμμάχους; Επειδή τους μοιάζετε...;;; χαχαχα

      Τέλος πάντων. Εμείς δεν θέλουμε να χαλάσουμε την ουτοπία σας. Πιστέψτε ό,τι θέλετε. Με τον εθνικισμό και με τον εθνικοσοσιαλισμό να μην τα συνδέετε. Κατά τα άλλα, αφήστε την ιδεολογία μας ήσυχη, και πηγαίνετε να γαμ..###τε. Στα παπά..ρια μας σας γράφουμε. Μόνο μείνετε μακριά από τον εθνικισμό. Εθνικιστής που πιστεύει ότι το έθνος του είναι νοθευμένης καταγωγής, γίνεται ρε μπακαλιάροι...; Χαχαχα

      Τουλάχιστον έμαθες ότι ο Διαφωτισμός είναι απέναντί μας. Κάτι είναι κι αυτό. Δεν πήγε χαμένος ο κόπος μας.

      Έχε υπόψη ότι αυτό ήταν το σχόλιο ταφόπλακα της παρουσίας σου εδώ μέσα. Τα είπες όλα. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο να προσθέσεις. Τον πουλο αρμ και στον αγύριστο.

      Ένας τρόπος υπάρχει να δημοσιευθεί ξανά σχόλιο που θα γράψεις. Θα μας πεις ποιο μουνι ή ποια μουνιά έχουν το hellasultra..

      Διαγραφή
    2. Τι εκανε αυτό το σάιτ και το κατηγορείτε;

      Διαγραφή
    3. Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής ΛογοτεχνίαςΠέμπτη, 09 Μαΐου, 2024

      Υπάρχει και προσπαθεί να απευθυνθεί στους εθνικιστές. Τι άλλο χρειάζεται να κάνει για να μπει στο στόχαστρο, με αυτά που γράφουν οι ανώνυμοι συντάκτες του;

      Διαγραφή
  20. Ηλιοκαμένος κι εξοργισμένοςοςΤετάρτη, 08 Μαΐου, 2024

    Όλα τα έχουμε δει...
    Αλλά και ότι θα μας έβγαινε και τράπερ ο Ηλίας, αυτό με ξεπερνάει πολύ!
    Μωρέ τι νούμερο είναι δαύτος!!!
    Καμαρώστε τον εδώ

    https://youtu.be/Ugl6FZdY2XQ?si=73Ef-n8R52NRAVAF

    Άντε και εις ανώτερα Ηλία, να περάσεις και τον Μάικλ Τζάκσον παλληκαρά μου!
    Τι ξεφτίλες κι αυτοί οι λοβοτομημένοι που σχολιάζουν από κάτω!!!
    Έ, αυτός ο λαός δεν έχει ελπίδα.
    Νοημοσύνη πιθήκων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειναι αυτή η φωνή του Κας.

      Διαγραφή
    2. Ηλιοκαμένος...Πέμπτη, 09 Μαΐου, 2024

      Πολύ φτηνή διαφυγή αυτή, φιλαράκο!
      Μπορεί να έγινε με τεχνητή νοημοσύνη όμως από τον στενό χώρο που ελέγχει ο Κας.
      Και ΠΡΟΦΑΝΈΣΤΑΤΑ με την δική του συναίνεση!
      Αφήστε λοιπόν κατά μέρος τα κουτοπόνηρα κολπάκια γυφτοαραβικού τύπου!
      Βέβαια είναι απόλυτα κατανοητό ότι είναι πολύ δύσκολο να ξεπεράσει κανείς την φύση του!
      Κι όταν αυτή είναι Σαρακηνού τύπου, όπως εδώ μέσα έκρινε και ο υποστηρικτής του Κας Ίων Φιλίππου, τότε τέτοιες κουτοπονηριές εκφράζουν ακριβώς την φύση τους!
      Άρα το σχόλιο σου μάλλον χειροτερεύει τα πράγματα για σας, τουλάχιστο για όσους καταλαβαίνουν τα βασικά.
      Θα μου πεις και με το δίκιο σου ότι δεν απευθύνεται ο Κας σε νοήμονα άτομα. Εκεί πάω πάσο, θα έχεις απόλυτο δίκιο!

      Διαγραφή
  21. Αφήστε την φαντασία σας να καλπάζει, αλλά δεν κολλάνε όλα με όλα. Κάποια έρχονται σε κατάφωρη αντίφαση μεταξύ τους. Δεν μπορείς να κάνεις μνημόσυνο στον Π. Γιαννόπουλο με μπλουζάκια heavy metal, είναι παράταιρο. Μπορείς βέβαια να πεις “μαγκιά μου και δεν δίνω λογαριασμό σε κανένα”, οπότε σταματάει κάθε συζήτηση. Άλλος μπορεί να δηλώνει χεβυμεταλλοτσιφτετέλλην. Ο ιδεολογικός και αισθητικός αχταρμάς ευδοκιμεί εξάλλου. Warlord, μού αρέσει ο ήχος τους, αλλά από στίχους η γνωστή μανιέρα με δαίμονες, σατανάδες, μάγισσες, θεούς, δράκους που πουλάει στο κοινό τού μέταλ. Μπορούσε να τους γράψει και η ΑΙ. Το Black Mass μπορεί να είναι και ύμνος σατανιστών, μπορεί και καταγγελία του κακού στον νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό, ανάλογα με τι καπνό φουμάρει αυτός που θα το ακούσει. Ο Τσάμης, ΟΚ, παίζει και τσάμικα... έμπλεξε και με Έλληνες ρομαντικούς χαχαχ

    https://www.youtube.com/watch?v=m1NkYT8Zf9I

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής ΛογοτεχνίαςΤετάρτη, 08 Μαΐου, 2024

      Μα σφάλετε εμφανώς αγαπητέ Μονόκερε. Σας έχουμε απαντήσει ότι ο Γιαννόπουλος λίγες μόλις μέρες πριν αυτοκτονήσει είχε στην τσέπη του τα μεταφρασμένα κείμενα του Μπωντλέρ και του Ουάιλντ. Τους rock stars της εποχής του είχε μεταφράσει στα ελληνικά. Διαβάστε την βιβλιογραφία που προτείνουμε και θα διαπιστώσετε αν ισχύουν αυτά που γράφουμε. Γιατί λοιπόν να μην φορά heavy metal μπλούζα για να τιμήσει έναν ρομαντικό κάποιος; Ας πούμε ότι ήταν λάθος το χρώμα. Έπρεπε να είναι άσπρη η μπλούζα. Αλλά όχι και η μουσική.

      Προκύπτει πάντως και ένα ακόμη ερωτηματικό. Μέσα σε δέκα λεπτά σχολιάζετε εσείς (πέντε σχόλια) και ο Λεμούριος (ένα). Τέτοια σύμπτωση; Τι συμβαίνει με εσάς τους δύο; Μην μας πείτε ότι πιστεύετε και εσείς πώς μόνο ο Λεμούριος και ο κύριος Καλέντζης, άντε δέκα δεκαπέντε ακόμη σύγχρονοι Έλληνες, έχουν γνήσια καταγωγή από την αρχαιότητα;

      Διαγραφή
  22. Είπαμε να είστε τού φανταστικού, αλλά όχι και να εφευρίσκετε φανταστικά σχόλια. Πότε έγραψα 5 σχόλια; 2 σχόλια έχω γράψει. Αυτό είναι το 3ο. Το να κρύβεστε πίσω από το τι ενδεχομένως είχε ο Π. Γιαννόπουλος στην τσέπη του δεν ωφελεί. Εγώ κρίνω με βάση αυτά που έγραψε και όχι με το περιεχόμενο της τσέπης του. (Μη μου πείτε τώρα ότι θεωρείτε και τον Όσκαρ που ήταν αισθητιστής επιρροή σας γιατί τα αντίθετα νομίζω ότι διακηρύσσετε. Και πώς κολλάει και αυτός με το χεβιμεταλλικό “βαρβαρικό” κιτς;) Αντί να απαντήσετε και να σχολιάσετε τα συγκεκριμένα ερωτήματα που έθεσα, εσείς βάζετε άλλα άσχετα στο τραπέζι.

    Να απολογηθώ εγώ για κάτι που έγραψε ένας άλλος; Βρείτε τα εσείς με τους λεμούριους και ατλαντίδειους. Γιατί εσείς φάσκετε και αντιφάσκετε ακόμα και σε αυτά. Δεν μπορείτε να λέτε, όπως είδα πρόσφατα σε σχόλια, ότι οι Ουκρανοί δεν είναι έθνος και είναι Ρώσοι και δεν δικαιούνται ανεξάρτητο κράτος, και ταυτόχρονα να λέτε ότι οι Παλαιστίνιοι είναι έθνος (αν και Άραβες) και δικαιούνται κράτος (παρ' όλο που τριγύρω υπάρχουν 5 αραβικά κράτη), ενώ οι Εβραίοι δεν δικαιούνται να έχουν κράτος. Κοιτάξτε να ξεμπλέξετε τους μηρούς σας εσείς και εμένα μην με ανακατεύετε γιατί εγώ δεν ανακίνησα τέτοια θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής ΛογοτεχνίαςΠέμπτη, 09 Μαΐου, 2024

      Είπαμε να έχετε πολλά alter ego αλλά όχι και να αρνείστε την ύπαρξη της ενιαίας βιολογικής σας ύπαρξης.

      Γράψαμε εμείς ποτέ ότι δεν δικαιούνται και οι Εβραίοι ένα κράτος για το έθνος τους; Μάλλον θα πρέπει να δοκιμάσετε κι εσείς την τύχη σας ως λογοτέχνης. Αυτό ήταν ευφάνταστη επινόηση.

      Όμως δείχνει κάπως παράξενο για κάποιον Έλληνα εθνικιστή να έχει τόσο ενδιαφέρον για τα συμφέροντα των Εβραίων. Δηλαδή για τα συμφέροντα ενός έθνους με ανταγωνιστική γεωπολιτική παρουσία στην περιοχή, του οποίου ιστορικά οι σημαντικότερες πολιτικές και οικονομικές κοινωνικές ομάδες έχουν αποτελέσει την βάση της πιο εχθρικής προς τον εθνικισμό και τον ελληνισμό ιδεολογίας του φιλελεύθερου καπιταλισμού. Αφήστε δε που αν ψάξουμε λίγο πιο προσεκτικά θα τους βρούμε ανακατεμένους και στα δρώμενα του διεθνούς κομμουνισμού.

      Παράδοξη ευαισθησία εκδηλώνετε για αυτή την φυλή.

      Επειδή ο καλπασμός μάλλον σας έχει κουνήσει τον εγκέφαλο δεν θυμάστε ότι ο Ουάιλντ συνδεόταν με τον Ρομαντισμό μέσω της λεγόμενης καλλιτεχνικής decadent. Θα τον ενδιέφεραν λούμπεν τύποι όπως εσείς, ως λογοτεχνικά παραδείγματα. Βέβαια πρέπει να διακρίνουμε αυτή την λογοτεχνική επιρροή από ένα ρεύμα του Ρομαντισμού και να μην την συγχέουμε με άλλες ερμηνείες κάποιων ανωνύμων που σχολιάζουν ακριβώς την ίδια ώρα με εσάς, (αν θυμόμαστε καλά ήταν ο Αλκιβιάδης) οι οποίοι θεωρούσαν ότι εκφράζει ελληνικότητα η περίπτωση του Ουάιλντ γιατί -σύμφωνα με αυτούς τους άγνωστους σε εσάς σχολιαστές - είχε την ερωτική συνήθεια που ο Αριστοτέλης αποδίδει μόνο στους γνήσιους Έλληνες και χιτλερικούς.

      Μην μας διαμαρτυρηθείτε πάλι ότι ανακατεύουμε άλλους σχολιαστές στην συζήτηση. Μια παρέα είμαστε εδώ στην φόρμα σχολιασμού. Δηλαδή εσείς δεν διαβάζετε το υπόλοιπο της συζήτησης; Μόνο με εμάς θέλετε να συζητάτε; Γιατί απαξιώνετε ή έστω αγνοείτε τους υπόλοιπους συνομιλητές (οι οποίοι γράφουν σχόλια ένα μόλις λεπτό μετά από τα δικά σας);

      Διαγραφή
  23. Κι ο Ίων Δραγούμης ήταν εθνικιστής αλλά έλεγε ότι η ελληνική φυλή είναι ανακατωμένη κι ότι είναι στα σπάργανα κάτι φυλετικά καινούργιο επειδή ακόμα γίνονται προσμίξεις. Στο Όσοι Ζωντανοί αυτά. Αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με αυτό που λέτε του Λεμούριου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής ΛογοτεχνίαςΠέμπτη, 09 Μαΐου, 2024

      Όχι ανόητο πλάσμα, δεν έρχεται σε αντίθεση. Ο Δραγούμης χρησιμοποίησε ένα επιχείρημα για να δείξει ότι υπήρχε μια ανανεωμένη ελληνική φυλή έτοιμη να δημιουργήσει πολιτισμό. Επιπλέον, ήταν σημαντικός διανοητής και όχι παρατράγουδο όπως ο Τέλης, ο εστιάτορας, ο Λεμούριος και όλοι οι διαθέτοντες όψη Αθίγγανου, για αυτό ποτέ δεν θα έγραφε ότι μόνο αυτός και ορισμένοι φίλοι του ήταν γνήσιοι Έλληνες.

      Ο Λεμούριος από την άλλη υποστήριξε ότι αυτός και η παρέα του είναι γνήσιοι Έλληνες, παρέθεσε την υποτιθέμενη φυλετική ανάμιξη ως στοιχείο παρακμής και θανάτου του ελληνικού έθνους (σε αντίθεση με τον Δραγούμη), άσε που συνοδεύει αυτή την αυγολέμονη εκτίμηση με κάτι άλλες παράξενες αντιλήψεις περί γνησιότητας του ελληνισμού και του χιτλερισμου που παραπέμπουν σε kinky ερωτικά γούστα.

      Έχει σχέση η μία περίπτωση με την άλλη; Ελάτε τώρα κύριε. Σοβαρευτείτε. Απαντήσαμε και σε προηγούμενο σχόλιο. Και ο Έβολα έχει πει και γράψει ανυπόστατα πράγματα, αλλά συνολικά αν κριθεί ήταν ενδιαφέρον διανοητής. Λίγο πολύ στους περισσότερους διανοητές ισχύει αυτό. Κάποια αδυναμία μπορεί να εντοπιστεί. Αυτή είναι η ιστορία των ιδεών. Θέλει έρευνα, συζήτηση, διάθεση για εύρεση της αλήθειας. Δεν είναι ΧΑ και Πράσσειν Άλογα για να ακολουθούν όλοι μονοκοπανια ένα τραγελαφικο δήθεν αλάθητο.

      Διαγραφή
  24. Η αντιρωμιοσυνη του περικλαρα δεν παει εναντια στο αφηγημα φαναριου και παπαρρηγοπουλου περι "αδιασπαστης" συνεχειας του ελληνικου εθνους ρομαντικα ξεφτερια μου ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού λες ότι δεν είναι αδιάσπαστη η συνέχεια του Ελληνικού Έθνους άθλιε σερβιτόρε για ποιον "εθνικοσοσιαλισμό" θα αγωνιστούν οι γλόμποι καθοδηγητές σου καημένε;Για τον ακίνδυνο φετιχιστικό ναζισμό της πρεσβείας και του χόλιγουντ;Ή μήπως ακόμα περιμένεις το χαρτζιλίκι του "πατριάρχη";

      Διαγραφή
    2. Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής ΛογοτεχνίαςΠέμπτη, 09 Μαΐου, 2024

      Το ίδιο θα έπρεπε να ρωτήσεις και για τον Παπαρρηγόπουλο και όχι να τον συγχέεις με τον Πατριαρχείο, το οποίο ήθελε να τον αφορίσει μια εποχή, σερβιτόρε της Δεξιάς. Ούτε αυτό δεν γνωρίζεις; Διάβασε το βιβλίο του Κ.Θ. Δημαρά για τον Παπαρρηγόπουλο και θα μάθεις.

      Διαγραφή
  25. Πώς απαξιώνω τους υπόλοιπους όταν σας εγκαλώ για το λάθος σας να ισχυρίζεστε ότι έγραψα σχόλια που δεν είναι δικά μου και με καλείτε να απαντήσω σε απόψεις άλλων;

    Είστε λοιπόν και αισθητιστές σαν τον Wilde, και ταυτόχρονα και με τύπους που εμφανίζονται ημίγυμνοι και συναγωνίζονται σε κακογουστιά και χτυπιούνται σαν δαιμονισμένοι. Αυτά είναι γνωρίσματα λούμπεν, μεταφορικά και κυριολεκτικά, και όχι τα δικά μου σχόλια (πού το είδατε το lumpen σε αυτά που έγραψα;;) Γνωρίζετε ασφαλώς και τις ερωτικές προτιμήσεις τού κατά τα άλλα μεγάλου λογοτέχνη Oscar, εσείς που εκτοξεύετε αγοραίες ύβρεις για ομοφυλοφιλία σε όποιον διαφωνήσει με τα σουρεαλιστικά αφηγήματα σας που τα αποκαλείτε “ρομαντικά”. Να αρχίσω και εγώ τα υπονοούμενα; Όχι δεν θα πέσω σε τέτοιο λούμπεν λούκι. Προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα και πέφτετε συνεχώς σε νέες αντιφάσεις. Σας το έχουν επισημάνει και άλλοι σχολιαστές.

    Ευαισθησία για τα συμφέροντα των Εβραίων;; Άλλο ανέκδοτο αυτό. Τις λογικές ασυνέπειές σας προσπάθησα να δείξω με ένα παράδειγμα, χωρίς να επεκταθώ. Τώρα λέτε ότι συμφωνείτε ότι οι Εβραίοι έχουν δικαίωμα να έχουν κράτος, αλλά παρ' όλα υποστηρίζετε αυτούς που θέλουν να εξαλείψουν το εβραϊκό κράτος γιατί τους το είπε ο αλλάχ και εσάς σας το είπε ο αλα καρτ “ρομαντισμός” που διακινείτε. Απλώς μετατοπίζετε την αντίφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής ΛογοτεχνίαςΠέμπτη, 09 Μαΐου, 2024

      Α, είναι πολύ απλό. Θα σας δώσουμε ένα παράδειγμα. Γράφετε στο προηγούμενο σχόλιο:

      "Να απολογηθώ εγώ για κάτι που έγραψε ένας άλλος; Βρείτε τα εσείς με τους λεμούριους και ατλαντίδειους".

      Ελάτε τώρα Μονόκερε, απαξιωτικό σχόλιο για συνομιλητές είναι αυτό. Ασχέτως αν μπορεί να αποτελούν δικά σας alter ego. Εμείς απλώς εντοπίζουμε τις αντιφάσεις και τα λογικά σας άλματα. Τα υπόλοιπα ας τα αναλάβει ο ψυχίατρός σας. Βρείτε όμως κάποιον καλό. Όχι τίποτα αποφοίτους μιας σχολής ή αμερικανικών κολλεγίων. Βρείτε κάποιον που να έχει μεγάλη πείρα.

      Λέτε παρακάτω ότι είμαστε αισθητιστές. Μα ούτε ελληνικά δεν μπορείτε να διαβάσετε; Κρίμα γιατί έχετε την φήμη του πολύγλωσσου. Γράψαμε εμείς ότι είμαστε αισθητιστές; Για την σχέση του Ουάιλντ με την τάση του decadent γράψαμε. Δεν μπορείτε να διακρίνετε την διαφορά; Αφήστε που και ο αισθητισμός στην λογοτεχνία ανοίγει μια μεγάλη συζήτηση στην οποία δεν φαίνεται να είστε σε θέση να ανταποκριθείτε, τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο άσχημα για εσάς αν προεκτείνουμε την συζήτηση στο decadent και την ιδέα περί παρακμής, που απλώθηκε στην διανόηση της Ευρώπης κατά τα τέλη του 19ου αιώνα. Δεν θέλετε να σας πούμε πώς συνδέεται με τη άνοδο των προφασιστικων τάσεων αλλά και του ίδιου του φασισμού. Θα στενοχωρηθείτε.

      Για τις ερωτικές προτιμήσεις του Ουάιλντ μπορείτε να σκεφτείτε και να γράψετε οτιδήποτε σας απασχολεί. Να θυμάστε όμως ότι δεν ήταν πολιτικά εμπλεκόμενος. Καθώς και ότι δεν έχει κανένα νόημα να αρνούμαστε την ποιότητα ενός λογοτέχνη επειδή δεν μας αρέσουν οι ερωτικές του προτιμήσεις. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι θα επιτρέψουμε κακόβουλες ερμηνείες της αντίπερα τάσης. Δηλαδή να γενικεύουν ορισμένοι μια ερωτική επιλογή ενός λογοτέχνη, σε γνώρισμα ενός ολόκληρου λογοτεχνικού ρεύματος , μιας ιδεολογίας και ακόμη περισσότερο μιας εθνικής καταγωγής. Διαφωνείτε;

      Στο θέμα των Εβραίων κάνετε πάλι λάθος. Θέλουν οι Παλαιστίνιοι να εξαλείψουν το εβραϊκό έθνος και κράτος; Υποστήριξαν ποτέ κάτι τέτοιο και δεν το θυμόμαστε; Αφήστε που και να το υποστήριζαν εφόσον πρόκειται για εθνικό μας αντίπαλο δεν θα έπρεπε να είχατε τέτοια ευαισθησία. Αυτό και αν είναι αντίφαση. Ούτε ο πλέον αφοσιωμένος χριστιανός δεν θα ενδιαφερόταν τόσο πολύ για το καλό του εχθρού του.

      Είδατε γιατί σας γράφουμε ότι έχετε παράδοξη ευαισθησία για το εχθρικό αυτό έθνος προς τα ελληνικά συμφέροντα;

      Τέσσερις παρατηρήσεις κάνατε και οι τέσσερις ήταν λάθος Κένταυρε. Μας συγχωρείτε, Μονόκερε εννοούσαμε.

      Διαγραφή
  26. Τέλη..βρες μια δουλειά μια γκόμενα και ένα χόμπυ επιτέλους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής ΛογοτεχνίαςΠέμπτη, 09 Μαΐου, 2024

      Να βρει γκόμενα και δουλειά ο Τέλης...; Δεν τα έκανε στα νιάτα του αυτά θα τα κάνει ως συνταξιούχος; Μήπως βάζετε ψηλά τον πήχη;

      Διαγραφή
    2. Συνταξιούχος; Από ποια δουλειά;

      Διαγραφή
    3. Από την ΚΥΠ.

      Διαγραφή
  27. Μετά τα 5 σχόλια που μού αποδώσατε χωρίς να τα γράψω, και ενώ πρώτα ήμουν Λεμούριος και μερικοί άλλοι ταυτόχρονα, τώρα έγινα Κένταυρος. Καλά πάτε στο φανταστικό. Romantic Jurassic Park γίνατε.

    Πολύ περίεργη ευαισθησία δείχνετε, με απώτερο σκοπό να στρέψετε τον έναν επικριτή σας εναντίον τού άλλου. Όταν αναγράφω το ψευδώνυμο ενός σχολιαστή χωρίς “κοσμητικά”, δεν είναι υποτιμητικό. Αντίθετα εσείς έχετε την συνήθεια να προσφωνείτε διάφορους με το τιμητικό επίθετο “σκουπίδι”.

    Πάμε παρακάτω. Δεν απαντήσατε σε τίποτε. Συστρέφεστε ερπετοειδώς για να ξεφύγετε. Σας έδειξα την αντίφαση να θεωρείτε τους Ουκρανούς ως μη-έθνος και τους Παλαιστινίους ως έθνος με δικαίωμα ανεξαρτησίας.

    Για τον Oscar άλλα αντ' άλλων. Γελάω με τις ταμπέλες που κρεμάτε για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα. Τελικά δεν κατάλαβα, τον θεωρείτε ότι ανήκει στον ρομαντισμό, ή στην Entartete Kunst ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής ΛογοτεχνίαςΠέμπτη, 09 Μαΐου, 2024

      Μα τι λέτε φίλτατε; Δεν γνωρίζετε την ορθή χρήση της ελληνικής γλώσσας; Όταν χρησιμοποιείται πληθυντικό με αυτό τον τρόπο είναι σαν να τοποθετείτε πρόσωπα (τους Λεμούριους, τους Ατλάντειους) σε μια απρόσωπη μάζα. Είναι προσβλητικά ελιτίστικο το σχόλιο. Σας παρακαλούμε. Σεβαστείτε τους κανόνες τους διαλόγου γιατί αν συγκρουστούν τα alter ego σας θα οδηγηθείτε σε τρομακτικές ψυχικές διαταραχές. Τριχασμένη προσωπικότητα κινδυνεύετε να καταστείτε.

      Το ότι δεν καταλάβατε τι γράψαμε ίσως έχει να κάνει με την τριχοτόμηση της προσωπικότητας στην οποία ισορροπείτε επικίνδυνα. Δεν είναι δικό μας το φταίξιμο.

      Διαγραφή
  28. Συνοπαδέ σταμ σε περίπτωση που η ομάδα σήμερα εξασφαλίσει εισιτήριο για τον τελικό θα πας στην Άλωση της Δεκελείας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανονικά υπάρχει γραμμή να διατεθούν τα εισιτήρια σε παιδιά που έχουν διαρκειας. Εννιά χιλιάρικα θα πάρουμε. Τα διαρκείας είναι περισσότερα.

      Αν βρω τρόπο να ξεκλεψω κανένα χωρίς να αδικηθεί κάτοχος διαρκειας, εννοείται. Αλλά μου φαίνεται δύσκολο προς το παρόν. Θα το παλέψω, πάντως.

      Διαγραφή
  29. Και πάμε και ακόμη λίγο παρακάτω: Γράφετε κάπου ότι δήθεν υποστηρίζω “τα συμφέροντα ενός έθνους με ανταγωνιστική γεωπολιτική παρουσία στην περιοχή”. Δηλαδή τού Ισραήλ. Για να εκτρέψετε την συζήτηση από τις αγεφύρωτες αντιφάσεις και παλινωδίες που σας χαρακτηρίζουν. Αλλά και εδώ ατυχήσατε. Δηλαδή η PLO που χαιρέτησε την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, και η Χαμάς και οι πάτρωνες της Ιρανοί μουλάδες που συνεχάρησαν τον Ερντογάν για την μετατροπή τής Αγίας Σοφίας σε τζαμί είναι γεωπολιτικοί μας συνοδοιπόροι;;

    Μάλλον σε άλλη χώρα αναφέρεστε. Μήπως στην Ρωσία της οποίας ο Πεσκόφ είπε ότι συμφέρει τους Ρώσους τουρίστες η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί γιατί δεν θα πληρώνουν εισιτήριο ;;

    Και λέτε ότι σαν Έλληνες ρομαντικοί στρέφεστε προς την ορθοδοξία! Αυτά κι αν είναι αντιφάσεις.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής ΛογοτεχνίαςΠέμπτη, 09 Μαΐου, 2024

      Αποκαλύπτεστε και ανιστόρητος!! Οι αραβικές οργανώσεις -και ακόμη περισσότερο οι παλαιστινιακές- θυμάστε πόσο φιλελληνική στάση κρατούσαν την περίοδο που το ελληνικό κράτος τις στήριζε; Μα, θα μας πείτε, τότε κυβερνούσε ο Παπανδρέου. Εντάξει, δηλαδή εσείς προτιμάτε τον Μητσοτάκη που αναγνώρισε ως πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός το κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ, το κράτος των αιωνίων εχθρών του αγαπημένου σας ηγέτη; Ή έχουμε καταλάβει λάθος ότι δηλώνετε χιτλερικός; Θα απαντήσετε στα ερωτήματα ή θα ακολουθήσετε την τακτική αποφυγής του Κενταύρου;

      Όταν το ελληνικό κράτος βοηθά τους Παλαιστίνιους, τους Κούρδους και γενικά τους αντιπάλους των εθνικών ανταγωνιστών μας στην περιοχή, τότε κι αυτοί είναι στην διάθεσή μας. Όταν το ελληνικό κράτος υποτάσσεται εξολοκλήρου στο Ισραήλ και τις ΗΠΑ, οι Παλαιστίνιοι και οι υπόλοιποι λαοί που αναφέρατε ψάχνουν κάποια άλλη συμμαχία.Τι θέλατε να κάνουν; Να περιμένουν την ΦΛΕΦΑΛΟ να κυβερνήσει;

      Από τα γραφόμενά σας φαίνεται ότι είστε ευλαβικά προσηλωμένος στην ορθόδοξη θρησκευτική και πολιτιστική κληρονομιά. Αυτό είναι θετικό. Αλλά εξαιρετικά αντιφατικό με την ευαισθησία σας για τα συμφέροντα του Ισραήλ και με την ειρωνική διάθεση που διακρίνεται στον σχολιασμό σας προς την Ρωσία. Φανταζόμαστε ότι κάτι πρέπει να είχε πάρει το αυτί σας για το δυστύχημα του ΣΙΝΟΥΚ στο οποίο σκοτώθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας (μιας πόλης με ελληνικό παρελθόν που ανάγεται στα αγαπημένα σας αρχαία χρόνια) το 2004. Λέτε να είχαν εμπλακεί οι μουλάδες και οι Παλαιστίνιοι; Οι Ρώσοι, μήπως;

      Ή μήπως ακούσατε κάτι άλλες φήμες περί χρήσιμου συμβάντος για τον έλεγχο της Ορθόδοξης εκκλησίας από κάποιες άλλες γεωπολιτικές δυνάμεις;

      Διαγραφή
  30. 9 Μαϊου σήμερα. Επέτειος της ήττας του καθεστώτος που γενοκτονησει περισσότερους λευκούς Ευρωπαίους από όλους τους Μουγκάμπε και τους Μαντέλα μαζί!Ημέρα πόνου σήμερα για τα χιτλερακια, τους αλβανολαγνους ρινόκερους, τα γνωστά γκαρσονια, γνωστούς κοκκινοπροβιτες των "ούτε ούτε " και τους μύστες των Τάγματος των Ιπποτών της Ελεεινής Τραπέζης!
    C.Φ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Νίκη στα όπλα των Παλαιστίνιων ισλαμιστών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ομολογώ ότι χθες 9 Μαϊου,ηταν μια φοβερή εμπειρία να αντικρύσω για δεύτερη φορά στην ζωη μου τα θεικά επιτεύγματα της γερμανικής τεχνογνωσίας να εκτίθενται ως σμπαραλιασμένα σιδερικά στις πλατείες των μπολσεβίκων των στεππών.Ευτυχώς που μετά από ένα ελαφρύ μεσημεριανό με βραστά κολοκυθάκια,έκανα κάποιες ασκήσεις Ζεν και καθάρισα την αύρα μου από τις ερεβώδεις συναισθηματικές καταπτώσεις μου.Το απόγευμα ήπια το κινέζικο τσάι μου και τηλεφώνησα στο φίλτατο Γιάννη,τον πάντοτε πολυάσχολο παλιόφιλο,υπενθυμίζοντας του με σκωπτική διάθεση την προ σαράντα-τόσων ετών ρήση του ότι ο δρόμος προς τον Παρθενώνα περνάει μέσα από την Αγία Σοφία και το Σατραπείο.Ο Λεμούριος εξακολουθεί να με ζαλίζει με άσχετα θέματα στο e-mail το χρυσό μου,οι αστρολογικές προβλέψεις του Ασημάκη πάλι έπιασαν πάτο.Ούτε το προφίλ μου δεν έχω όρεξη να ενημερώσω.
    https://www.youtube.com/watch?v=xI5HmmizYwY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο άντρας με τα εβένινα μαλλιά πλησίασε νωχελικά τον καθρέφτη. Κοίταξε το πρόσωπό του και χαμογέλασε σαρδόνια. Μολονότι είχε αρχίσει να διανύει την έβδομη δεκαετία της ζωής του, στα μάγουλα και τα μάτια δεν υπήρχε ίχνος ρυτίδας. Ο χρόνος είχε αιχμαλωτιστεί σε εκείνο το πορτρέτο που έκρυβε στο υπόγειο. Κάποιες μέρες κατέβαινε να το κοιτάξει.

      Το πορτρέτο που κρατούσε, με τα ξόρκια του μάγου Ίωνα, το χρόνο αιχμάλωτο, έδειχνε πώς θα ήταν το πρόσωπο του άντρα με τα εβένινα μαλλιά αν δεν είχε πιει το ελιξίριο της νεότητας. Δεν του άρεσε η εικόνα. Τα μάτια είχαν περικυκλωθεί από ζάρες, τα χείλη είχαν στεγνώσει και τα μαύρα μαλλιά πετούσαν σαν φτέρωμα πετεινού μακριά στην φράντζα και ξυρισμένα καθώς ήταν στο πλάι. Μια φευγαλέα λάμψη μίσους για τον γερασμένο εαυτό του που φιλοξενούσε ο καταραμένος πίνακας άστραφτε στα μάτια του μαγεμένου άντρα. Κουκούλωνε το πορτρέτο και ανέβαινε γρήγορα στο δωμάτιο με το ανάκλιντρο και τον υπολογιστή. Κοιτούσε την οθόνη και σκεφτόταν ποιο προφίλ αέναης νιότης να χρησιμοποιήσει. Δεκάδες ονόματα αναβόσβηναν μπροστά στα μάτια του. Κένταυρος, Μονόκερως, Γ.Σαιντ, Αλκιβιάδης, Λάουρα. Μια ερώτηση στον μάγο Ίωνα ήταν πάντοτε χρήσιμη για να κάνει τη σωστή επιλογή προσώπου.

      Σήκωσε το ακουστικό και σχημάτισε στο πληκτρολόγιο τον μαγικό αριθμό. Αλχημική αριθμητική και κατάλληλες αναπνοές συντονίστηκαν σε μια μυστική αρμονία του σύμπαντος. Ο μαγικός αριθμός χαράχτηκε με γλώσσες φωτιάς στον αέρα. Η καμπάνα σήμανε. Ο μάγος ακούστηκε από την άλλη μεριά της γραμμής...

      Διαγραφή
    2. Πονάει Μονόκερε; Πονάνε ωρέ τα παλληκάρια;

      Διαγραφή
    3. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      Διαγραφή
    4. Κανονικά 9 μέρες δεν θέλει;

      Διαγραφή
  33. -Φίλτατε!

    -Ελάτε αγαπητέ.

    -Έχω δυσκολευτεί αρκετά με τους Ρομαντικούς. Φήμες λένε ότι θα βγάλουν και βιβλίο! Τι να κάνουμε;

    -Εάν τους δέσω με ξόρκι; Μία επίκληση στον μέγα Μύστη Νίτσε θα κάνει την δουλειά. Μην ξεχνάτε ότι εγώ ήμουν αυτός που έφερε και το Τραπ στην Ελλάδα. Ήτο ιδιαιτέρως απλό αγαπητέ. Απλά έδεσα το ράμφος ενός κόκορα όσο το φεγγάρι ήταν ολόγιομο, μετά...

    -Αφήστε τα αυτά συναγωνιστή. Σας λέω ότι πρέπει να γίνει κάτι σήμερα! Έχω τελειώσει δύο κουτιά Ζάναξ. Χρειαζόμαστε κάτι άμεσο!

    -Έχετε σκεφτεί το λεγόμενο Sex Magick του Aleister Crowley; Ειδικά ένας αισθητιστής όπως εσείς, θα μπορούσε να συμμετέχει σε όλες τις τελετές χωρίς ταμπού και...

    -Όχι,όχι,όχι! Σας είπα ότι πνίγομαι! Θέλω λύση τώρα!

    -Καλά αγαπητέ...Θα πάρω τηλέφωνο τον κύριο Λεφάκη. Θα σας ενημερώσω για τις επόμενες κινήσεις σας. Μην βγείτε από το σπίτι και μην μπείτε στο διαδίκτυο εάν δεν έχουμε μιλήσει πρωτύτερα.

    -Σας ευχαριστώ αγαπητέ. Αλλά συντομεύετε!

    -Βεβαίως! Έρρωσθε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο μάγος ακούμπησε το κηροπήγιο με το ακουστικό του αλλόκοτου τηλεφώνου στο δρύινο γραφείο του. Δίπλα τρεμόσβηνε το αχνό φως της κρυστάλλινης σφαίρας στην ο οποία βύθιζε την ματιά του για να ταξιδέψει στους αιώνες. Μέσα από αυτήν μπορούσε να εποπτεύει την αυγή του κόσμου, τότε που οι τετράχειρες πρόγονοι των ανθρώπων είχαν τρία μάτια και η Ατλαντίδα απλωνόταν πέρα από τους Ηράκλειους στύλους, φιλοξενώντας Λεμούριους Τιτάνες. Ο άντρας με τα εβένινα μαλλιά τον είχε διακόψει. Παρακαλούσε για ένα ξόρκι και τον αποσπούσε από τις μαγικές εργασίες του. Όμως έπρεπε να τον βοηθήσει. Είχαν αναλάβει μια αποστολή από κοινού.

      Αφού χάθηκε για λίγη ώρα ανάμεσα σε ράφια με παπύρους και περγαμηνές, ο μάγος επέστρεψε στο γραφείο. Είχε συνθέσει τους στίχους ενός εξορκισμού που ίσως βοηθούσε τον αγέραστο φίλου του. Έκρουσε τον μπρούτζινο κώδωνα και αμέσως εμφανίστηκε μπροστά του ο τροβαδούρος. Ένας μεσήλικας που φορούσε βελούδινο εφαρμοστό μαύρο παντελόνι, πουκάμισο με φαρδιά μανίκια και άσπρες φρίλιες. Τα άσπρα του μαλλιά ήταν κομμένα τετράγωνα και κάλυπταν τα πλάγια του μακρόστενου άσπρου προσώπου του.

      -ΤρελοΘόδωρε, παίξε αυτούς τους στίχους στην κλίμακα της αρμονίας του σύμπαντος, πρόσταξε ο μάγος.

      Ο τροβαδούρος πήρε τον πάπυρο τον διάβασε και έπιασε το λαγούτο του. Σε λίγες στιγμές άρχισε να τραγουδά.

      "Πόσα ξενύχτια έκανα, πόσα φαρμακια ήπια
      Και πόσα ξόρκια έριξα
      σε μια δεκάρα τρύπια.

      Πόσες φορές η Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. δεν βγήκε μέσ' τους δρόμους,
      μα σ' όλες καταπάτησε του ναζισμού τους νόμους.

      Πονάω πονάω πονάω και κλαίω.

      Ένα χάπι να γιατρεύει την αγάπη
      ένα χάπι να νικάει όλα τα πάθη
      να σωθώ να μην πονώ
      να μην κλαίω να μη σε θυμάμαι
      να γιατρευτώ"

      https://youtu.be/26hkQO48aTk?si=f08yFfnCNkCPJ0Rm

      -Σταμάτησε ηλίθιε!! έκραξε ο μάγος στον τροβαδούρο. -Αυτός είναι ανατολίτικος ρυθμός. Το βυζαντινό σκοτάδι θα αλλοιώσει την ουσία της μαγικής επίκλησης, εξήγησε εκνευρισμένος και εκτόξευσε μια μικρή αστραπή στον πισινό του τροβαδούρου με το ραβδί του.

      Διαγραφή
  34. Παιδιά να έχουμε φτάσει στο σημείο να βρίσκουμε “παλιούς” του “χώρου” που λένε ότι είναι απόδειξη ελληνικής καταγωγής η ομοφυλοφιλία. Αυτά δεν τα έχουν πει ούτε οι μεγαλύτεροι υβριστές των Ελλήνων. Να κλάψεις ή να γελάσεις ρε φίλε; Αλλά αυτά λένε οι Λεμούριοι, οι Κένταυροι και οι Μονόκεροι. Βέβαια το ότι ο ιππέας κορόιδεψε τόσο κόσμο για τόσα χρόνια δείχνει και το επίπεδο μας. Βιολογική συνέχεια στους Έλληνες υπάρχει. Αλλά προφανώς υπάρχει και πολιτικός και ιστορικός αναλφαβητισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής ΛογοτεχνίαςΠαρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

      Ξέρει τι κάνει το σύστημα εξουσίας, φίλε. Το είχε γράψει άλλος σχολιαστής πριν καιρό.

      Διαγραφή
  35. Τι γνώμη έχετε για τον ιστορικό Μενέλαο Χαραλαμπίδη;Αξίζουν τα βιβλία του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής ΛογοτεχνίαςΠαρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

      Το έχουμε απαντήσει και παλαιότερα το ερώτημα. Όταν βλέπεις νέο ακαδημαϊκό ή νέο διδάκτορα σίγουρα κάτι ενδιαφέρον θα έχει γράψει. Όσον αφορά τα πραγματολογικά στοιχεία και την έρευνα. Άλλο αυτά τα αναγνώσματα, βέβαια, και άλλο τα αναγνώσματα που ψάχνει κάποιος ο οποίος θέλει να μάθει την ιστορία ή την ιστορία των ιδεών της δικής του ιδεολογίας για να εκπαιδευτεί ως στέλεχος ενός κινήματος.

      Διαγραφή
  36. Όλως τυχαίως με την κατάρρευση του Ουκρανικού μετώπου υπάρχει στο blog “χωνευτήρι” του χώρου συνέντευξη από “Έλληνα συναγωνιστή του AZOV”. Τόσο άσχημα είναι τα πράγματα ρε παιδιά; Εσείς ούτε Πάσχα δεν κάνατε. Με το που έπεσε το σήμα ριχτήκατε στο ξέπλυμα. Συγχαρητήρια βέβαια και σε αυτόν που έδινε την συνέντευξη και σε αυτόν που έκανε τις ερωτήσεις. Η Πουτινική Ρωσία που από την μία είναι νεοκαπιταλιστική αλλά φέρνει λίγο και στην ΕΣΣΔ. Να πιάσουμε όλα τα γούστα ρε παιδί μου. Και νεαρούς εθνικοσοσιαλιστές που δεν ξέρουν που τους πάνε τα τέσσερα αλλά και πορωμένους ακροδεξιούς που νομίζουν ότι υπάρχει κομμουνισμός. Είπαμε. Blog “χωνευτήρι”. Τρελά γέλια και με την ατάκα ότι ο Ουκρανικός στρατός (μέσα σε αυτούς είναι και τα τάγματα του AZOV εξυπνάκηδες) έχει πόρους λόγω ιδιωτών! Τι λέτε ρε παιδιά; Και τα 61 δις από Αμερική; Το νέο πακετάκι βοήθειας; Είχα διορθώσει και συναγωνιστή που είχε γράψει 6 αντί για 61 δις. Κοίτα ρε που βγήκαν και οι Αζοβίτες τελικά αναρχοκαπιτάλες που ενισχύονται από την “ιδιωτική πρωτοβουλία”. Μένει να δούμε και τον Τζήμερο με στολή του AZOV. Μεγάλες στιγμές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανιστόρητος είναι όποιος αγνοεί γεγονότα όπως εσείς. Αγνοούσατε την στάση των παλαιστινιακών οργανώσεων υπέρ της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974. Άλλο παράδειγμα. Γράψατε:

    “Θέλουν οι Παλαιστίνιοι να εξαλείψουν το εβραϊκό έθνος και κράτος; Υποστήριξαν ποτέ κάτι τέτοιο και δεν το θυμόμαστε;”

    Άρνηση ή άγνοια της πραγματικότητας; Η εξάλειψη τού Ισραήλ ήταν στην αρχική διακήρυξη τής PLO. Αργότερα αναγκάστηκαν να το απαλείψουν (με προτροπή τότε των σοβιετικών) ώστε να εμφανιστούν ως εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα και όχι αμιγώς ισλαμικό αντι-ισραηλινό. Ο Αραφάτ το έκανε με βαριά καρδιά. Αλλά αυτοί πέρασαν στο παρασκήνιο. Η Χαμάς που ήλεγχε την Γάζα και η ισλαμική τζιχάντ έχουν διακηρυγμένο στόχο την καταστροφή του εβραϊκού κράτους. Και το σύνθημα “from the river to the sea ...” αυτό σημαίνει. Οι Παλαιστίνιοι ανήκουν στον ισλαμικό κόσμο, και την κρίσιμη στιγμή θα κλίνουν πάντα προς την Τουρκία στα κρίσιμα για την Ελλάδα γεωπολιτικά ζητήματα. Αυτό ίσχυε πάντα και ειδικά τώρα που το παλαιστινιακό το έχει πάρει εργολαβία ο νεο-οθωμανός Ερντογάν. (Αν έχετε διάφορες φαντασιώσεις για τον “φιλελληνισμό” των ισλαμικών χωρών, να θυμίσω ότι η Ισλαμική Διάσκεψη δέχεται ως παρατηρητή το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος).

    Οι Κούρδοι είναι κάτι τελείως διαφορετικό και πρέπει να μάθετε ότι οι ισραηλινοί έχουν καλές σχέσεις με κουρδικές πολιτοφυλακές στην Συρία και στο Ιράκ. Άρα καταρρέει το γεωπολιτικό σας αφήγημα. Εκτός αν προωθείτε γεωπολιτική ατζέντα άλλης δύναμης και όχι εθνική της Ελλάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής ΛογοτεχνίαςΠαρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

      Μα σας έχουμε απαντήσει φίλτατε. Εσείς αρνείστε να απαντήσετε για ποιο λόγο χρησιμοποιείτε ψευδώνυμα που παραπέμπουν σε συγκεκριμένο πρόσωπο.

      Με σοβιετική παρέμβαση ή μη , η θέση των Παλαιστινίων είναι ότι ζητούν εθνική και κρατική ανεξαρτησία. Η θέση του Ισραήλ είναι να αρνείται αυτό το αίτημα. Το Ισραήλ είναι ανταγωνιστής των ελληνικών συμφερόντων στην περιοχή και συνδεδεμένο με διαχρονικά με τις δυνάμεις της φιλελεύθερης (ακόμη και της μαρξιστικής) νεωτερικότητας. Υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι για να το φέρνουν απέναντι από έναν οποιονδήποτε Ευρωπαίο εθνικιστή, πολύ περισσότερο αν είναι Έλληνας.

      Ακόμη και αν οι Παλαιστίνιοι κατά βάθος θέλουν να εξαφανίσουν το κράτος του Ισραήλ, που αυτό δεν ισχύει, εμείς προτείνουμε συμμαχία με τους εχθρούς των γεωπολιτικών μας αντιπάλων. Αυτό είναι διαφορετικό απ'το να υιοθετούμε πλήρως την ατζέντα τους. Άλλο σύμμαχοι και άλλο ομοεθνείς.

      Τώρα το διαπιστώνετε αυτό; Εμείς σας το λέμε για πρώτη φορά; Ή μήπως σας έχει κάψει τον εγκέφαλο το Ταλμούδ και σας πιέζει το κεφάλι το κιπά;

      Διαγραφή

  38. “Ή μήπως ακούσατε κάτι άλλες φήμες περί χρήσιμου συμβάντος για τον έλεγχο της Ορθόδοξης εκκλησίας από κάποιες άλλες γεωπολιτικές δυνάμεις;”

    Μάλλον έχετε μπερδέψει την φανταστική pulp fiction με την πραγματικότητα. Σαφέστατα όμως εχω ακούσει για μία τέτοια δύναμη που έχει τους σκοπούς που περιγράψατε. Η Ρωσία είναι αυτή που υπονομεύει την ελληνορθοδοξία και το οικουμενικό πατριαρχείο και χρησιμοποιεί την “ορθοδοξία” για να αποκτήσει πολιτική επιρροή στα ελληνικά πολιτικά πράγματα, από καταβολής νεοελληνικού κράτους. Σήμερα η “ορθόδοξη” ρώσικη εκκλησία είναι κρατική υπηρεσία με επικεφαλής πρώην καγκεμπίτη. (Διαβάστε την Τρίτη Ρώμη τού Α. Μασσαβέτα).

    “Κράτος τρομοκράτης” το Ισραήλ, αλλά όχι κράτος τρομοκράτης η Ρωσία; Έθνος οι Παλαιστίνιοι αλλά όχι έθνος οι Ουκρανοί; Ποιος δεν απαντάει, ή μάλλον κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του; Αν είστε οπαδοί του ξανθού γένους που θα κατέβει με Τσετσένους να σας λυτρώσει από τον δυτικό φιλελευθερισμό, πείτε το ανοιχτά, μη κρύβεστε. (Εξ άλλου κάποιος της παρέας σας εδώ πανηγυρίζει για τα “κατορθώματα” των Ρώσων που επιδεικνύουν μετά από 3 χρόνια 2 στραπατσαρισμένα γερμανικά τεθωρακισμένα, ξεχνώντας βέβαια ότι οι στέπες της Ουκρανίας είναι ένα τεράστιο νεκροταφείο χιλιάδων σοβιετικών τεθωρακισμένων.)

    Δεν θα έλεγα ότι έχω ιδιαίτερα στενή σχέση με την ορθοδοξία (είναι βέβαια μία συνιστώσα του νέου ελληνισμού και τής εξωτερικής εθνικής πολιτικής), αλλά ήθελα να δείξω τις δικές σας αντιφάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής ΛογοτεχνίαςΠαρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

      Κατανοητή η απόπειρα να δείξετε αντιφάσεις αλλά στο τέλος καταφέρνετε να δείξετε τις δικές σας. Ακόμη και γράφοντας ανώνυμα. Υποθέστε τι θα συμβεί αν γράψετε επωνύμως. Θα κουνηθεί το κιπά από την αντίφαση.

      Επαναλαμβάνετε γνωστά επικοινωνιακά τερτίπια , κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνετε ερωτήσεις που έχουν ήδη απαντηθεί. Αλλά σας έχουμε γράψει και παλαιότερα. Είμαστε πιο υπομονετικοί και καλύτεροι από εσάς. Απλά αποδεχτείτε την ήττα σας.

      Μόνοι μας θέλουμε να απελευθερώσουμε την πατρίδα. Επειδή αυτοί που την κατέχουν είναι οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η ΕΕ και ο αγγλοσαξονικός παράγοντας, όχι οι Ρώσοι, θέλουμε ήττα των κατόχων της πατρίδας. Και οι Αιθίοπες αν επιτεθούν στο Ισραήλ και το ΝΑΤΟ οφείλουμε να τους στηρίξουμε. Γιατί μια αποδυνάμωση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ είναι μια καλή ευκαιρία για να διεκδικήσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία. Αφήστε την Ρωσία εκεί που βρίσκεται. Θα ήταν καλό να απορροφήσει οριστικά την ρωσική Ουκρανία και να συνεχίσει τον ιστορικό της βίο.

      Περίπου τα ίδια ισχύουν για το εκκλησιαστικό. Δεν ελέγχει η Ρωσία την ελληνική εκκλησία. Οι ΗΠΑ την ελέγχουν. Για αυτό βλέπουμε γυναίκες ιερείς (πρώτη φορά στην ορθόδοξη ιστορία), και άλλους νεωτερισμούς της φιλελεύθερης ιδεολογίας να αλλοιώνουν την εκκλησιαστική παράδοση. Σε λίγο θα παντρεύουν και ομοφυλόφιλους. Μην μου πείτε ότι θα πρέπει να δεχτούν αυτή την φιλελεύθερη αντίληψη οι Έλληνες εθνικιστές;

      Διαγραφή
  39. Κρις Κολόμπους ο πιο ρομαντικος σκηνοθέτης-συγγραφέας των καιρων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αληθεύει ότι το '89 -90 πολλοί παλαιοί του χώρου ( της γενιάς του Πολυτεχνείου αλλά και παλαιότεροι) προσπαθούσαν να περάσουν την γραμμή για καθολική ψήφο στην μητσοτακικη ΝΔ για να φύγουν οι γκομουνιζτες του ΠΑΣΟΚ; Ήρεμα ρωτάω.
    C.Φ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής ΛογοτεχνίαςΠαρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

      Υπήρχε ανοιχτή συνεργασία της ΝΔ με το ΕΝΕΚ του Δάκογλου. Με την ΧΑ δεν θυμόμαστε. Ούτως ή άλλως ήταν ακόμα μια κλειστή ολιγομελής οργάνωση. Δεν ήταν κόμμα. Συνεπώς δεν είχε και λόγους η ΝΔ
      να βασίζεται σε μια τέτοια βοήθεια. Αν θυμάται κάποιος άλλος ας συμπληρώσει.

      Διαγραφή
    2. Η ΧΑ ήταν ξεκάθαρα ενάντια στο ΕΝΕΚ και το έκραζε μέσα από το περιοδικό της που στήριξε τους Μητσοτάκηδες.Η γραμμή για ψήφο στη ΝΔ ήταν 100% Δάκογλου

      Διαγραφή
  41. "Ακόμη και αν οι Παλαιστίνιοι κατά βάθος θέλουν να εξαφανίσουν το κράτος του Ισραήλ, που αυτό δεν ισχύει, εμείς προτείνουμε συμμαχία με τους εχθρούς των γεωπολιτικών μας αντιπάλων"

    Α, τώρα ανακαλύψατε και την ψυχολογία τού βάθους. Μόνο που δεν είναι στο βάθος αλλά ψηλά στα λάβαρα των ισλαμιστών της Χαμάς που κυβερνούσαν την Γάζα η καταστροφή τού Ισραήλ. Και εγώ βέβαια δεν φοράω κιπά, αλλά το δικό σας σαρίκι είναι XL και σας πέφτει στα μάτια και δεν βλέπετε τα οφθαλμοφανή.

    Και απέδειξα γιατί δεν είναι γεωπολιτικοί σύμμαχοι της Ελλάδος. Ξαναδιαβάστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά να πάθετε παιδιά στην λέσχη.Τι το θέλατε να θίξετε τους συμπατριώτες των συνάδελφων αρχαιοκαπ εε αρχαιολόγων του Πραιπόζιτου;Θα υποστείτε την κατηγορία της συναδέλφωσης με το "ισλαμικό τόξο που επιβουλεύεται την μπατρίδα μας την εβρόπη".

      Διαγραφή
    2. Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής ΛογοτεχνίαςΠαρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

      Σε αντίθεση με εσάς σεβαστέ συνομιλητή, που μπορεί να συνηθίζετε τις ψυχολογικές ερμηνείες, εμείς προτιμούμε τις πολιτικές όταν συζητάμε για πολιτικά ζητήματα. Κατά βάθος ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει για το έθνος και τον εαυτό του. Ορισμένοι, για παράδειγμα, θεωρούν ότι μόνο οι ίδιοι και ο κύριος Καλέντζης είναι γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων και όλοι οι υπόλοιποι κατώτερης ανθρωπολογικής στάθμης. Ωστόσο στην πολιτική και την κοινωνική ζωή σχολιάζουμε και έχει ενδιαφέρον να αναλύσουμε εκείνο που δηλώνεται. Όχι τα "άρρητα". Ούτε τα σύμβολα των στρατιωτικών ταγμάτων, τα πανό και άλλα παρόμοια που επιτελούν άλλες λειτουργίες και έχουν συμβολικό περιεχόμενο. Με αυτή την λογική πρέπει να διωχθούν ποινικά όλοι οι οπαδοί των ομάδων που αναρτούν πανό με σπαθιά, όπλα, βόμβες και λοιπά σύμβολα. Όμως στην πραγματικότητα υποδηλώνουν μια δυναμική, φορτίζουν συναισθηματικά την ομάδα τους και δεν οδηγούν στην πραγματική χρήση βομβών, σπαθιών κλπ.

      Ποιοι είναι το αίτημα των Παλαιστινίων λοιπόν στην διεθνή κοινότητα; Αυτό που έχει πολιτική σημασία. Η εξαφάνιση του κράτους του Ισραήλ; Προφανώς και όχι. Το αίτημα είναι η δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους. Αυτό το αίτημα στηρίζει ο κάθε εθνικιστής.

      Πάμε παρακάτω. Γιατί συγχέετε την ιδεολογία με την εξωτερική πολιτική. Βλέπετε ότι στο ιστολόγιο γράφουμε άρθρα που αφορούν την ιστορία των ιδεών του αντιδιαφωτιστικού Ρομαντισμού, την λογοτεχνία του φανταστικού και την ρομαντική αισθητική στις τέχνες. Σπάνια γράφουμε για τις διεθνείς σχέσεις. Γιατί όπως έχουμε δηλώσει πολλές φορές, για να διαμορφώσουμε τις διεθνείς σχέσεις της χώρας μας πρέπει να γίνουμε κυβέρνηση. Η εξωτερική πολιτική είναι ένα πεδίο στο οποίο δύσκολα μπορεί να παρέμβει ακόμη και η αξιωματική αντιπολίτευση, με εξαίρεση αν μιλάμε για κάτι που αφορά σχέση με γειτονική αντίπαλη χώρα. Όμως στον ευρύτερο διεθνή παράγοντα είναι δύσκολο να παίξει σημαντικό ρόλο ένα κίνημα όπως είναι σήμερα το ελληνικό εθνικιστικό. Γιατί λοιπόν βλέπετε μόνο τέτοια θέματα στο ιστολόγιο που τα σχετικά άρθρα είναι ελάχιστα; Μήπως εσείς έχετε κάποια εμμονή και ενδιαφέρον για την Ρωσία και το Ισραήλ;

      Σας το έχουμε επαναλάβει. Ούτε αυτά που γράφετε για το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους ισχύουν, πόσο μάλλον να "αποδεικνύονται" όπως ένα φτωχό ή πονηρό μυαλό μπορεί να υποθέσει (απόδειξη σε δύο προβοκατόρικα σχόλια φόρμας σχολιασμού!!!). Πολύ περισσότερο όμως, ακόμη και αν αποδεικνύονταν και βρίσκατε εκεί ένα υποτιθέμενο δίκιο, το Ισραήλ είναι ο ένας εκ των γεωπολιτικών ανταγωνιστών της Ελλάδας στην περιοχή. Συνεπώς, δεν υιοθετούμε απόψεις που θέλουν να σας εξαφανίσουν, αλλά θα χαρούμε ιδιαιτέρως αν αυτοί που θέλουν να σας εξαφανίσουν (όπως νομίζετε εσείς) σας κάνουν την εθνική ζημιά που σας αξίζει και είναι αναγκαία ώστε να επωφεληθεί η δική μας χώρα. Είναι πολύ απλή η εξήγηση.

      Γίνεται ακόμα πιο απλή αν σκεφτούμε και κάτι άλλο. Γράφετε σχόλια σε ένα ιστολόγιο που εστιάζει στην ιστορία των ιδεών. Οι ελίτ του διεθνούς Εβραϊσμού, από τον 18ο αιώνα μέχρι σήμερα, έχουν στηρίξει τις πολιτικές ιδεολογίες και δυνάμεις που στρέφονται εναντίον του αντιδιαφωτιστικού πολιτικού Ρομαντισμού (της δικής μας ιδεολογίας, δηλαδή). Συνεπώς οι πολιτικές δυνάμεις που κινητοποιεί και στηρίζει ο διεθνής εβραϊκός παράγοντας πρέπει να ηττηθούν. Αυτό επιδιώκουμε οι Ρομαντικοί.

      Αν ποτέ καταφέρει κάποια κοινωνική ομάδα Εβραίων και αποτινάξει την σχέση με τον διεθνή καπιταλισμό, τον πολιτικό και οικονομικό φιλελευθερισμό, την προοδευτική νεωτερικότητα και τον μαρξισμό, προφανώς και θα την δούμε με συμπάθεια. Ήδη μαθαίνουμε ότι υπάρχουν τέτοιες μικρές ομάδες σε κύκλους ορθοδόξων Εβραίων. Ευχόμαστε να γίνουν ισχυρότερες.

      Διαγραφή
    3. Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής ΛογοτεχνίαςΠαρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

      Από την άλλη αν η Ρωσία νικήσει τις ΗΠΑ και την ΕΕ (οι οποίες όχι μόνο στερούν την ελληνική εθνική ανεξαρτησία αλλά και προωθούν τον εξουσιαστικό φιλελευθερισμό της παγκοσμιοποίησης) θα είναι ευχής έργον. Πολύ περισσότερο που δεν υπάρχει ουκρανικό έθνος και έχει κάθε δίκιο σε αυτό τον πόλεμο. Ακόμη και άδικο να είχε πάντως, εφόσον πολεμά τους κατακτητές μας είναι σίγουρα προς το συμφέρον μας να τους νικήσει. Αν τους νικήσει ή αν τα βρει μαζί τους και προσπαθήσει να εγκαθιδρύσει μια δική της εκδοχή της παγκοσμιοποίησης, προφανώς και θα είμαστε εξίσου εναντίον της.

      Γιατί πολύ απλά υπηρετούμε την πατρίδα και το έθνος μέσα απ'την ιδεολογία του αντιδιαφωτιστικού πολιτικού Ρομαντισμού. Εσείς δείχνετε (μολονότι φοβάστε να γράψετε επωνύμως, να δηλώσετε τις ιδεολογικές σας αρχές και προελεύσεις) επηρεασμένος από την φιλελεύθερη ιδεολογία. Με όποιον μανδύα και αν προσπαθείτε να την κρύψετε. Αυτό που ένας φιλελεύθερος μπορεί να θεωρεί εθνικά ωφέλιμο, για έναν εθνικιστή (ρομαντικό αντιδιαφωτιστή) είναι προδοτικό.

      Καταλάβετε λοιπόν ότι γίνεστε γελοίος, όσο και να κρύβεστε σε ψευδώνυμα, με τις στοχεύσεις σας.

      Δεν θα σας λυπηθούμε. Θα συνεχιστεί το διαδικτυακό μαστίγωμα.

      Διαγραφή
    4. Μονόκερε, του κώλου τα εννιάμερα ΚΟΑΝ.

      Διαγραφή
    5. Μαμούτε αυτό που κάνεις θα στο ξεπληρώσω στο δεκαπλάσιο. Στο υπόσχομαι. Αργώ αλλά δεν ξεχνώ. Εδώ είμαστε και θα δούμε.

      Διαγραφή
    6. Ή έχεις καταλάβει λάθος ή εγώ καταλαβαίνω λάθος αυτό που υπονοείς.

      Όπως και να έχει, ακόμη και αν νομίζεις ότι ενορχηστρώνω εγώ κάτι εναντίον σου, αν και δεν ισχύει αυτό (γράφει όλος ο χώρος πλέον σχόλια στο ιστολόγιο και δεν είμαι αυτός που ψάχνεις ή δεν υπάρχει αυτός που ψάχνεις), σε έχω τόσο γραμμένο στα αρ@#ια μου ώστε να σου επιτρέπω να νομίζεις ό,τι κατεβάσει το διεστραμμένο μυαλό σου. Εγώ ό,τι γράφω το γράφω επώνυμα, σκουπίδι.

      Εμφανίσου με το όνομά σου για να βεβαιωθούμε ποιος είσαι και πρόσεχε μετά μήπως σε πάω γ@##όντας μέχρι την τρύπα που σε έφτυσε στην δύσμοιρη πατρίδα, μουνόπανο.

      Που θα βρεις το θράσος να απειλείς και να αντιμιλήσεις μετά τα αίσχη που έχεις κάνει.

      Διαγραφή
    7. Δεν μπορείτε αγαπητοί να καταλάβετε την ανωτέρα αισθητική μας. Μας ενοχλούν τα ορθογραφικά λάθη, τα μακριά μαλλιά και τα σκουλαρίκια. Φυσικά και δεν μας ενοχλούν οι υπέροχοι πίνακες του Τσαρούχη. Ειδικά αυτοί με τους ναύτες. Αργούμε αλλά δεν ξεχνάμε. Και είμαστε πολλοί. Λεμούριοι, Κένταυροι και Μονόκεροι. Ειδικά Μονόκεροι. Αντίο πληβείοι! Επιστρέφουμε στο συμπόσιο του υπογείου. Adieu!

      Διαγραφή
    8. Μια επισήμανση προς τον τενίστα των κατέργων, την μεγαλύτερη απάτη του χώρου. Δεν είναι ο Μαμούτος αυτός που σου την κάνει. Το ξέρεις. Απλώς σε τσούζει το ότι βλέπεις πως κι άλλοι στον χώρο ξέρουν τα χούγια σου. Δεν περίμενες να είναι ευρύτερα γνωστό ότι είσαι αρχαιοκάπηλος και κλέφτης. Ένας κοινός ποινικός, όχι πολιτικός κρατούμενος και τέτοιες παπαριές που πουλάς όλα τα χρόνια στα ζώα που ψαρεύεις στο διαδίκτυο. Δεν περίμενες ότι αυτοί που καλούσες σε βεγγέρες στην Κηφισιά θα μάθαιναν ότι είσαι μεταμεσονύχτιος θαμώνας των πάρκων του κέντρου. Και ήσουν διεστραμμένος από πριν τη φου. Εκεί απλώς δοκίμασες την αφροσύνη σου και το τόσο έγινε τόσοοοο.
      Στο έχω ξαναγράψει, βρωμάς και κουτσαίνεις κυριολεκτικά και μεταφορικά. Δεν μπορείς να βγάλεις τον ποινικό ομονοιάκια από μέσα σου όσο και να καλλωπίζεις τα γραπτά σου. Όσο και να κουκουλώνεις τα σχόλια. Έχεις την στάμπα και δεν φεύγει με τίποτε. Είσαι σημαδεμένος.

      Διαγραφή
  42. Συνεχίστε να αυτομαστιγώνεστε.

    Να έχουν οι Παλαιστίνιοι ένα ακόμη αραβικό κράτος, ωραία ας συμφωνήσω κατ' αρχήν. Αλλά να μην έχουν οι Ουκρανοί ανεξάρτητο κράτος! Αυτό λέτε. Και ονομάζεστε εσείς εθνικιστές και μάλιστα Έλληνες ή ελληνορθόδοξοι.

    Και ποιός σας είπε ότι η παρεούλα σας μπορεί να κρίνει και να ορίζει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν οι Έλληνες εθνικιστές;

    Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Σας τα έβγαλα τελικά με το τσιγκέλι και σας έβγαλα την μάσκα. Εθνικισταί δεν είστε. Ρωσοτσολιάδες είστε. Κανένα καπίκι παίρνετε τουλάχιστον από την ρώσικη πρεσβεία;

    Κοιτάξτε, αυτά που εσείς λέτε σήμερα, την υποδούλωση στα ρώσικα ιμπεριαλιστικά σχέδια, τα προωθούσαν οι κομμουνισταί που αιματοκύλισαν την Ελλάδα για την κάνουν χώρα τού ανατολικού μπλοκ και ευτυχώς συνετρίβησαν. Εθνικισταί δεν είστε. Ούτε ρομαντικοί (άλλο ανέκδοτο). Όψιμοι οπαδοί τού Άρη Βελουχιώτη είστε και θα έχετε την ανάλογη μεταχείριση από τους γνήσιους Έλληνες εθνικιστές και πατριώτες. Περιφρόνηση για περιθωριακά στοιχεία όπως εσείς που το μόνο που μπορείτε να κάνετε όταν ξεμένετε από επιχειρήματα και οι μάσκες πέφτουν είναι να βρίζετε. Φυσικά είστε αμελητέοι, και θα βρίσκετε ικανοποίηση μόνο στις ονειρώξεις σας με τους ρωσομογγόλους και τους ισλαμιστές σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει λάθος κάναμε τελικά οι αναγνώστες της ΦΛΕΦΑΛΟ.Δεν γράφει ο Αστήρ των Αιγών ή η Λάουρα αυτά τα παραληρηματικά σεντόνια γεωπολιτικής παπαρολογίας.Ο Σκαλούμπακας του Στόκου τα γράφει.Καρφώθηκες παππούλη.Άντε τράβα πίσω στην Νέα Δημοκρατία σου ανοϊκέ.

      Διαγραφή
    2. Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής ΛογοτεχνίαςΠαρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

      Είναι σαφές πλέον ότι έχετε φαντασιώσεις με μαστίγια και παθητικές απολαύσεις. Δεν εξηγείται διαφορετικά αυτή η εμμονή με το αυτομαστίγωμα που σας έχει καταλάβει.

      Είναι επίσης προφανές ότι κάτι δεν λειτουργεί καλά στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεστε τα πράγματα. Είναι ίδια η φυλετική συγγένεια των Ρώσων με τους Ουκρανούς, με εκείνη των Εβραίων και των Παλαιστινίων; Εσείς πρέπει να είστε φυλετιστής. Ή τουλάχιστον, πείτε επιτέλους από ποια ιδεολογική βάση βλέπετε τα πολιτικά τεκταινόμενα.

      Απ'όποια και αν τα βλέπετε πάντως είναι ιστορικό γεγονός ότι Ουκρανοί και Ρώσοι είναι μια φυλή και μέχρι πριν λίγα χρόνια ένα έθνος. Έχει νόημα η συνύπαρξη σε ένα κράτος σε τέτοιες περιπτώσεις. Όπως έχει νόημα η συνύπαρξη Ελλάδας και Κύπρου, Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων.

      Η συνύπαρξη Εβραίων και Παλαιστινίων μπορεί να υπάρξει μόνο σε μυαλά ανθρώπων που έχουν εμμονές με το μαστίγωμα. Καταλάβατε κύριε; Εκτός και αν θεωρείτε ότι οι Εβραίοι και οι Παλαιστίνιοι είναι η ίδια φυλή και το ίδιο έθνος. Τότε αλλάζει το πράγμα.

      Επίσης αυτό το επιχείρημα για την ελληνορθοδοξία μόνο ένα διαταραγμένο μυαλό θα το εξέφραζε. Είναι οι Ρώσοι Μογγόλοι, όπως τους αποκαλείτε, και εμείς πρέπει να αισθανόμαστε ενοχές ως ελληνορθόδοξοι για το ουκρανικό κράτος που είναι κράτος για Ουνίτες, Εβραίους και πάσης τάσεως δυτικού τύπου θρησκευόμενους. Αυτό και αν είναι αντίφαση, κύριε. Χάσατε τα αυγά και τα πασχάλια από τις αντιφάσεις. Και μετά αναζητάτε αντιφάσεις σε εμάς; Αντίφαση στο τετράγωνο για τον κύριο Μονόκερω.

      Οπαδοί του Άρη Βελουχιώτη δεν είμαστε. Αν και δεν απορρίπτουμε τους εθνικομπολσεβίκους. Ούτε οπαδοί της Ρωσίας ασφαλώς.Οπαδοί του Ίωνος Δραγούμη είμαστε. Του Γιαννόπουλου, του Παπαρρηγοπούλου, του Γρηγόρη Παπαδοπούλου. Και ασφαλώς των απανταχού ρομαντικών εθνικιστών θεωρητικών και λογοτεχνών. Του Φίχτε, του Ράσκιν, του Μύλλερ και των μεγάλων παλαιών του ρομαντικού εθνικισμού.

      Εφόσον είμαστε εθνικιστές θα έχουμε λόγο για τον ελληνικό εθνικιστικό χώρο που υπηρετούμε από παιδιά, με ανιδιοτέλεια, με στερήσεις και με έργο στην πλάτη και την σύντομη ακόμη ιστορία μας. Επειδή έχεις ρωτήσει ξανά ποιος μας είπε ότι μπορούμε να κρίνουμε το τι θα κάνουν οι εθνικιστές, θα επαναλάβουμε την απάντηση. Η μέχρι στιγμής ιστορία μας, τα πεπραγμένα μας και οι συνειδήσεις μας. Έτσι γουστάρουμε κύριε Μονόκερε. Έχετε κανένα πρόβλημα; Αν ναι, εμφανιστείτε επώνυμα να μας ζητήσετε το λόγο.

      Αν είμαστε αμελητέα ποσότητα, όπως γράψετε , τότε δεν θα έπρεπε να δαπανάτε είκοσι ώρες το εικοσιτετράωρο για να σχολιάζετε εδώ στην φόρμα του ιστολογίου. Είδατε που μας δικαιώνετε; Μόνο ένας διεστραμμένος θα έδειχνε τέτοια προσοχή σε ασήμαντους.

      Μα και άλλη αντίφαση; Μα τι θα γίνει επιτέλους; Θα μείνετε συνεπής έστω σε μία πρόταση;

      Διαγραφή
  43. Για να μην αναλωθεί η συζήτηση με τον κάθε Τέλη, τον Μονόκερω, τον κάθε Σαλούμπακα και το γνωστό σκυλολόι, να σημειώσω ότι υπάρχει μια τελευταία κυκλοφορία των Socrates. Είναι μη ολοκληρωμένη από τους ίδιους αλλά κανονική παραγωγή έντεκα τραγουδιών, που κυκλοφορεί σε λίγες κόπιες βινυλίου. Μόλις πριν λίγες μέρες έμαθα για αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Τι δεν ενορχηστρώνεις μω@#$% όταν γράφεις 20 ειρωνικά σχόλια την ημέρα, έχεις ψάξει αναρτήσεις οκταετίας και αφήνεις υπονοούμενα, όταν εγώ επουδενί ασχολήθηκα μαζί σου και την γκρούπα σου.
    Άσε τα γαμ@#$ (που πολύ θα ήθελες να σου κάνω) , είσαι άξιος μόνο για 50χρονες Βαλκάνιες από την οδό Φυλής με τις οποίες ανακουφίζεις επ'ολίγον τα άγρια σύνδρομα που σε διακατέχουν. Το πορτραίτο σου θα είναι το magnum opus μου, θα παρακαλάς όπως η γοργόνα να αφαιρεθεί από τα αποτελέσματα αναζήτησης. Σου είπα, εδώ είμαστε και θα δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πιο πιθανό είναι να μην είσαι εκείνος που υποθέτουμε όλοι σε αυτό το σχόλιο. Αλλά θα απαντήσω τόσο σε εσένα όσο και σ' αυτόν.

      Το ότι είναι πιθανότερο να μην είσαι ο ιππέας φαίνεται από την επιδερμική ανάγνωση της συνομιλίας του συγκεκριμένου νήματος. Μάθε ανόητε ότι ο ιππέας δεν ψάχνει όσους του απαντάμε επώνυμα και με τον τρόπο που του αξίζει στις αθλιότητες που γράφει στα σχόλια κατά καιρούς. Πάνω κάτω ξέρει και καταλαβαίνει ποιοι του απαντάμε με αντίστοιχη ειρωνεία. Επώνυμα γράφω εγώ και άλλοι, οι υπόλοιποι αφήνουν να εννοηθεί ποιοι είναι. Δεν είναι η φανερή αντιπαράθεση το θέμα που τον απασχολεί. Ίσα ίσα, αυτός ζει για τέτοιες καταστάσεις.

      Το πρόβλημά του είναι άλλο. Το είχε γράψει σε δύο τρία σχόλια προηγούμενης ανάρτησης. Θεωρεί ότι κάποιοι ή κάποιος τον αντιγράφει, μπαίνει εδώ μέσα και τρολάρει με τρόπο που θυμίζει εκείνον, με αποτέλεσμα να ξεσηκώνεται όλος ο χώρος εναντίον του. Επειδή δεν μπορεί να βρει ποιος είναι αυτός ή ποιοι είναι αυτοί που το κάνουν, αρχίζει τις υποθέσεις και προσπαθεί να καταλάβει ό,τι μπορεί από το ύφος των σχολιασμών. Μέσα στην περιέργεια να μάθει τι συμβαίνει κάνει διάφορες υποθέσεις. Όταν έγραφε στην προηγούμενη ανάρτηση ως "ανώνυμος" ότι ζητούσε συγγνώμη επειδή αντέγραφε τον Αριστοτέλη, στην πραγματικότητα ήθελε να πει πλαγίως ότι εγώ και τα υπόλοιπα παιδιά της λέσχης μπαίνουμε εδώ στην φόρμα σχολιασμού και βρίζουμε τους εαυτούς μας, λέμε ότι η λέσχη είναι μαγαζί του Πούτιν και άλλα ωραία για να ξεσηκωθούν οι αναγνώστες εναντίον του. Από την μια θες να του ανοίξεις το κεφάλι στα δύο μόνο και μόνο για το θράσος του να πιστεύει ότι το κέντρο του χώρου είναι αυτός και άλλη πρεμούρα δεν έχουμε από το να υποδυόμαστε τον Κένταυρο, τον Μονόκερω και τις λοιπές περσόνες των alter ego του. Από την άλλη καταλαβαίνω ότι βρίσκεται σε τέτοια απόγνωση ώστε να πιστεύει ότι με όλα όσα έχει κάνει και πει επί δεκαετίες δεν θα τον καταλάβαινε ποτέ κανένας και θα συνέχιζε να είναι ο Ντρ Τζέκυλ και μίστερ Χάιντ του χώρου.

      Στην ουσία έχει πέσει θύμα της ίδιας του της τεχνικής. Ή πιστεύει ότι έχει πέσει θύμα της ίδιας του της τεχνικής. Ή προσπαθεί να μας πείσει ότι έχει πέσει θύμα της ίδιας του της τεχνικής. Κανείς δεν θα μάθει ποτέ τι ακριβώς συμβαίνει. Ωστόσο, αν ισχύει η πρώτη περίπτωση και όντως κάποιοι τον αντιγράφουν, τότε εσύ μάλλον κάτι πρέπει να ξέρεις. Έτσι δεν είναι;

      Τώρα για τα γα@#€ια εγώ έγραψα την συγκεκριμένη απειλή με την συμβολική σημασία του ξυλοδαρμού. Εσύ αμέσως το γύρισες στο σεξουαλικό. Όχι ανώνυμε δεν θέλουμε εδώ μέσα κανέναν που να γουστάρει άντρες και ομοφυλόφιλους. Αν δεν είσαι ο ίδιος και τον αντιγράφεις, μάλλον τον αντιγράφεις σωστά σε αυτό το σημείο.

      Και αυτό πάλι για τις γυναίκες από τα Βαλκάνια; Εδώ το χάνεις. Ο συγκεκριμένος δηλώνει φανατικά Αλβανόφιλος. Να την πάλι η αντίφαση. Ή μήπως η Αλβανόφιλη στάση αφορά μόνο τους άντρες;

      Για να τελειώνει η ιστορία, αυτό αφορά τόσο εσένα αν είσαι άλλος όσο και τον ίδιο. όταν δεν μας ενοχλεί με κακοπροαίρετα σχόλια κανείς, τότε απλά θα κάνουμε την κριτική μας και δεν θα διασύρουμε κανέναν. Εξαιρούνται φανεροί πλέον πράκτορες τύπου εστιάτορα. Τον ιππέα δεν τον είχαμε ποτέ στο στόχαστρο της κριτικής, πέρα από τις πολιτικές θέσεις για φιλίες με Αλβανούς, Φαλμεράυερ κλπ και της χαζής του συνήθειας αντί να κριτικάρει στα ίσα τα κακώς κείμενα του χώρου να τα κριτικάρει με ύφος συντάκτριας gossip πρωινάδικου. Αλλά εντάξει, αυτές είναι αναμενόμενες διαφορές. Δεν υπήρχε περίπτωση να ασχοληθούμε εκτενώς. Αναγκαζόμαστε να το κάνουμε γιατί μπαίνει και τρολάρει καθημερινά με (όχι είκοσι) πενήντα σχόλια την ημέρα (τα περισσότερα δεν τα ανεβάζουμε). Για να μην θυμηθούμε τι έκανε την εποχή της ραδιοφωνικής μου εκπομπής στο τσατ, μαζί με γνωστά σε εμάς πρακτορια μυστικών υπηρεσιών. Αν λοιπόν μας αφήσει στην ησυχία μας θα σταματήσουμε να τον γελοιοποιούμε. Αν συνεχίσει να προβοκάρει, θα τον ξεφτιλίσουμε περισσότερο από όσο τον έχουν ξεφτιλισει οι επιλογές της ζωής του. Και με εμφανή τρόπο. Με τα διηγήματα φαντασίας και με άλλα που θα έρθουν. Όχι με τον τρόπο που νομίζει αυτός.

      Η επιλογή είναι δική του.

      Διαγραφή
    2. Νομίζω μετά το παραπάνω φιάσκο δεν πρέπει να ξανασχοληθείτε με το συγκεκριμένο πρόσωπο. Αφού πιστεύεις ότι δεν είναι αυτός και κάποιος τον μιμείται για να τον βλάψει τότε γιατί το δημοσιεύεις; Είσαι τότε συνένοχος.

      Διαγραφή
    3. Άλλο τι πιστεύω και άλλο τι γνωρίζω. Επειδή δεν γνωρίζουμε δημοσιεύτηκε. Για να απαντηθεί.

      Διαγραφή
  45. Αν νομίζετε ότι ξόδεψα τόσες ώρες για χάρη σας, μάλλον κρίνετε από την δική σας δυσχέρεια στον γραπτό λόγο. Οπότε και εγώ συμπεραίνω ότι για την απολογία σας εσείς γράφετε άυπνοι 24 ώρες το 24ωρο. Ίσως γι αυτό γράφετε όλες αυτές τις ασυναρτησίες.

    Δεν είστε οπαδοί τού Άρη, αλλά σας αρέσει ο “εθνομπολσεβικισμός”. Μα και ο Άρης “εθνομπολσεβίκος” ήταν. Αν κάποιος σας έδειχνε αποσπάσματα των λόγων του και δεν σας έλεγε το όνομα, θα τα κάνατε αναρτήσεις “ρομαντικού εθνικισμού”. Ίσως μάλιστα εκείνος να ήταν και λιγότερο ρωσόδουλος από εσάς. Το αφήγημα του εαμ-ελας ήταν ότι συνεχίζει τον αγώνα των οπλαρχηγών τού '21. Και (τι σύμπτωση) τώρα θυμήθηκα ότι κόμμα εθνομπολσεβίκων υπήρχε και στην Ρωσία μετά την πτώση τού σοβιετικού καθεστώτος.

    Vintage ρομαντικός εθνικισμός: Ruskin, Byron, Wilde etc, Γιαννόπουλος, Δραγούμης, Παπαρρηγόπουλος, κλπ, nazbol αλλά και Τουρκογιώργης, και χεβιμεταλάδες, και όλα τα φρικιά στην πίστα. Και στο βάθος Πούτιν.

    Αχταρμάς για γιουροβίζιον, ή μάλλον για Ρωσοβίζιον. Ή για ψυχιατρείο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής ΛογοτεχνίαςΣάββατο, 11 Μαΐου, 2024

      Ω, μάλλον κάτι δεν καταλάβατε σωστά, φίλτατε. Είναι το δικό μας ιστολόγιο και μπορούμε να δημοσιεύουμε σχόλια ανά πάσα στιγμή του εικοσιτετράωρου πατώντας απλά δύο τρεις φορές την οθόνη του κινητού μας τηλεφώνου. Μπορούμε επίσης να σας απαντούμε περισσότεροι του ενός. Όσοι είμαστε διαχειριστές. Σε αντίθεση με εσάς που γράφετε συνεχώς με πολλά ψευδώνυμα. Μετρήστε τα σχόλια που έχετε γράψει καιεθα διαπιστώσετε ότι δαπανάτε την μισή σας ημέρα σχολιάζοντας και διαβάζοντας το ιστολόγιο.

      Μα δεν γνωρίζετε ότι ο Ρομαντισμός είναι μια πολυεπίπεδη κοσμοθεωρία; Δεν έχετε διαβάσει ούτε ένα βιβλίο ακαδημαϊκού ερευνητή για να διαπιστώσετε πόσο πολυσχιδής είναι ο Ρομαντισμός; Αυτό είναι που εσείς νομίζετε για αντίφαση.

      Ασφαλώς γνωρίζουμε το εθνικομπολσεβικικό κόμμα της Ρωσίας. Ήταν ένα εξαιρετικό κόμμα. Μακάρι να μπορούσε να ιδρυθεί και στην Ελλάδα ένα τέτοιο.

      Στο θέμα του ΕΑΜ μας δίνετε την καλύτερη πάσα. Αν ήταν τέτοιος ο λόγος του ΕΑΜ τότε το πρόβλημα πρέπει να είναι των μαρξιστών. Όχι δικό μας.

      Αφήστε δε που αν εννοούσαν όσα έλεγαν έπρεπε να σκεφτούμε και οι εθνικιστές τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε και και αξιολογούμε αυτή την οργάνωση. Μόνο η θέση του για το μακεδονικό είναι προβλήμα.

      Κατά τα άλλα, εσάς τι σας ενοχλεί σε αυτό; Αν κάποιοι αναφέρονται στην εθνική παράδοση και στην ελληνική φυλή τότε δεν βλέπουμε τον λόγο να αντιδρά τόσο αρνητικά ένας εθνικιστής. Σε τελική ανάλυση είστε εθνικιστής κύριε; Η είστε Δεξιός, υποστηρικτής του διεθνούς καπιταλιστικού κεφαλαίου και των χωρών που το εκπροσώπησαν στον ΒΠΠ και στον εμφύλιο;

      Απαντήστε επιτέλους σε ένα ερώτημα. Έστω σε ένα. Μην φοβάστε τις αντιφάσεις. Είναι ορατές ακόμη και σε μια σας συλλαβή. Συμφιλιωθείτε με τον εαυτό σας.

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα του Μονόκερου. Ότι γίνεται λόγος για ελληνική φυλή, ελληνικό έθνος, ελληνική παράδοση. Ίσως να πιστεύει και αυτός ότι είχε δίκιο ο Φαλμεράυερ, ότι δεν υπάρχει εθνική και ιστορική συνέχεια των Ελλήνων, ότι οι Εβραίοι είναι γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων τους προγόνων και σωστά διεκδικούν τον γεωπολιτικό έλεγχο της περιοχής ενώ εμείς όχι. Αν απαντούσε στις ερωτήσεις θα μπορούσε να μας βοηθήσει να καταλάβουμε τι πιστεύει.

      Διαγραφή
    3. Ο εκλεκτός συνομιλητής Μονόκερως αντιφάσκει εις διπλούν. Ειρωνεύεται τα φρικιά του Ρομαντισμού και ξεχνά ότι οι εθνικομπολσεβίκοι ήταν όλοι τους rock "φρικιά". Όσο για τον εθνικισμό, αυτός μόνο vintage μπορεί να είναι. Τι θέλετε "εκλεκτέ συνδαιτυμόνα"; Να γίνει μοδάτος ο εθνικισμός; Νατοϊκός και Αλβανόφιλος "νεοεθνικισμός"; Αφήστε, δεν θα πάρουμε. Πίσω στην τρύπα σας.

      Διαγραφή
    4. Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής ΛογοτεχνίαςΣάββατο, 11 Μαΐου, 2024

      Τώρα αυτό για την τρύπα τι το ήθελες; Θα πάει το μυαλό του αλλού και θα μας κατηγορήσει για σεξισμό.

      Διαγραφή
  46. Αγαθότατε συνσχολιαστή Ρεμπούτζουλε, το vintage (όχι βέβαια το κρασί) είναι για αφιερώματα που συνήθως οι νεότεροι δεν τα ακούνε καν, ή κάποιοι λίγοι τα ακούν αδιάφορα ή από περιέργεια, και οι ηλικιωμένοι (υποθέτω σαν κι εσένα) τα ακούν και δακρύζουν αναπολώντας τα νιάτα τους και τους ανικανοποίητους έρωτες τους. Και εκεί που είχα την πρόθεση να σε πάρω σοβαρά, βλέπω εκείνον τον “αλβανικό εθνικισμό” (πώς σού ήρθε, έχεις καμιά ιδιαίτερη σχέση με Αλβανία;) και το άλλο για “νατοϊκό εθνικισμό” (?!)

    Δεν ξέρω ποιούς εθνομπολσεβίκους ροκάδες εννοείς. Μήπως και αυτός ανήκει σε τούτους; Με αυτούς θέλεις να κάνεις εσύ “εθνικισμό”;;

    https://www.youtube.com/watch?v=Vq2EkmTx_ds

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής ΛογοτεχνίαςΚυριακή, 12 Μαΐου, 2024

      Όχι Μονόκερε, με αυτούς τους εθνικομπολσεβίκους θέλει να κάνει εθνικισμό.

      https://youtu.be/NXdvE0p7SXc?si=yDZGPzevRbdNQG_Z

      ΥΓ. Μέχρι στιγμής έχεις δηλώσει ότι δεν είσαι χιτλερικός, δεν υποστηρίζεις την προσέγγιση των Αλβανών από το ελληνικό εθνικιστικό κίνημα (πολύ σωστά μέχρι εδώ) και ότι είσαι υπέρ του Ισραήλ στην γεωπολιτική διαμάχη της μέσης ανατολής (σαν δεν ντρέπεσαι για αυτή τη θέση). Αρχίζουμε να σκιαγραφούμε την ταυτότητα του συγκεκριμένου alter ego σου.

      Διαγραφή
    2. Ο εθνικισμός είναι πάντοτε παλιομοδίτικος, Μονόκερε. Σαν το παλιό καλό κρασί. Αντιλήφθηκα μια από τις λεπτές ειρωνείες σου στη λέξη vintage και είπα να στο υπενθυμίσω.

      Να, με αυτό τον εθνικομπολσεβικισμό θέλω να χτιστεί κίνημα.

      http://flefaloarticles.blogspot.com/2023/06/blog-post_10.html

      Διαγραφή
  47. Είναι πολύ σωστή η παρατήρηση που έγραψες παραπάνω. Πιστεύει πραγματικά ότι ο χώρος περικλείεται γύρω από αυτόν και πως ότι κι αν γίνει πρέπει να περάσει από εκείνον, να λάβει την έγκριση του ή την αποδοκιμασία του. Να το κρίνει αισθητικά κλπ.
    Βέβαια αυτό το έχουν συντηρήσει οι μετέχοντες στον ευρύτερο χώρο. Ισχύει όταν γράφει ότι όλοι έχουν περάσει από το μελετητήριο του. Δεν τους έβαλε με το ζόρι. Οπότε δεν φταίει μόνο εκείνος, ας κοιταχτούν και κάποιοι στον καθρέφτη. Όσοι πέρασαν, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, στο τέλος τους ξεφτίλισε, τους κακολόγησε και τους εξέθεσε είτε μέσω του μπλογκ του είτε στο ιντιμιντια. Τους περισσότερους τους έβγαλε αδελφές, ρουφιάνεψε τα τηλέφωνα και τις διευθύνσεις τους, τις διευθύνσεις των γονιών τους και άλλα πολλά. Κι όμως παρότι αυτό συμβαίνει σταθερά εδώ και τόσα χρόνια κάποιοι επιστρέφουν σε αυτόν, άλλοι αρνούνται να δουν ότι είναι αυτός και πολλοί νεότεροι τα αγνοούν και επιδιώκουν την συναναστροφή μαζί του. Αυτός λοιπόν βρίσκει και τα κάνει, ξέρει με ποιους έχει να κάνει. Σας τα λέει ξεκάθαρα και στα σχόλια. Βλέπε "σκωπτικός σχολιασμός της επικαιρότητας" και άλλα τέτοια.
    Είναι τόσο άρρωστος που πραγματικά ηδονιζεται όταν εξευτελίζει κάποιον, ακόμη και κάποιον που δεν του έχει φταίξει σε τίποτε, με τον οποίο δεν έχει την παραμικρή κόντρα. Αρκεί να δει σε αυτόν κάποια ποιοτικά ή καθαρά στοιχεία τα οποία ο ίδιος προφανώς στερείται και με απίστευτο φθόνο θα κοιτάξει να τον λερώσει ακόμη κι αν την ίδια στιγμή κάνουν παρέα ή είναι στην ομάδα του.
    Αυτοί που τον ξέρουν καλύτερα από όλους δεν είναι οι του χώρου αλλά οι πρώην της εφιπποτοξοτικης ομάδας. Έχουν φύγει ολοι υπό τις χειρότερες συνθήκες, όλους τους εκπαιδευτές τους έβγαλε ψυχιατρικές περιπτώσεις και έγραψε ένα σεντόνι στην σελίδα του εξηγώντας γιατί εκείνοι που μέχρι πριν δύο μέρες ήταν λαμπροί συνελληνες πλέον έχουν παρεκκλίνουσες συμπεριφορές. Σπάνια μένει κάποιος μαζί του για πάνω απο ένα χρόνο.

    Το γεγονός ότι έκανε κάποια χρόνια στη φου επειδή την πάτησε από τον γέρο Πλεύρη με τον πολύγραφο θεωρεί ότι του δίνει το ελεύθερο να είναι ο τιμητής του χώρου, ο σημαιοφόρος της ιδέας και άλλα τέτοια. Αλλά ακόμη κι το γεγονός ότι πήγε φυλακή δείχνει ότι ήταν λίγος. Πήγε να μπλέξει τον Πλεύρη αλλά την πάτησε. Ο τοσο πονηρός και ικανός βρήκε τοτε τον δάσκαλο του. Μάλλον δεν είναι όσο πονηρός νομίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν πρόκειται για τέτοιο απόβρασμα, όπως γράφεις, θεωρείς ότι είναι σωστό να αφιερώσεις έξι ολόκληρες παραγράφους για αυτόν;; Τέτοιο ενδιαφέρον σου πυροδοτούν τα λούμπεν στοιχεία;

      Έλα καημένε, άστον εκεί που βρίσκεται. Ποιος ενδιαφέρεται μέσα στον εθνικιστικό χώρο σήμερα για πρόσωπα όπως ο Πλεύρης, ο Καλέντζης και οι λοιποί δεινόσαυροι της μεταπολίτευσης; Μάλλον κανένας.

      Διαγραφή
    2. Πολύ υπεράνω το παίζεις Σταμάτη αλλά δεν δίνεις έμφαση στην ουσία. Ξέρω ποιος έγραψε το παραπάνω σχόλιο και κάποια από αυτά που σημειώνει μπορώ να τα επιβεβαιώσω. Οι δεινόσαυροι που γράφεις, όπως ο Κώστας Πλεύρης, επηρεάζουν τον χώρο και τα πολιτικά δρώμενα μέχρι και σήμερα. Παρά την ηλικία του μπαίνει και σκορπίζει κινήσεις συνεχώς. Βλέπε Χρυσή Αυγή πριν τις ευρωεκλογές με το μπάσιμο Συμιγδαλά, την διάσπαση με Λαγό και την ΕΛΑΣΥΝ, τα καραγκιοζιλίκια με Εθνικιστική Συμμαχία και πλέον στο Εθνικό Μέτωπο. Άσε λοιπόν τα περί λούμπεν στοιχείων διότι όπως αποδεικνύεται αυτά τα λούμπεν στοιχεία κόβουν και ράβουν στον χώρο. Ξεκαβάλα λίγο το καλάμι.

      Διαγραφή
    3. Ο ένας ανώνυμος ξέρει ποιος άλλος ανώνυμος έγραψε το παραπάνω ανώνυμο σχόλιο.... Μάλιστα. Πολλή "ανωνυμία" έχει πέσει στον χώρο.

      Στην ταμπακιέρα.

      Α) Σιγά μην σκόρπισε ο Πλεύρης την Χρυσή Αυγή. Ένα ασήμαντο εξάρτημα ενός τεράστιου πολιτικού και επικοινωνιακού μηχανισμού ήταν ο Κωστάκης. Αν ο ΝΓΜ είχε λίγο μυαλό και ελάχιστη γνώση της ιστορίας των εθνικιστικών ιδεών θα είχε αφήσει τον γέρο Πλεύρη με την σκελέα της Νέας Δημοκρατίας.

      Αν θεωρείς ότι πρέπει να τον χτυπήσω περισσότερο τον γέρο τσάτσο, καλύτερα να μην βιάζεσαι. Δεν ήρθαν ακόμη οι εκλογές. Αλλά και πάλι με σαρκασμό και χιούμορ θα τον αντιμετωπίσω. Γιατί δεν χρειάζεται να δείξω εγώ ότι πρόκειται για έναν ευτελή, Δεξιό. Όσοι δεν μπορούν ακόμα να το δουν, απλά δεν μας ενδιαφέρουν ως πρόσωπα. Τους χαρίζουμε στον Πλεύρη, στον Μιχαλολιάκο και την άκρα Δεξιά. Τι να τους κάνουμε; Ακόμη και αν τους πείσουμε να γίνουν επιφυλακτικοί προς τον Πλεύρη δεν μας χρειάζονται σε αυτή την φάση άνθρωποι που είναι τόσο ανόητοι ώστε να περιμένουν εμένα να δείξω γιατί ένα τέτοιο ρεντικολο δεν είναι εθνικιστής.

      Όλα λοιπόν είναι θέμα προτεραιοτήτων. Άλλες είναι οι προτεραιότητες των αληθινών εθνικιστών αυτή την περίοδο. Όχι το σαμποτάζ της προεκλογικής διαδρομής του Πλεύρη.

      Β) Αν θεωρείς ότι έχω καβαλήσει το καλάμι δεν έχει νόημα να με διαβάζεις και να συνομιλείς μαζί μου. Αν θεωρείς ότι έχω λόγους να καβαλήσω το καλάμι θα έπρεπε να προβληματιστείς για την ένδεια των εθνικιστών της γενιάς του Πολυτεχνείου που πυροδοτεί αυτό τον δυνητικό μου εγωισμό.

      Γ) Στους εθνικιστές αυτά τα λούμπεν στοιχεία δεν ασκούν καμία επιρροή. Στους ακροδεξιούς μπορεί να φαίνονται σπουδαία. Για να σταματήσει η όποια επιρροή τους πρέπει να σκαφτεί η πολιτική τάφρος ανάμεσα στον εθνικιστικό χώρο και την Δεξιά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να σπρώξουμε την άκρα Δεξιά στην αγκαλιά της μητέρας της (της Δεξιάς δηλαδή) και να αυτονομησουμε από την άκρα Δεξιά τον εθνικιστικό χώρο.

      Αυτό προσπαθώ να κάνω εγώ και οι υπόλοιποι της λέσχης εδώ και κάποια χρόνια. Αντί να μας βοηθήσετε, λοιπόν, μας ζαλίζετε τα φρύδια με Λεμούριους και Μονόκερους.

      Υπηρετείτε την εθνικιστική ιδέα; Ναι; Τότε ή με αφήνετε να δράσω με τα παιδιά της λέσχης όπως ξέρω ότι πρέπει να δράσω ή (ακόμη καλύτερα) με βοηθάτε. Βοήθεια σημαίνει ότι στηρίζετε με τον τρόπο που προβλέπει το πλάνο δράσης της λέσχης. Όχι με το να νομίσετε ότι θα κάνετε τους παράγοντες ή ότι θα την στρέψετε σε ιδεολογικές ατραπούς και πολιτικές που θεωρείτε εσείς σωστές.με υπόγειους τρόπους.

      Όλα τα υπόλοιπα είναι παπάρια μέντολες. Να 'χαμε να λέγαμε.
      Το συμπέρασμα παραμένει. Η επιλογή είναι δική σας. Εγώ τον ξέρω τον προσανατολισμό μου και τον έχω χαράξει. Δεν αλλάζει αυτός.

      Διαγραφή
    4. Σταμάτη ειλικρινά ξεκαβάλα.
      Ποιοι είναι οι εθνικιστές; Όσοι αυτοπροσδιορίζονται έτσι; Όσοι πιστεύω εγώ ότι είναι; Όσοι πιστεύεις εσύ ότι είναι;
      Το ίδιο και για τους ακροδεξιούς, οι μισοί κατηγορούν τους άλλους μισούς ως ακροδεξιούς. Τα ίδια και με τους εθνικοσοσιαλιστές. Όταν γράφεις λοιπόν αυτά τα κατεβατά σε ποιους αναφέρεσαι;
      Δεν βλέπεις ότι έχουν διαστραφεί όλες οι έννοιες;

      Διαγραφή
    5. Για να θυμηθούμε τον Άνταμ Μύλλερ (τον έχεις διαβάσει;) οι έννοιες μπορεί να υποστούν στρέβλωση. Οι ιδέες ποτέ. Αν θες έναν ορισμό του εθνικιστή θα μπορούσα, πρόχειρα, να δώσω τον έξης. Εθνικιστής είναι εκείνος που αντιλαμβάνεται ότι το κύριο πολιτικό υποκείμενο της ανθρώπινης ιστορίας είναι το έθνος. Και που ως έθνος αντιλαμβάνεται όχι ένα άθροισμα ατόμων αλλά μια οργανική κοινότητα, ένα συλλογικό σώμα, τα επιμέρους μέλη του οποίου έχουν κοινή ιστορική προέλευση, καταγωγή, συνείδηση και πεπρωμένο ως επιμέρους στοιχεία της συγκεκριμένης ολότητας. Όποιος, λοιπόν, θεωρεί κύριο ιστορικό υποκείμενο το έθνος και όχι το άτομο ή τις κοινωνικές τάξεις, για να το πω απλά, είναι εθνικιστής.

      Δες αν χωράς στον ορισμό και τοποθετήσου. Ή είσαι μαζί μας ή όχι, για να κάνω και λίγο χιούμορ με τις ατάκες του Φιλίππου.

      Και, προφανώς, η δράση της λέσχης στοχεύει σε αυτό ακριβώς που εντοπίζεις. Την γενικευμένη διαστροφή των εννοιών -και όχι μόνο- που πυροδοτεί η μεταμοντέρνα νεωτερικότητα. Τι θα ήθελες; Να την αφήσω "αντουφέκιστη" να συνεχίσει να απλώνει το νοηματικό χάος ολόγυρα;

      Αυτό που μου χρεώνεις είναι η τιμή μου. Κάνω ό,τι που μπορώ εναντίον της γενικευμένης ρευστότητας εννοιών και ηθών. Στήνω οχυρώσεις Τάξης.

      Διαγραφή
    6. Όχι δεν τον έχω διαβάσει, ούτε είμαι ιδιαίτερα διαβασμένος. Δεκτός ο ορισμός του εθνικιστή. Κράτησε τον.

      Σου έγραψα κάποια πράγματα τα οποία έχουν να κάνουν με τα πρόσωπα και τις ομάδες του χώρου. Δηλαδή τι συμβαίνει στην πράξη εδώ και χρόνια. Ότι συγκεκριμένα άτομα τους οποίους εσύ ονομάζεις δεινόσαυρους έχουν συνεχή παρουσία και επηρεάζουν τις εξελίξεις. Δεν τις ορίζουν αλλά τις επηρεάζουν. Και ασκούν επιρροή, πολύ μεγαλύτερη από όση νομίζεις. Θα δυσκολευτείς να βρεις άτομα της ηλικίας σου τα οποία ασχολούνται με τον χώρο από μικροί, που δεν είχαν παρτίδες με έναν από αυτούς τους δύο, τις περισσότερες φορές και με τους δύο. Από που άλλωστε πηγάζει η πληροφόρηση που έχουν αμφότεροι για τις επαφές και τις διεργασίες που συμβαίνουν στον χώρο; Υπάρχουν άτομα που μιλάνε μαζί τους και τους ενημερώνουν θεωρώντας ότι μιλούν με παλαίμαχους συναγωνιστές κλπ. Είδες την στάση του άλλου από την ΕΣΑ και γνωστού γλείφτη του Πλεύρη όσον αφορά τις βιζιτοφωτογραφίες του τελευταίου με τον Ζαφειρόπουλο;

      Η μεγαλύτερη και πιο δυναμική "αυτονομη" ομάδα αυτή τη στιγμή είναι στο payroll του Ζαφειρόπουλου και της Καραδήμα και είναι επίσημα νεολαία του Εθνικού Μετώπου. Την ίδια στιγμή, άλλοι αυτόνομοι εθνικομπολσεβίκοι έχουν ανοικτές σχέσεις και συνεργασία και με το Εθνικό Μέτωπο και με τον ακροδεξιό (;) Ελεύθερο Κόσμο.
      Ποια είναι η αυτονομία τελικά; Απλώς όσοι δεν ήθελαν αρχηγό γιατί τους χάλασε ο Μιχαλολιάκος με το μαγαζί του;

      Το Εθνικό Μέτωπο δηλώνει εθνικιστικό κόμμα. Δες ποιους έχει μέσα. Αυτήν την στιγμή στο μπλογκ σου ένας από τους σοβαρότερους σύγχρονους διανοητές του Εθνικοσοσιαλισμού (εμπρός του οποίου θα έπρεπε να σκύβουν το κεφάλι οι ανθυπομετριότητες που του απευθύνουν τον λόγο λες και είναι συνομίληκοι και ίσοι), αδυνατεί να εδραιώσει μια ξεκάθαρη πολιτική θέση πέραν της θεωρίας. Κινείται μεταξύ μεσσία Κασιδιάρη, Εθνικού Μετώπου και Πούτιν. Ξέρεις γιατί; Γιατί δεν ήταν ποτέ στρατιώτης, δεν δεσμεύθηκε ποτέ, ουσιαστικά δεν αποδέχθηκε ποτέ ιεραρχία, ήταν και παραμένει εγκυκλοπαιδικός και θεωρητικός. Καμία σχέση με τον πραγματικό κόσμο. Ουσιαστικά καμία διάκριση. Δες πως δικαιολογεί την στήριξη στον Κασιδιάρη, πως εμμένει στις μνήμες του για τον Καλέντζη, στην συμμετοχή του με το Εθνικό Μέτωπο και άλλα πολλά.

      Διαγραφή
    7. Καταρχάς έχουμε μια διαφωνία. Είπαμε ότι έχει ένα ενδιαφέρον το μαύρο χιούμορ. Όχι όμως και να το φτάνουμε στα άκρα. Εντάξει μπορεί να έχεις διάθεση για αστεϊσμούς, αλλά δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες. Αυτό αφορά τον χαρακτηρισμό του διανοητή που αποδίδεις στον Γιάννη. Αν θεωρείς τον Γιάννη διανοητή τότε πράγματι μου δίνεις μια ώθηση στο να απογοητευτώ και να τα παρατήσω. Αλλά είμαι ξερό κεφάλι. Αν χαρακτηρίσεις και τον Τέλη διανοητή τότε μπορεί και να μου δώσεις την χαριστική βολή.

      Στα υπόλοιπα η απορία μου είναι γιατί τα γράφεις εδώ, απευθυνόμενος σε εμένα. Δηλαδή πρέπει να σταματήσω να υπερασπίζομαι την αλήθεια των ιδεών του εθνικισμού γιατί όλοι αυτοί που περιγράφεις μιλούν με διάφορα πρόσωπα που δεν σου αρέσουν και επειδή θεωρείς ότι οι περισσότεροι δεν είναι εθνικιστές. Πήγαινε μπροστά σε έναν καθρέφτη και σκέψου το ξανά. Σκέψου ότι γράφεις αυτό το σχόλιο σε κάποιον ο οποίος όχι μόνο δεν εμπλέκεται σε όλο αυτό που περιγράφεις αλλά θέλει και να το διαχωρίσει με κάθε τρόπο από την δράση του. Σκέψου ότι προτείνεις κάτι που και ο ίδιος δεν έχεις καταλάβει ακριβώς τι είναι, αλλά σε γενικές γραμμές τείνει να προκρίνει ένα φρένο στην δράση ενός προσώπου που όχι μόνο δεν έχει σχέση με όλα όσα περιγράφεις ως παθογένειες μα και τα πολεμά.

      Αν καταλάβεις τον εαυτό σου κοιτάζοντάς τον στον καθρέφτη, έλα πάλι να συζητήσουμε την συνέχεια...

      Διαγραφή
    8. Σταμάτη έχεις μια απίστευτη έπαρση και αμετροέπεια. Μέχρι που θα συγκρίνεις τον χαμερπέστερο και αθλιότερο άτομο του χώρου με τον Ίωνα Φιλίππου για να τον μειώσεις. Τα βιβλία του και η αρθρογραφία του αποτελούν διαμάντια και αξίζει να διαβαστούν ακόμη κι αν κάποιος διαφωνεί με τις προσεγγίσεις του. Το σημαντικότερο είναι ότι τα γραπτά του είναι μοναδικά, δεν υπάρχουν αντίστοιχα από άλλους σύγχρονους Έλληνες ή ξένους συγγραφείς. Ευτυχώς δεν μου έγραψες ακόμη ότι το δικό σου συγγραφικό έργο είναι σημαντικότερο εκείνου του Φιλίππου, μιας και μιλάμε για μαύρο χιούμορ.
      Βέβαια όλοι έχουν τις δικές τους εμμονές, ο Φιλίππου φαίνεται πως έχει τεράστιο πρόβλημα με τα βιβλία του Δενδρινού.
      Μιας και μιλάς για καθρέφτη, καλό θα ήταν να κοιταχτείς κι εσύ κάποια στιγμή. Έχεις ξεφύγει εντελώς και δεν σέβεσαι κάποιους ανθρώπους νομίζοντας ότι επειδή πράγματι έχεις υψηλότερο επίπεδο από το μέσο βόδι του χώρου έγινες αυτομάτως θεωρητικός κάποιας ιδεολογίας και κριτής των πάντων.

      Δεν σε κατηγόρησα για κάτι. Αναγνωρίζω ότι δεν έχεις σχέση με αυτά και αυτούς που ανέφερα και ότι βρίσκεσαι απέναντι. Σου επεσήμανα κάποια πράγματα όσον αφορά την και πάλι αφ υψηλού προσέγγισή σου ότι οι ρουφιάνοι του χώρου δεν επηρεάζουν κανέναν (ή μάλλον τους πραγματικούς εθνικιστές, αν και δεν ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί. Όλοι είναι και δεν είναι.). Ούτε σου ζήτησα να σταματήσεις να υπερασπίζεσαι τις ιδέες σου ή να σταματήσεις την δράση σου. Δεν ξέρω από που έβγαλες αυτό το συμπέρασμα.

      Διαγραφή
    9. Θα στο γράψω τώρα, ήταν παράλειψη. Μολονότι ακόμη δεν έχω ξεκινήσει να έχω προσωπικό συγγραφικό πολιτικό έργο. Δεν κυκλοφορούν ακόμη δικά μου πολιτικά βιβλία. Γράφω συνήθως σε συλλογικά έντυπα (Φανταστική Λογοτεχνία).

      Ακόμη και έτσι πάντως είναι σίγουρα καλύτερα από το να κυκλοφορούν βιβλία που περιγράφουν θεωρίες για ερμαφρόδιτους προανθρώπους με τρία μάτια και δέκα πόδια, από το να γίνονται "μαγικά τελετουργικά" τσαρλατάνων αντί για ιδρυτικά συνέδρια πολιτικών οργανώσεων, από το να αποφεύγονται απαντήσεις σε ερωτήματα νεαρών περί της χρήσης του όρου Στοά, κυρίως, από το να μην μπορεί να γραφτεί μισή παράγραφος χωρίς αυθαιρεσίες, αντιφάσεις και βλακείες. Αν όλη αυτή την "παράδοση" την αξιολογείς ως έργο σημαντικού διανοητή, επαναλαμβάνω με κάνεις να σκέπτομαι αν υπάρχει νόημα να δημοσιεύω κείμενα ή αν απλώς πρέπει να τα γράφω για να τα διαβάζω εγώ. Αλλά, όπως προανέφερα, είμαι ξερό κεφάλι.

      Για το πιο χαμερπές άτομο του χώρου στο οποίο αναφέρθηκες, ίσως γνωρίζεις πολλά περισσότερα. Δεν αντιλέγω. Υποθέτω ότι έχεις καλή εικόνα του για να το χαρακτηρίζεις δημοσίως έτσι. Ίσως να ξέρει και ο Γιάννης τι εννοείς.

      Ότι οι ρουφιάνοι δεν έχουν πετύχει τίποτα σπουδαίο δεν χρειάζεται να το διαπιστώσω αφ υψηλού. Φαίνεται μετά από μια αποτίμηση της ιστορικής παρακαταθήκης του καθενός. Ο Πλεύρης, για παράδειγμα, φαίνεται ότι έχει όνειρο να γίνει βουλευτής. Όμως έφτασε ένα βήμα πριν τον αποχαιρετισμό και δεν το πέτυχε ακόμη. Έναν προς έναν αν εξετάσουμε τους ρουφιάνους του χώρου, θα διαπιστώσεις ότι αποτελούν πολιτικά ναυάγια.

      Εμένα θα με κρίνεις όταν κλείσει ο κύκλος μου. Τότε θα γίνει η αποτίμηση της πορείας μου.

      Στο ζουμί τώρα. Αν δεν έγραψες το σχόλιο για να μου προτείνεις να σταματήσω ή να αποστασιοποιηθω, τότε για ποιο λόγο το έγραψες; Έτσι για να περάσεις την ώρα σου; Δεν το ξεκαθαρίζεις. Για να μου πεις ότι είμαι αλαζόνας; Μια πρώην γκόμενα μπορεί να είχε νόημα να κάνει ένα τέτοιο σχόλιο. Δεν ξέρω πιο νόημα βρίσκει ένας συναγωνιστής στο να συζητά δημοσίως για τα γνωρίσματα του χαρακτήρα ενός αλαζόνα αρθρογράφου που κινείται λίγο πάνω από το μέτριο. Ποιος ο λόγος να χάνεται χρόνος από τον πολιτικό αγώνα για θέματα που αφορούν τέτοια πρόσωπα (όπως με αξιολογείς πάντα);

      Κάνε εσύ αυτό που θεωρείς σωστό. Πάρε προσανατολισμό από τα κείμενα του Γιάννη. Άντε και καλό βόλι. Με την νίκη.

      Διαγραφή
  48. Αγαπητέ Ρεμπούτζουλε, αυτός ο Λιμόνοφ, είναι περίπτωση παρόμοια με τον Ντούγκιν. Παραβατικός στα νιάτα του, χουλιγκανάκος, μάλλον κακός λογοτέχνης, και με σχέσεις με την KGB. Μεταιχμιακή προσωπικότητα της παρακμής της ΕΣΣΔ, θρηνεί για την πτώση της παρόλο που μάλλον την μισούσε. Αναμφισβήτητα ενδιαφέρουσα προσωπικότητα για μελέτη, μάλλον vintage ντοστογιεφσκική καρικατούρα. Και επίσης ομοφυλόφιλος (οι φίλοι σου στην λέσχη θα αρχίσουν πάλι τα πορνογραφικά σενάρια στα οποία ασκούνται συνήθως;) Ναι, έχει και ενδιαφέρουσες στιγμές στα κείμενα του. Αλλά, τι συνεισφέρει αυτός στον ελληνικό εθνικό χώρο; Ο φίλος του ο Ντούγκιν ήρθε στα Σκόπια και τούς έλεγε να μην νοθεύσουν το όνομα τους και την “τιμή” τους, να συνεχίσουν να λέγονται σκέτα Μακεδονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής ΛογοτεχνίαςΚυριακή, 12 Μαΐου, 2024

      Αντιλαμβανόμαστε ότι μπορεί να προτιμάτε τον Κώστα Πλεύρη, τον Άδωνι Γεωργιάδη ή τον "Φαύλο" Κρανιδιώτη. Αλλά αυτή η εμμονή με τις αντιστοιχίες στον Ντοστογιέφσκι έχει παρατραβήξει. Άλλον συγγραφέα δεν έχετε διαβάσει; Δοκιμάστε τουλάχιστον ορισμένες αντιστοιχίσεις με τους προϊστορικούς προανθρώπους, οι οποίοι είχαν τρία μάτια και δεκαπέντε πόδια.

      Τα ψέματα που γράφετε είναι περισσότερα από τις συλλαβές αυτού του σχολιασμού. Ο Ντούγκιν είχε αποχωρήσει από το συγκεκριμένο κόμμα και είχε διακόψει τις επαφές με τον Λιμόνωφ είκοσι χρόνια πριν τον θάνατο του δεύτερου. Είναι για παράδειγμα σαν να χρεώνουμε στον κύριο Γιάννη Περδικάρη ή στον κύριο Αριστοτέλη Καλέντζη ισόβια συμμαχία με τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

      Τα περί ομοφυλοφιλίας που αναφέρατε βασίζονται σε ένα λογοτεχνικό κείμενο που είχε και ορισμένα αυτοβιογραφικά στοιχεία, χωρίς όμως να είναι ιστορική αναδρομή. Ο Λιμόνωφ κυκλοφορούσε με νεαρές και συνήθως όμορφες γυναικείες παρουσίες.

      Η συνεισφορά στον ελληνικό εθνικιστικό χώρο δεν είναι προσωπική. Εκτός και αν είστε διανοητικά καθυστερημένος ώστε να μην το αντιλαμβάνεστε. Η εμπλοκή του Λιμόνωφ στην συζήτηση ξεκίνησε από την απέχθεια με την οποία αντιμετωπίσατε τον εθνικομπολσεβικισμό. Κάπως έτσι φτάσαμε στο Λιμόνωφ. Η συνεισφορά στον εθνικιστικό χώρο της Ελλάδας έχει να κάνει με την δυναμική όλων των ρευμάτων του ριζοσπαστικού εθνικισμού. Νεοφασισμός, εθνικομπολσεβικισμός, εθνικοαναρχισμός (υπάρχει και τέτοιος αν δεν το γνωρίζετε) μας ενδιαφέρουν όλοι. Πρέπει να αναπτυχθούν και να πετάξουν από τον πολιτικό μας χώρο την άκρα Δεξιά με τα νεοεθνικιστικά, ναζιστικά και μνημονιακά προσωπεία.

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ με τον moderator. Τα παραδείγματα πέτυχαν διάνα. Αρκεί να σκεφτούμε ότι η Χρυσή Αυγή δέθηκε στο δικαστήριο εξαιτίας του μασονικού καταστατικού που επαναλάμβανε τον χαρακτηρισμό "ναζιστική" οργάνωση. Είναι δυνατόν ο Νίκος ο Μιχαλολιάκος να θέλει να βλέπει στα μάτια του τον συντάκτη αυτού του εγγράφου; Γιατί να ήθελε ο Λιμόνωφ να βλέπει τον Ντούγκιν; Ο ένας ήταν συνεργάτης του Πούτιν και ο άλλος μπήκε φυλακή από τον Πούτιν. Αν ήταν συνεργάτης των μυστικών υπηρεσιών θα έτρωγε τόση τούφα; Εκτός και αν έγινε συνεργάτης τους μέσα στη φυλακή. Δεν νομίζω. Αυτά γίνονται μόνο στον ελληνικό εθνικιστικό χώρο.

      Διαγραφή
  49. Γιατί η λέσχη σας απαντά αντί τού Ρεμπούτζουλου και τον εκθέτει άκομψα; Τι σας έκανε ο φίλτατος σχολιαστής και τον τρολάρετε με τόσο σκληρό τρόπο; Όσο για το link που βάλατε ακόμα γελάω με αυτό το τσίρκο. Ίσως μάλιστα ο Αδόλφος να είδε σε μία στιγμή οδυνηρής έκστασης τέτοιες εικόνες από το μέλλον και τραγούδησε την άρια “σώσε με, δωσ' μου να πιω το δηλητήριο”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής ΛογοτεχνίαςΚυριακή, 12 Μαΐου, 2024

      Έτσι είναι η συλλογικότητα. Δρα με αλληλεγγύη. Γιατί αρνείστε τον διάλογο με όλους;

      Η επιλογή της Ρίτας Σακελλαρίου είναι και αυτή αντιφατική με την προηγούμενη πρόταση κλασικής μουσικής. Όχι μόνο αποδεικνύεστε ανίκανος να απαντήσετε σε μία ερώτηση. Είστε και ανίκανος να αποφύγετε την αντίφαση από αράδα σε αράδα. Έχετε σκεφτεί ότι μπορεί να πάσχετε από διανοητική δυσλεξία;

      Πάντως αφού δεν σας άρεσε το προηγούμενο τραγούδι θα σας προτείνουμε αυτό.

      https://youtu.be/ioxNk5KFxr4?si=qYT7qfg6H3v0D1T3

      Διαγραφή
  50. Ως "ο συντάκτης αυτού του εγγράφου" πρέπει να απαντήσω εν συντομία στον Ρεμπούτζουλο και τους υπαινιγμούς του. Όταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος συκοφαντήθηκε για το "Ναζιστικό Αρχικό Καταστατικό" από τον Ψαρρά του Ιού, δεν είχε να κάνει παρά κάτι απλό. Να καλέσει ως μάρτυρα στην δίκη τον συντάκτη του, δηλαδή εμένα καίτοι δεν ήθελε να με δει στα μάτια του, διότι από χρόνια (συγκεκριμένα από τις 6 Μαϊου 2012, την ίδια ημέρα της νίκης των εκλογών) είχαμε ριζικά διαφωνήσει και διακόψει κάθε σχέση. Διότι μόνο εγώ μπορώ και σήμερα ακόμη, να ΑΠΟΔΕΙΞΩ ότι ο Ψαρράς ψεύδεται ασύστολα. Το "έγγραφο" φέρει επ' αυτού (επί των ιδίων του των σελίδων) την ΑΠΟΔΕΙΞΗ ότι ο ΝΓΜ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΕΓΚΡΙΝΕΙ ως "Αρχικό Καταστατικό" και ότι είχε πλήρη άγνοια για την αποστολή του στον ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ (τότε περιοδικό του Ψαρρά), η οποία έγινε με δική μου πρωτοβουλία ένεκα υπερβάλλοντος ζήλου. Αλλά ο ΝΓΜ και η υπεράσπιση του επέλεξαν να το καταγγείλουν ως "πλαστό" δηλαδή δημιούργημα του Ψαρρά, πράγμα αυταποδείκτως ψευδές. Έτσι, η πολιτική αγωγή και ο Ψαρράς, τους τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί. Αυτά τα λέγω στο επικαιροποιημένο βιβλίο μου "Χρυσή Αυγή Πολιτικός Οδοδείκτης", αλλά και διαθέτω υπό μορφή άρθρου ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ των ισχυρισμών μου. Το άρθρο αυτό, το πρόσφερα επωνύμως προς ανάρτηση - δημοσίευση διαδοχικά στον ΠΑΝΟΥΣΗ από 3ετίας, το ΠΑΝΤΑΧΟΥ και τον ΜΑΥΡΟ ΚΡΙΝΟ. Και οι τρεις αρνήθηκαν να το δημοσιεύσουν, φοβούμενοι τον πάταγο.
    Εξ άλλου, είναι γνωστό ότι ο ΝΓΜ υπέπεσε και σε άλλο αμάρτημα, χαρακτηρίζοντας την Διακήρυξη Ιδεολογικών Αρχών της ΧΑ ως δήθεν "προσωπικό μου κείμενο", δηλαδή του υποφαινομένου, ενώ είναι τοις πάσι γνωστό, ότι απηχούσε αμιγώς τις αυθεντικές θέσεις της ΧΑ τότε. Το συμπέρασμα είναι ότι ο ΝΓΜ βρίσκεται εκεί που βρίσκεται από τα τραγικά λάθη της υπεράσπισης και τα δικά του και όχι "εξαιτίας του μασονικού(χαρακτηρισμός αυτόχρημα γελοίος) καταστατικού που επαναλάμβανε τον χαρακτηρισμό "ναζιστική" οργάνωση".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για όσα υποστηρίζεις στην τελευταία παράγραφο δεν αμφιβάλω καθόλου. Το "μασονικό" πήγαινε στη διάρθρωση της οργάνωσης σε ένα πολιτικό, σε ένα ιδεολογικό και σε ένα τεκτονικό τμήμα (την ανωτέρα Στοά). Εσύ το έχεις πει αυτό. Δεν έχει κανένα νόημα να αρνείσαι το τεκτονικό υπόβαθρο. Εκτός και αν εννοείς κάτι διαφορετικό με τη λέξη Στοά.

      Τρεις ερωτήσεις θέλω να σου κάνω.

      1) Είναι γνωστό ότι αυτή την αστεία άποψη περί ιδεολογίας είχε αποδεχτεί στην αρχή η Χρυσή Αυγή. Ναζισμός, προσωπολατρεία, εσωτερισμός. Το ερώτημα είναι γιατί ο Μιχαλολιάκος δεν είχε εγκρίνει το καταστατικό; Τα ίδια δεν πίστευε και αυτός;

      2) Πότε έστειλες το καταστατικό στον Ψαρρά; Είχε ξεσπάσει η χρυσαυγιτιάδα; Πριν το φόνο του Φύσσα ή μετά;

      3) Τι εννοείς το έστειλες στον Ψαρρά λόγω υπερβάλλοντος ζήλου;

      Διαγραφή
  51. Φίλε μου, να πω για τελευταία φορά πως ό,τι πίστευε η Χρυσή Αυγή τότε δεν ήταν Ιδεολογία. Οι ιδεολογίες έχουν πεθάνει. Ήταν Οντολογία. Τέλος πάντων, "μη το ξαναπάμε πάλι από την αρχή", όπως έλεγε κι ο Σταυρίδης στη γνωστή ατάκα με την "πορτοκαλάδα από πορτοκάλι". Από κει και πέρα, είναι φανερό ότι είσαι εντελώς εκτός θέματος, μάλλον λόγω ηλικίας. Η ιστορία με τον Ψαρρά, το Καταστατικό και τον "Σχολιαστή", έγινε το 1988. Υπήρξε ένας "διάλογος" τότε με αυτό το περιοδικό και ως ΧΑ τους στείλαμε την Διακήρυξη Ιδεολογικών Αρχών. Στον φάκελο, που διαχειρίστηκα εγώ, διότι εγώ διεξήγα τον διάλογο, εσώκλεισα και το νεότευκτο Καταστατικό που είχα συντάξει και που ο ΝΓΜ γνώριζε μεν, αλλά δεν είχε ακόμη εγκρίνει και τελικά δεν ενέκρινε ποτέ. Το γιατί και τα υπόλοιπα, μπορείς να τα διαβάσεις στο βιβλίο μου "Χρυσή Αυγή, Πολιτικός Οδοδείκτης" ή στο ανωτέρω μνημονευόμενο από εμέ ντοκουμέντο, οψέποτε δημοσιευτεί. Μέχρι σήμερα, δεν έχει προθυμοποιηθεί κανείς να το δημοσιεύσει. Όταν έγινε η Δίκη, το υπ' όψη Καταστατικό ήταν ήδη 20 χρόνια μουσειακό υλικό και κανείς δεν θυμόταν την ύπαρξη του, με πρώτο τον Μιχαλολιάκο. Ξεφουρνίζοντας το ο Ψαρράς, τους αιφνιδίασε όλους, εκτός από εμένα βέβαια, που δεν με κάλεσε κανείς να εξηγήσω την αλήθεια και να ΑΠΟΔΕΙΞΩ την αθωότητα του Μιχαλολιάκου. Και όταν λέγω "αποδείξω", κυριολεκτώ. Δηλαδή να τρίψω την απόδειξη στη μούρη της Πολιτικής Αγωγής και του Ψαρρά, που εν συνόλω εψεύδοντο ασύστολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίωνα δεν έχουν πεθάνει οι ιδεολογίες. Έχει πεθάνει η σοβαρότητα στον τρόπο σκέψης σου και δεν το ξέρεις. Να συμφωνήσουμε ότι δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση. Την κλείνω εδώ

      Δεν απάντησες αυτό που σε ρώτησα για το τεκτονικό υπόβαθρο του καταστατικού. Γιατί το και καλά ανώτερο στάδιο της Χρυσής Αυγής το ονόμασες Στοά; Για να καλυφθείτε από τη βροχή;

      Δεν απάντησες και στην ερώτηση γιατί ο Μιχαλολιάκος δεν απέρριψε το καταστατικό. Όχι ότι είναι κάτι τόσο σημαντικό. Από περιέργεια ρώτησα.

      Διαγραφή
  52. Συμπαθέστατε συνομιλητή Ρεμπούτζουλε, αμφότεροι ήταν συνιδρυτές τού κόμματος των εθνομπολσεβίκων, είναι βάσιμη λοιπόν υπόθεση ότι ιδεολογικά μοιραζόταν κοινές απόψεις στα ευρύτερα θέματα που αφορούσαν στις γεωπολιτικές επιδιώξεις τής Ρωσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι και τι σημαίνει αυτό; Όλοι οι εθνικιστές την ίδια γεωπολιτική ιδέα για την πατρίδα τους έχουν. Μην κοιτάς που εσύ δεν είσαι εθνικιστής και υποστηρίζεις την Ουκρανία και το Ισραήλ.

      Διαγραφή
  53. Τα σχόλια σας ως συλλογικότητος δείχνουν ότι έχετε χάσει την ψυχραιμία σας και βρίσκεστε σε σύγχυση. Δεν έστειλα κάτι με “κλασική μουσική”, ούτε ανέφερα αλλού τον Ντοστογιέφσκι. Το να προσπαθείτε συνεχώς να με ταυτίσετε με κάποιον άλλον δεν σας ωφελεί. Εγώ βλέπετε απαντώ στον Ρεμπούτζουλο ως Ρεμπούτζουλο, και στην Λέσχη ως Λέσχη. Δεν μπαίνω στο κόπο να υποθέσω ποιός κρύβεται πίσω από κάθε ψευδώνυμο, δεν με ενδιαφέρει εξ άλλου. Απαντώ σε κάθε σχολιαστή ανάλογα με το ύφος και το ήθος τού σχολίου του.

    Θαυμάζω και την ελαστικότητα των κριτηρίων σας. Διότι είναι εμφανές ότι με όποιον έχετε κάποια διαμάχη (για οποιονδήποτε λόγο) τον πορνογραφείτε προχείρως ως σεξουαλικώς αποκλίνοντα, αλλά για τον ιδεολογικώς προσφιλή σας Λιμόνοβ που στο αυτοβιογραφικό “Εγώ ο Έντι” περιγράφει ομοφιλοφιλικές σκηνές με αυτόν μέσα, μας λέτε το “δεν είναι αυτό που νομίζετε”. Εν πάση περιπτώσει αυτό είναι δευτερεύον ως προς την ιδεολογία τού Λιμόνοβ, για την οποία εγώ εξέφρασα επιφυλάξεις για άλλους λόγους.

    Και ποιός σας είπε ότι το θέμα είναι “προσωπικό”, εσείς τα παίρνετε όλα προσωπικά και αποδίδετε προσωπικούς χαρακτηρισμούς τους οποίους σας επιστρέφω. Το θέμα είναι τι εκπροσωπούν αυτοί οι εθνομπολσεβίκοι τής Ρωσίας και κατά πόσον πρέπει να ληφθεί σοβαρά ο ιδεολογικός αχταρμάς του εθνομπολσεβικισμού και ειδικά των Ρώσων. Είναι αυτό εθνικισμός, ή είναι άρνηση τού εθνικισμού στο όνομα της ρώσικης αυτοκρατορίας, τελευταία και μαξιμαλιστική έκφραση της οποίας υπήρξε η σοβιετική ένωση, αυτή η φυλακή των εθνών;

    Ως μόνος υπαρκτός “εθνομπολσενβικισμός” μπορεί να νοηθεί ο σταλινισμός. Για αυτό και ο Λιμόνοφ, (αλλά και ο Πούτιν) προς τα εκεί αλληθωρίζουν. Πολλοί μάλιστα δεν αλληθωρίζουν, αλλά τον εναγκαλίζονται θερμά. Αφήστε λοιπόν τα ρομαντικά φληναφήματα, αυτά είναι προϊόντα ενός πνευματικού και πολιτισμικού πλαισίου προς το οποίο είστε ξένοι, το προσεγγίζετε στυγνά ως προκάλυψη για ένα τερατώδες ιδεολογικό έκτρωμα που προήλθε από την συνουσία με την μούμια τού Λένιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής ΛογοτεχνίαςΔευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

      Στα ανθρωποειδή που αρνούνται να εμφανιστούν με αληθινά στοιχεία της ταυτότητάς τους και αρνούνται να κάνουν ουσιαστικό διάλογο απαντώντας σε ερωτήσεις (φοβισμένα μήπως αποκαλυφθεί κάτι για αυτούς), μα προτιμούν να ψάχνουν αντιφάσεις εκεί που δεν υπάρχουν και να γράφουν σχόλια με διάθεση να εκνευρίσουν τους συνομιλητές, απαντάμε με τον τρόπο που πρέπει. Μάλλον ελαστικότητα στην συμπεριφορά μας απέναντι σε ένα ανθρωποειδές όπως εσύ πρέπει να μας καταλογίσεις. Εκτός και αν δεν είσαι και εσύ άνθρωπος -αν είσαι κάτι άλλο-, όπως έχουμε διαβάσει από συγκεκριμένους σχολιαστές κατά καιρούς. Μήπως ξέρεις κάτι για αυτούς τους σχολιαστές;

      Για να μην σε ταυτίζουμε με "άλλους" σχολιαστές, απάντησε επιτέλους σε ένα από τα τόσα αναπάντητα ερωτήματα. Γιατί χρησιμοποιείς ψευδώνυμο που παραπέμπει σε συγκεκριμένο πρόσωπο του χώρου;

      Αν και ένας ανόητος όπως εσύ δεν είναι εύκολο να καταλάβει, επαναλάβουμε ότι είναι άλλο το αυτοβιογραφικό ιστορικό κείμενο και άλλο η λογοτεχνία που περιλαμβάνει και αυτοβιογραφικά στοιχεία. Ο Λιμόνωφ λογοτεχνία έγραψε. Και δεν δήλωσε ποτέ κάτι υπέρ της ομοφυλοφιλίας. Με γυναίκες είχε συνεχώς σχέσεις και κυκλοφορούσε. Ακόμη και αν είχε επιλογές όπως αυτή που προσπαθείς σώνει και καλά να του φορτώσεις στην ιδιωτική του ζωή, ποτέ δεν είχε το θράσος να γράψει δημοσίως ότι η Γερμανία του Χίτλερ ήταν ανεκτική προς την ομοφυλοφιλία (εκτός και αν το πιστεύεις και εσύ αυτό) ή ότι η ανδρική ομοφυλοφιλία αποτελούσε προϋπόθεση της ελίτ των αρχαίων Ελλήνων. Η επιθετικότητά μας έχει να κάνει με τη χυδαία διαστρέβλωση της ιστορίας και της ιστορίας των εθνικιστικών ιδεών για να ικανοποιηθεί ο πισινός ορισμένων ακροδεξιών καραγκιόζηδων. Κατά τα άλλα τα άτομα αυτών των επιλογών μας αφήνουν αδιάφορους. Δεν έχουμε και τίποτα ιδιαίτερο εναντίον τους. Δεν τους γουστάρουμε και δεν τους στοχοποιούμε. Τα ξέρεις αυτά αλλά σου αρέσει να τα διαβάζεις ξανά.

      Επίσης έχεις διαβάσει ξανά ότι ο ρομαντικός εθνικισμός είναι συμβατός με εκδοχές αυτοκρατορίας. Μεγάλη ιδέα στην Ελλάδα, Γ Ράιχ στη Γερμανία, φασισμός στην Ιταλία. Μόνο στην περίπτωση της Ρωσίας έχεις θέμα που στην τελική δεν υπάρχει ουκρανικό έθνος; Ή γενικά μήπως έχεις θέμα με τον εθνικισμό;

      Δεν πρέπει να ληφθεί σοβαρά ο εθνικομπολσεβικισμός αλλά πρέπει να ληφθεί σοβαρά ένας καραγκιοζάκος, που φοβάται να απαντήσει σε ερωτήσεις ενός διαλόγου, την ίδια ώρα που δηλώνει υποστηρικτής του Ισραήλ; Μάλλον έχεις όρεξη να πεις ανέκδοτα.

      Να αφήσεις λοιπόν εσύ την όποια επαφή έχεις με τον εθνικισμό και να πας στην αγκαλιά της Δεξιάς καπιταλιστικής παράταξης. Ο εθνικομπολσεβικισμός είναι παιδί και αυτός του ρομαντικού εθνικισμού. Μπορείς κάλλιστα να ασχοληθείς με τους ανθρώπους της προϊστορικής περιόδου που είχαν τρία μάτια και οκτώ πόδια. Αυτή είναι η βιβλιογραφία που ταιριάζει στην συγκρότηση που φανερώνει ο σχολιασμός σου.

      Και ποιος σου είπε ότι μας εκνευρίζεις; Αντιθέτως μας διασκεδάζεις με έναν πρωτότυπο τρόπο. Αυτό σου το αναγνωρίζουμε.

      Διαγραφή
  54. Λύκος που τρώει μονόκερουςΔευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

    Να συμπληρώσω κάτι που ξέχασαν τα παιδιά της Λέσχης.
    Μονόκερε, ο Λιμόνοφ δεν είπε ποτέ ότι ο φιλελεύθερος Φαλμεράγιερ είχε δίκιο. Ο Λιμόνοφ δεν είπε ποτέ ότι οι Ρώσοι είναι μπάσταρδο έθνος και μόνο αυτός με δέκα φίλους του είναι γνήσιοι απόγονοι των Ρως. Ο Λιμόνοφ δεν παραχάραξε ποτέ στοιχεία από ληξιαρχικές υπηρεσίες για να πείσει είκοσι ηλίθιους ότι έχει αριστοκρατική καταγωγή. Ο Λιμόνοφ δεν ανέβασε ποτέ φωτογραφίες Ρώσων εθνικιστών στο ιντυγίδια. Ο Λιμόνοφ δεν έπινε καφέ στην ασφάλεια και δεν ξεσκάτιζε άλογα, δεν έπαιζε τένις στις φυλακές και δεν έγραφε πουστιές με ψεύτικα προφίλ σε ιστολόγια συναγωνιστών, δεν έβαφε το μαλλί και δεν έκανε παρέα με Εβραίους αρχαιοκάπηλους. Ο Λιμόνοφ έκανε φυλακή χωρίς να πειράξει κανέναν δίπλα σε βαρυποινίτες ποινικούς, ήταν πετυχημένος λογοτέχνης στο Παρίσι, ίδρυσε το πιο ιστορικό εθνικιστικό κόμμα της Ρωσίας και κατέβηκε στον πόλεμο της Βοσνίας δίπλα στους Σέρβους. Αυτά επειδή θες να συγκρίνεις τα βιογραφικά των ξεπεσμένων κουνιστών κυπατζήδων της αμερικανοκρατούμενης Ελλάδας με εκείνα των Ρώσων εθνικιστών.
    Όξω απ τον εθνικιστικό χώρο βρωμόσκυλο της κόκκινης προβιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Εγώ να δείτε πόσο διασκεδάζω με το προσωπικό σας δράμα να προσπαθείτε να εξωραΐσετε τερατουργήματα και ιδεολογικά εξαμβλώματα. Αλλά περισσότερο διασκεδάζω με το ότι προσπαθείτε να αποκρυπτογραφήσετε το ψευδώνυμο που χρησιμοποιώ. Δεν έχω ιδέα αν και κάποιος άλλος κάπου αλλού χρησιμοποίησε το ίδιο ψευδώνυμο. Δηλαδή, αν έγραφα σαν Ρινόκερως, ή Τάρανδος θα είχε διαφορά;; Ε, αυτό κι αν είναι ψυχαγωγία, πράγματι έχω βάλει τα γέλια.

    Και τελικά μιλάμε όχι για λέσχη ψυχαγωγίας, αλλά για αυτοκρατορία ψυχαγωγίας. Στην θεωρία τής συμβατότητας, ξεχάσατε να αναφέρετε την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Κι αυτή συμβατή με τον ρομαντικό εθνικισμό σας είναι, σωστά; Οπότε ποια η ανάγκη κάτι αλήτες εκεί στην απόληξη της Βαλκανικής χερσονήσου να σηκωθούν και να θέλουν εθνική ανεξαρτησία;

    Όλα συμβατά και όλα ασύμβατα, όταν και όποτε συμφέρει στους μαθητευόμενους “ρομαντικούς” σοφιστές. Η επιθετικότητά σας έχει να κάνει με την άγνοια σας και την ανασφάλεια σας όταν μέσα στο σπήλαιο που ζείτε και συζητάτε με την ηχώ σας ακουστεί κάποια άλλη φωνή και σας χαλάσει το παραμύθι. Έστω και αν αυτή είναι τού μυθικού Μονόκερου. Χα-χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής ΛογοτεχνίαςΤρίτη, 14 Μαΐου, 2024

      Όπως και να έχει σε ευχαριστούμε που εξακολουθείς να σχολιάζεις γιατί πέρα από το γέλιο που προσφέρεις δείχνεις και ποια είναι τα μορφωτικά όρια της ελλαδικής Δεξιάς. Είχε καμία σχέση ο Ρομαντισμός του Χέρντερ, του Φίχτε, του Μύλλερ, του Λαγκάρντ, η θεωρητική ρίζα γενικά του Ρομαντισμού με τους Τούρκους διανοητές της οθωμανικής αυτοκρατορίας; Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει συμβατότητα του ρομαντικού εθνικισμού με τους Οθωμανούς τότε, ρε στουρνάρι.. ;

      Ευτυχώς που σε έχουν καταλάβει και οι υπόλοιποι αναγνώστες και σπάνε πλάκα μαζί σου. Σε φτύνουν, δεν βρέχει και μπορεί να σου χαλάσει το μαλλί.

      Για το ψευδώνυμο τα είπαμε. Εκατό ερωτήσεις και δεν έχεις απαντήσει σε καμία.Το Μονόκερως παραπέμπει σε άλογα και όλοι γνωρίζουν ποια προσωπικότητα του χώρου καταπιάνεται με την ιππασία.

      Διαγραφή
  56. Σημαντικό νέο βιβλίο (παρουσίαση)

    https://www.youtube.com/watch?v=Nqs8Lqb6JLc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Για δείξε λίγο ρε Μονόκερε, πότε χαιρέτησε η PLO την εισβολή στην Κύπρο;

    Γιατί εγώ ξέρω ότι στον Λίβανο η PLO εκπαίδευε σε στρατόπεδα άνδρες του Λυσσαρίδη για να πάρουν πίσω τα κατεχόμενα, τους Κούρδους του PKK που πολέμησαν μάλιστα μαζί το 1982 και κατά του Ισραήλ, και την Αρμενική ASALA. Και όποτε μου ζητηθεί, παραθέτω πηγές επ' αυτού.

    Εκείνα τα χρόνια ο Μπεν Γκουριόν είχε φτιάξει την "περιφερειακή στρατηγική" του Ισραήλ, όπου συμμαχούσε με Τουρκία και Ιράν ως μη-αραβικές χώρες. Ο Αραφάτ στον Λίβανο δρούσε στον χώρο που τού επέτρεπε να δρα η Συρία του μπαμπά Άσαντ, ο οποίος ήταν μονίμως σε πόλεμο δι' αντιπροσώπων με την Τουρκία (εντός του Ψυχρού Πολέμου, Συρία=ΕΣΣΔ, Τουρκία=ΗΠΑ, άρα και PLO=ΕΣΣΔ εκείνη την εποχή). Ο Αραφάτ πάντα θύμιζε ότι η κατοχή και εποικισμός της Κύπρου από τους Τούρκους είναι ίδια περίπτωση με αυτή της Παλαιστίνης από τους Ισραηλινούς.

    Δείχνεις ακραία έλλειψη γνώσης ιστορίας και γεωπολιτικής προκειμένου να υπερασπιστείς το αγαπημένο σου σιωνιστικό μόρφωμα, το οποίο ΟΝΤΩΣ επικρότησε την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

    Όσο για κάποια... "χαρά" των μουλάδων του Ιράν για τη μετατροπή της Α.Σ. σε τζαμί, έχεις μαύρα μεσάνυχτα ΚΑΙ από θεολογία, διότι οι Σιίτες του Ιράν καμιά σχέση δεν θέλουν να έχουν με την ιστορική κληρονομιά της σουνιτικής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η οποία επί 400 χρόνια διεξήγαγε πολέμους και κατά της χώρας τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Επίσης κουτοπονηρόκερε, οι παρατατικοί σου στο θέμα Χαμάς-Γάζα ("ήλεγχε", "κυβερνούσε") θα σου βγουν ξινοί. Ελέγχει και κυβερνά, ακόμα, η Χαμάς τη Γάζα, στον ενεστώτα, και θα συνεχίσει να το κάνει και στον μέλλοντα, όσα μωρά κι αν σκοτώσει ο αγαπημένος σου Μπίμπι, κι αυτό πολύ απλά γιατί η παλλαϊκή αντίσταση είναι μπολιασμένη σε όλο τον παλαιστινιακό πληθυσμό, ο οποίος ξωπετάει από το εθνικό σώμα εκείνους που τον προδίδουν με συμβιβασμούς, και είναι έτοιμος πάντα να προασπίσει, δίνοντας ως θυσία τις ζωές δεκάδων χιλιάδων αμάχων παιδιών του, εκείνους που αντιστέκονται με τα όπλα. Ψιλά γράμματα αυτά για ένα περίττωμα της σχολής ΦΞ, αλλά σου το γράφω για να μην τρέφεις αυταπάτες. Η Χαμάς με την εποποιία της 7ης Οκτωβρίου και την ακλόνητη στάση των 7 επόμενων μηνών σφράγισε την ύπαρξη και τη μακροημέρευσή της στις επόμενες γενιές εκατομμυρίων Παλαιστινίων που θα γίνουν μέλη της όσο θα συνεχίζεται η εγκληματική σιωνιστική κατοχή, και τα βοθρολύματα που υποστηρίζεις θα χρειαστούν πλέον δεκαετίες - αν όχι και αιώνες! - για να ξεμπερδέψουν με την αντίσταση. Μην βαυκαλίζεσαι με παρελθοντικούς χρόνους λοιπόν. Ένας λαός που ξέρει ότι ή θα νικήσει ή θα πεθάνει, στο τέλος νικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ο άλλος λέει το from the river to the sea ισοδυναμεί με γενοκτονία. Μεγάλε κόψε τον πολύ Φριζή, σε χαλάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. ΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥΤρίτη, 14 Μαΐου, 2024

    Ρεμπούτζουλε, δεν χρησιμοποιώ ποτέ προσωπικές αιχμές και προσβολές. Έχω γράψει 2.000 σελίδες σε 4 βιβλία, απαντάτε δίχως να έχετε διαβάσει ούτε γραμμή. Αποθεώνετε τον Φίχτε ως εθνικιστή, αλλά έχετε παντελή άγνοια του ως στοχαστή. Σας απαντώ με άρθρο στο https://pantahou1.blogspot.com/2024/04/blog-post.html για τον θάνατο των ιδεολογιών που ο Φίχτε ενορακροάστηκε και ο Γκαίντελ απέδειξε, μου απαντάτε με προσωπική επίθεση. Τέλος πάντων, δεν γνωρίζετε Φιλοσοφία της Ιστορίας, το δέχομαι, όπως είπε και ο Σταμάτης, άλλη είναι η στόχευση της Ιστοσελίδας: Ο αντι-διαφωτιστικός ρομαντικός εθνικισμός. Σεβαστό, αλλά είναι ανόητο να υπεκφεύγετε επί της λοιπής συναφούς θεματολογίας που ευλόγως και εποικοδομητικώς κατά την κρίση μου παρεισφρέει στον διάλογο, με προσωπικούς προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Εγώ πιστεύω ότι οι ιδεολογίες πέθαναν και προσφέρω μια ιστοριοθεωρητική θεμελίωση γι' αυτό. Σεις πιστεύετε ότι ζουν και βασιλεύουν, διότι έτσι σας αρέσει. Με γεια σας, με χαρά σας. Αλλά αυτός δεν είναι λόγος για προσωπικούς υπαινιγμούς. Όπως ο χριστιανισμός δεν είναι ιδεολογία αλλά οντολογία, έτσι και ο ναζισμός δεν είναι συγκρίσιμος με τον εθνικισμό, αλλά με τον χριστιανισμό και τον παγανισμό. Τέλος πάντων. Για το υπόβαθρο του Καταστατικού παραπέμπω στο https://pantahou1.blogspot.com/2024/01/blog-post.html. Τέλος, είπα ότι ο Μιχαλολιάκος απέρριψε το Καταστατικό και σε παρέπεμψα για την απάντηση στο "γιατί", στο βιβλίο μου "Χρυσή Αυγή Πολιτικός Οδοδείκτης".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απαντώ έτσι γιατί κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις και κρύβεσαι πίσω από ένα καθωσπρεπισμό που θυμίζει τσατσά ιππικού ομίλου. Δεν θέλω να δώσω λεφτά στον εκδοτικό οίκο του Πλεύρη και των φίλων του. Κρύβεσαι στις ερωτήσεις, αποφεύγεις να απαντήσεις και κανείς τον τελάλη του "πατριάρχη". Εσύ για να σχολιάσεις εδώ μέσα σου επιβάλει ο Σταμάτης να διαβάσεις τις εκατοντάδες σελίδες του περιοδικού της λέσχης; Σοβαρέψου κάποτε ρε άνθρωπε και σταμάτα να πιστεύεις ότι δεν σε βλέπουν όταν κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλο. Δεν γουστάρω να διαβάσω τις τέσσερις χιλιάδες σελίδες σου. Εσύ μπαίνεις στο δικό μας ιστολόγιο δεν μπαίνουμε εμείς. Δεν σε αποκλείουμε από τη συζήτηση. Αντί να πεις ευχαριστώ θες να βάζεις και όρους. Όχι δεν έχω καμία όρεξη να διαβάσω αυτά που γράφεις στα βιβλία σου. Μου αρκούν αυτά που διαβάζω στα σχόλια που γράφεις. Εσύ ανοίγεις συζήτηση και σε ρωτάω. Δεν μπορείς να απαντήσεις; Μόνο τη μπάλα στην εξέδρα και να πληρώσουμε τους τσελεμεντέδες του Πλεύρη;

      Γιατί ονόμασες το τρίτο επίπεδο ιεραρχίας της Χρυσής Αυγής Στοά; Έχει σχέση αυτή η απόφαση με τον τεκτονισμό, ναι ή όχι; Γιατί κάνατε μαγική τελετή στην ίδρυση; Ούτε αυτή είχε σχέση με τον τεκτονισμό;

      Διαγραφή
    2. Φοιτητική Λέσχη Φανταστικής ΛογοτεχνίαςΤρίτη, 14 Μαΐου, 2024

      Γιάννη το τι ξέρεις στην ιστορία της φιλοσοφίας είναι άλλο θέμα. Μην εκμεταλλεύσαι την χαλαρή διάθεση του Σταμάτη. Θυμόμαστε όλοι το συνέβη με το άρθρο για τον Βίκο.

      Διαγραφή
    3. Καλά νομίζετε ότι θα πάρετε ξεκάθαρη απάντηση από γκαρσόνια Στοών ή από σερβιτόρους νεο-παγανιστικών μαγαζιών; Η δουλειά τους είναι η αντιστροφή της πραγματικότητας. Επίσης με έναν περίεργο τρόπο η Λάουρα έχει διαρρεύσει μέχρι και τι χρώμα παντελόνι φοράνε κάποιοι συναγωνιστές αλλά για τον Γιαννάκη δεν ξέρουμε, δεν είδαμε, δεν ακούσαμε. Γιατί τόση ευαισθησία με τον συγκεκριμένο ρε Κένταυρε; Είπες να κόψεις τις παλιοσυνήθειες; Επίσης τι εννοείς ως "υπερβάλλοντα ζήλο" Γιάννη; Σε τάραξαν στις κλήσεις από την ΓΑΔΑ;

      Διαγραφή
  61. ΦΛΕΦΑΛΟ κοινωνικοί επιστήμονες είστε. Διδάξτε στο Μονόκερο ότι είναι διαφορετική η ιστορία απ' τη μυθιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ένας παλιός εθνικιστήςΤρίτη, 14 Μαΐου, 2024

    Ο Ίωνας Φιλίππου παραδέχτηκε ότι αυτός έστειλε το καταστατικό στον Ψαρρά. Αν δεν εξηγήσει τι εννοεί με τη δικαιολογία του υπερβάλλοντα ζήλου, μετά θα έχει άδικο ο χώρος να τον αποκαλεί καταδότη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Αγαπητέ Ρεμπούτζουλε, η έκφραση "οι εθνικιστές έχουν την ίδια γεωπολιτική ιδέα για την πατρίδα" θυμίζει το διεθνιστικό “οι κομμουνιστές έχουν την ίδια πατρίδα”. Αλλά τελικά εκείνοι κατέληξαν πατρίδα τους να θεωρούν την ΕΣΣΔ. Μήπως κι εσύ στο βάθος τού μυαλό σου έχεις κατ' αντιστοιχία την Ρωσία για πατρίδα του εθνικισμού σου; Πρέπει να το προσέξουν αυτό οι Έλληνες εθνικιστές γιατί πολλοί εναγκαλισμοί με ρώσικα μετασοβιετικά φυντάνια που έχουν περίεργες υπόγειες σχέσεις με πλοκάμια υπηρεσιών προπαγάνδας παρατηρούνται στον χώρο αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει Σάββα.Θα πάμε να προσκυνήσουμε την αμερικανική πρεσβεία για να μην κατέβουν οι μογγόλοι και απαλλοτριώσουν τη ταβέρνα του εστιάτορα.Μετά θα πάμε στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ που ανήκες και θα χειροκροτήσουμε τον Μητσοτάκη που αφοπλίζει τα νησιά και εξοπλίζει το "λευκό" καθεστώς Ζελένσκι.Μείνε ήσυχος ότι θα αγοράσουμε όλοι τον μεθαυριανό τσελεμεντέ σου.Σαλόμ

      Διαγραφή
    2. Φίλτατε Μονόκερε, οι δεξιοί και το κεφάλαιο δεν έχετε καμία πατρίδα. Αν ήσασταν τουλάχιστον κεφαλαιούχος θα είχε ένα νόημα να λέτε όσα σας βάζουν να πείτε. Δυστυχώς είστε ένας φτωχομπινές και υποστηρίζετε το Ισραήλ για μια συνταξούλα απορίας και κανένα εξτραδάκι για σουβλάκι τυλιχτό. Αυτό που λέτε για τα πλοκάμια των μυστικών υπηρεσιών το λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψη. Μιλάει η εμπειρία. Λεμούρια είναι τα πλοκάμια της.

      Διαγραφή
  64. Πόσο πονάει τους εστιάτορες που πλέον υπάρχει κανονικός εθνικιστικός χώρος και οι φιλίες με τους σιωνιστές παίρνουν τέλος.Δεν υπάρχει άλλο πρόθυμο κοινό να κοροιδέψετε πλεον εδώ.Πηγαίνετε να φιλήσετε το πορτρέτο της Μέιρ που είχατε στα γραφεία της ΕΠΕΝ μαζί με τους εθνικιστές της γενιάς του πολυτεχνείου σας,παράσιτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. "να δηλώσει δημοσίως ότι μόνο αυτός και ο Τέλης είναι γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων ενώ όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες έχουν νοθευμένο αίμα..."
    Τον αδικείτε. Είπε ότι μια μικρή μειοψηφία έχει ελληνικό αίμα μεταξύ των οποίων ο ίδιος και ο ιππέας. Διαδεδομένη άποψη στον "χώρο" πάντως. Δεν είναι Λεμουρία πατέντα. Είναι γνωστό τοίς πάσι ότι ο έχων ανόθευτη αρχαιοελληνική Άρια καταγωγή σε κάποια στιγμή του βίου του θα στρατευτεί στη κόκκινη προβιά. Είναι γονιδιακή νομοτέλεια και δείκτης αριανικοτητος η υποστήριξη του ΝΑΤΟ...

    Καταπληκτικό το άρθρο του Σκαμανδρώνυμου και τα σχόλια. Ιδιαίτερα του Αχιλλέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Εκλεκτέ συνομιλητή Ρεμπούτζουλε, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον για τα οικονομικά μου, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί με θεωρείς έμμισθο υποστηρικτή τού Ισραήλ. Αυτή είναι προσφιλής τακτική των κομμουνιστών, όποιος τους κάνει κριτική συνήθως τον κατηγορούν ως φασίστα ή σιωνιστή. Το αρχικό μου παράδειγμα ήταν για να δείξω την αντίφαση της Λέσχης να μη θεωρεί έθνος τους Ουκρανούς και να θεωρεί έθνος τους Παλαιστινίους και να τους υποστηρίζει ένθερμα. Εφ' όσον κάποιοι εμμένουν σε αυτή την αντίφαση έχω και εγώ δικαίωμα να τους αποκαλώ αλληλέγγυους των ισλαμιστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε την ελληνική γλώσσα γνωρίζετε ούτε την ορολογία των εθνικιστών έχετε μάθει. Αν ήσασταν εθνικιστής θα γνωρίζατε ότι η λέξη "δικαίωμα" έχει μόνο νομικό περιεχόμενο και κανένα άλλο νόημα. Βλέπετε να υπάρχουν δικαιώματα στον αέρα; Μόνο οι φιλελεύθεροι πιστεύουν ότι υπάρχουν απαράγραπτα ατομικά δικαιώματα. Γιατί κρύβεστε και εσείς πίσω από το δάχτυλο; Είστε ένα φιλελεύθερο άτομο. Υιοθετείτε τις αρχές του φιλελεύθερου Διαφωτισμού. Είστε ένας από αυτούς που οι εθνικιστές οφείλουμε να ισοπεδώσουμε στην πολιτική. Σας απάντησε ο moderator ότι στο θέμα της Ουκρανίας. Ουκρανοί και Ρώσοι είναι ένα έθνος. Ένας λαός. Παλαιστίνιοι και Εβραίοι είναι διαφορετικοί λαοί. Πόσο μυαλό χρειάζεται να έχετε για να καταλάβετε τη διαφορά; Αλληλεγγύη σε όλους τους εχθρούς του φιλελεύθερου Διαφωτισμού και του διεθνούς Εβραϊσμού. Αυτή είναι η σωστή θέση των εθνικιστών.

      Διαγραφή
  67. Ένας παλιός εθνικιστήςΤρίτη, 14 Μαΐου, 2024

    Το έχω το βιβλίο του μα δεν θυμάμαι τι γράφει στο σημείο για το καταστατικο.Σιγουρα,όμως,δεν λέει ότι το έστειλε το 1988,μαζί με την ιδεολογική διακήρυξη και ένα τεύχος του περιοδικού. Σίγουρα δεν αποκάλυψε στο Μιχαλολιάκο,ούτε σε κάποιον αλλο,ότι το έστειλε.
    O Ψαρράς χρησιμοποίησε αποσπάσματα του μη αποδεκτού καταστατικού στην Ελευθεροτυπία (στη στηλη του"Iου"),το Φθινόπωρο του 1991. Ο Περδικάρης αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή τέλη Ιανουαρίου του 1991.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  68. Αρχίζω να νιώθω οίκτο για την Λέσχη. Αφού δεν καταλάβατε ότι σας ειρωνεύομαι χοντρά με την Οθωμανική αυτοκρατορία και αρχίσατε να απαντάτε με περισσή σοβαροφάνεια, θα πρέπει να έχετε μεγάλο πρόβλημα. Εκτός αυτού πρέπει να σας ευχαριστήσω διότι η αφέλεια σας είχε ως παράπλευρη συνέπεια να με δικαιώσετε νομίζοντας ότι πράττετε το αντίθετο.

    Ακριβώς αυτό που έλεγα από την αρχή και δεν καταλαβαίνατε. Το ελληνικό έθνος οφείλει να ανήκει στον χώρο των εθνών που ανέδειξαν έναν Σίλερ, έναν Γκαίτε, έναν Βάγκνερ κλπ, εν ολίγοις σε αυτό που αποκαλούμε “δύση” και σήμερα δεν είναι μόνο γεωγραφικός χώρος. Άρα λοιπόν, οι ανατολικές και ασιατικές και ευρασιατικές αυτοκρατορίες π.χ. Οθωμανική, Ρωσική, ή τα ισλαμικά χαλιφάτα, δεν είναι ο χώρος του ελληνικού έθνους - και λόγω παράδοσης, αλλά και λόγω συνειδητής επιλογής. Και αυτό ήθελαν οι Έλληνες με τον αγώνα της ελληνικής ανεξαρτησίας, έστω και με αντιφάσεις και παλινωδίες, να γίνουν ένα ευρωπαϊκό έθνος. Και για έναν ο οποίος θέλει να λέγεται Έλλην εθνικιστής πρέπει να βαρύνει συντριπτικά η ελληνοδυτική μας παράδοση, και αυτή συνειδητά πρέπει να επιλεγεί. Καταλάβατε τώρα στουρνάρια; Ή θα είστε από εδώ, ή από εκεί. Διαλέξτε. (Όσον αφορά στην Ρωσία, είχε μία ευρωπαϊκή μειοψηφία, αλλά επί σοβιετικού καθεστώτος επικράτησε το ασιατικό στοιχείο, και πολιτικά και πολιτισμικά, και διαμόρφωσε μία νέα δυστοπική πραγματικότητα που κατέληξε σε ένα μετασοβιετικό έκτρωμα – αυτή την στιγμή η Ρωσία βρίσκεται πνευματικά υπό τού μηδενός).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Οι ρομαντικοί πονηρέ μετέφραζαν τους Πέρσες και Άραβες μύστες του Μεσαίωνα (Ρούμι, Χαφέζ, Σααντί, Καγιάμ), και όχι τους Οθωμανούς.

    Γι' αυτό κι εμείς σήμερα είμαστε με Ιράν και Χεζμπολάχ και όχι με Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. ΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥΤρίτη, 14 Μαΐου, 2024

    1. Κρίσιμη Ερώτηση προς την Λέσχη: Εάν σας στείλω το άρθρο - ντοκουμέντο που ΑΘΩΩΝΕΙ τον Μιχαλολιάκο δεσμεύεστε ότι θα το δημοσιεύσετε;
    2. Στον "Παλιό Εθνικιστή": Προφανώς δεν έχεις την επικαιροποιημένη έκδοση του "Χρυσή Αυγή Πολιτικός Οδοδείκτης".
    3. Στον Ρεμπούτζουλο. Δεν σου ζήτησα φίλε μου να διαβάσεις τα βιβλία μου. Σου ζήτησα να μη με προσβάλεις. Όταν υποστηρίζω ότι "οι Ιδεολογίες πέθαναν", επιχειρώ μια εκτεταμένη ιστοριοθεωρητική θεμελίωση, σύνοψη της οποίας εμφανίζεται στον σύνδεσμο που υπέδειξα, αλλά η ερμηνεία της αναπτύσσεται στα βιβλία μου. Θέλω δηλαδή απλώς να υπογραμμίσω ότι η θεώρηση αυτή είναι απόρροια πλατωνικού μόγου και όχι μια επιπόλαιη βολική διατύπωση. Δεν ζητώ από κανένα σας να την αποδεχτεί. Ζητώ απλώς η αντιλογία σας να έχει και αυτή ιστοριοθεωρητική θεμελίωση και ερμηνεία. Και δεν έχει. Μόνο αυτό επισημαίνω. Για την Λέσχη, οι ιδεολογίες ζουν και βασιλεύουν και δεν είναι ζόμπι, ανεξάρτητα από τον βηματισμό του Ιστορικού Γίγνεσθαι, επειδή μόνο έτσι ο αντι-διαφωτιστικός ρομαντικός εθνικισμός συνεχίζει να υπάρχει. Στα βιβλία μου εκθέτω αναλυτικά γιατί ο Παγανισμός (Μυθικός Πολιτισμός) είναι Οντολογία, ο Χριστιανισμός (Χριστιανικός Πολιτισμός) είναι Θεολογία, η Νεωτερικότητα (Δυτικός Πολιτισμός) είναι Ιδεολογία (συμπεριλαμβανομένου και του εθνικισμού) και ο Ναζισμός (Άριος Πολιτισμός) επιστρέφει στην Οντολογία. Αυτός είναι ο κύκλος της Φιλοσοφίας της Ιστορίας.
    4. Στον Anti-gladio και σε όλους τους συνδαιτυμόνες του διαλόγου. Θυμήθηκα μετά από μισόν αιώνα, ότι ο Αριστοτέλης τότε με αποκαλούσε φιλικά πολλές φορές Γιαννάκη. Και μάλιστα το -κη με γαλλική προφορά. Δηλαδή Γιαννά-que. Συμπέρασμα. Όπου βλέπετε το "Γιαννάκη", πίσω από το όποιο ψευδώνυμο κρύβεται ο Αριστοτέλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρίσιμη απάντηση: Γιάννη είμαστε εργαζόμενοι και δεν έχουμε χρόνο να ασχολούμαστε όλη την ημέρα μαζί σου. Μπορεί να ζητάς η αντιλογία μας να λαμβάνει υπόψη την βιβλιογραφία σου, αλλά δεν είμαστε σε θέση να ικανοποιούμε υπερβολικές απαιτήσεις. Έχουμε μια σαφή εικόνα του τι γράφεις και υποστηρίζεις. Προσωπικά έχω δείξει αντιφάσεις, αυθαίρετη χρήση όρων και εξαγωγή εξωφρενικών συμπερασμάτων σε ορισμένες από τις προτάσεις σου. Άλλες μπορεί να είναι περισσότερο ανεκτές ή και οικείες με όσα γράφουμε. Το σίγουρο είναι ότι δεν έχουμε την όρεξη να ασχολούμαστε όλη την ημέρα μαζί σου. Μας έχεις ζαλίσει τον έρωτα, για να στο πω πιο πεζοδρομιακά.

      Το ότι κάποια παιδιά σου απαντούν λακωνικά, ειρωνικά ή ευσύνοπτα δεν σημαίνει ότι αδυνατούν να σε αντιμετωπίσουν. Σημαίνει ότι αδυνατούν να σε ανεχτούν και θέλουν να σε ξεφορτωθούν με ένα σύντομο σχόλιο. Αλλά, όπως μου έλεγε ένας παλιός εθνικιστής στο τηλέφωνο, είσαι σαν το γραμματόσημο. Όσο το φτύνουν τόσο περισσότερο κολλάει.

      Δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω με την απόπειρα φιλοσοφίας της ιστορίας που επιχειρείς. Αυθαιρεσία επί αυθαιρεσιών. Όπως σου κατέβει χρησιμοποιείς τον όρο ναζισμός. Ό,τι γουστάρεις βαφτίζεις όπως θες. Ιστορικά αποδεδειγμένα γεγονότα (πχ υπάρχει κυρίαρχη νεοφιλελεύθερης ιδεολογία, ζούμε ακόμη σε συνθήκες νεωτερικότητας έστω και μεταμοντέρνας, υπάρχουν ακόμη πολιτικά κινήματα με ιδεολογικό υπόβαθρο) εσύ τα θεωρείς ζόμπι που έχουν παρέλθει και άλλα συναφή. Από ένα σημείο και μετά όποιος δεν αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα είναι δουλειά άλλων ειδικοτήτων να τον διαχειριστούν.

      Στο θέμα του Βίκο, άλλο κόλλημα πάλι. Τι εννοείς όταν λες να διαβάσουμε τον Βίκο; Ένα βιβλίο είναι το επίκεντρο της σκέψης του, δεν είναι πολιτικό μάλιστα. Υπάρχει όμως σχετικά καλή δευτερογενής βιβλιογραφία. Και στα ελληνικά. Υπάρχουν άρτιες κριτικές και παρουσιάσεις της Νέας επιστήμης. Ρωτάς αν τον έχουμε διαβάσει εννοώντας να έχουμε εστιάσει σε άρθρα, σε επιστολές, γενικά στην ακαδημαϊκή βιβλιογραφία που τον αφορά; Όχι. Αλλά μια εικόνα του τι είπε την έχουμε. Υπάρχει και η δευτερογενής βιβλιογραφία του Μπερλίν. Έχω διαβάσει το "Τρεις Κριτικοί του Διαφωτισμού" και το "Κόντρα στο Ρεύμα". Έχω διαβάσει μερικές ακόμη μονογραφίες και κριτικές της νέας επιστήμης. Αρκούν αυτά για να αντιληφθώ τι έχεις καταλάβει εσύ από τον Βίκο και αν προσπάθησες με έναν γελοίο τρόπο (ή εναλλακτικά δεν κατάλαβες το συγκεκριμένο θέμα) να αλλοιώσεις το θρησκευτικό περιεχόμενο της σκέψης του. Τι άλλο θες να πούμε; Αυθαίρετη εντελώς ήταν και εκείνη η ερμηνεία που μάζεψα στην επιμέλεια.

      Κάνε μου την χάρη, λοιπόν, και σταμάτα να εκμεταλλεύεσαι το γεγονός ότι εργαζόμαστε και δεν έχουμε τόσο χρόνο ώστε να συζητάμε εδώ μέσα όλη την ώρα μαζί σου ή να αποκρούουμε θεματικές που θες να περάσεις.

      Διαγραφή
    2. Το άρθρο για την αθωότητα του Μιχαλολιάκου είναι μάλλον αργά για να τον σώσει. Ούτε και εμπιστευόμαστε την ικανότητά σου να αξιολογήσεις την σημασία του. Αν, παρόλα αυτά, πιστεύεις ότι πρέπει να δημοσιευθεί για να βοηθήσει αθώους ανθρώπους να βρουν το δίκιο τους, στείλε το να το δούμε. Θα ρωτήσω παιδιά με νομικές γνώσεις πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και αν δεν εγκυμονεί κίνδυνο να μπλέξουμε και εμείς, ασφαλώς θα υπάρξει σχετική ανάρτηση. Αλλά και πάλι η στάση σου παραμένει προβληματική. Αν ήθελες όντως να συζητηθεί αυτό το θέμα δεν έπρεπε να απευθυνθείς σε εμάς ή στον Μαύρο Κρίνο. Σε έναν μεγάλο δημοσιογραφικό οργανισμό έπρεπε να είχες απευθυνθεί. Φιλιππάκης, Χίος ή κάποιος τέτοιας αναγνωσιμότητας εκδότης έπρεπε να το δημοσιεύσει ή να αναφέρει την αλήθεια γύρω από αυτό το καταστατικό την εποχή που έπρεπε. Μην μου πεις ότι δεν είχες πρόσβαση. Αν χρειαζόταν να βρεις πρόσβαση σε μαζικό έντυπο, αρκούσε ένα τηλεφώνημα στον φίλο σου τον "πατριάρχη". Ακόμη και αν δεν έδειχνε ενδιαφέρον ο Φιλιππάκης (μάλλον ο πιο σοβαρός εκδότης) ή ο Χίος, θα σου έβρισκε ο "πατριάρχης" κάποια εφημερίδα.

      Αυτά και επαναλαμβάνω. Μην γίνεσαι ενοχλητικός. Προφανώς υπάρχουν θεματικές που μπορεί να μην γνωρίζω. Δεν γνωρίζω θεωρία μπαλέτου, για παράδειγμα. Όμως δεν έχουν σχέση με αυτό που κάνει η λέσχη. Πολύ καλά σου κάνουν και σου συμπεριφέρονται, λοιπόν, τα παιδιά με αυτό τον τρόπο. Μήπως και καταλάβεις κάποια στιγμή.

      Διαγραφή
  71. Και ναι, προφανώς και θέλουμε την καταστροφή του εβραϊκού κράτους με τη μορφή του σιωνιστικού απαρτχάιντ που έχει σήμερα. Όπως θέλαμε και την καταστροφή της ΕΣΣΔ. Όχι το θάνατο κάθε Ρώσου, ούτε Εβραίου. Την καταστροφή του τυραννικού κράτους και την αντικατάστασή του με ένα κράτος ισότητας Αράβων και Εβραίων. Αυτό είναι που ζητάει και η Χαμάς και το Ιράν, και διαστρεβλώνεται από τα σιωνιστικά παπαγαλάκια ότι δήθεν ζητάει το θάνατο κάθε Εβραίου. Η άλλη εναλλακτική είναι η δημιουργία παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967. Η τρίτη είναι αυτό που υπάρχει τώρα, σιωνιστική κατοχή και διαρκής πόλεμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. "Πόσο μυαλό χρειάζεται να έχετε για να καταλάβετε τη διαφορά; Αλληλεγγύη σε όλους τους εχθρούς του φιλελεύθερου Διαφωτισμού και του διεθνούς Εβραϊσμού"

    Για ξανασκέψου το αυτό Ρεμπούτζουλε. Δηλαδή αλληλεγγύη και με τους Ταλιμπάν και με τους isis, αφού και αυτοί είναι εχθροί τού "φιλελεύθερου Διαφωτισμού και του διεθνούς Εβραϊσμού"; Και με κάθε αφρικανό ισλαμιστή που θα σου πάρει το κεφάλι πριν ρωτήσει αν είσαι αλληλέγυος. Αυτοί σύμφωνα με αυτό που έγραψες πρέπει να θεωρούνται συνοδοιπόροι σου.(Άσε που αλληλέγγυοι στους Παλαιστίνιους είναι και διάφορα lgbt αλλά και μαύροι blm και άσπροι woke.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Σταμάτη, δεν είχα καμιά πρόθεση να επανέλθω. Ό,τι είχαμε να πούμε με την ΦΛΕΦΑΛΟ, το είπαμε. Επανήλθα μόνον επί προσωπικού, διότι έθεσε θέμα ο Ρεμπούτζουλος. Ασφαλώς και δεν πρόκειται να σας στείλω το άρθρο. Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να ανατρέξει στην επικαιροποιημένη έκδοση του βιβλίου. Τον ενημερώνω όμως, προκειμένου να μη ξοδέψει άσκοπα χρήματα, ότι θα βρει μεν απαντήσεις, αλλά όχι το κλειδί της αθωότητας του Μιχαλολιάκου, το οποίο υπάρχει μόνο στο άρθρο. Δεν καταλάβατε. Δεν έχω καμιά πρόθεση ή ενδιαφέρον να απευθυνθώ σε κανένα, καμιά απολύτως ζέση για δημοσιότητα, το ζήτημα ήταν πάντοτε παρεμπίπτον ένεκα σχετικού άρθρου ή συναφούς σχολίου.
    Ευχαριστώ για τους διαλόγους που μου προσφέρατε, ήταν πολύ χρήσιμοι και διαφωτιστικοί. Εύχομαι την ευόδωση της προσπάθειας σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή